2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Új vas! 5230 #2

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Némi szenvedés után rá kellett jönnöm, hogy pár applikációt kivéve a legtöbb általam leszedett okosság nem indul el a telefonon, mivel nincs szignózva.
Jelen pillanatban a szignózáshoz szükséges fájlok beszerzése folyamatban. Több oldal is foglalkozik ennek menetével, melyet én is közzé fogok tenni, amennyiben tényleg működik a dolog.
A beszerezhető programokkal később teljesen testreszabható a rendszer kinézete, sőt ha bátrak vagyunk komplett új romot rakhatunk fel a telóra, megszabadulva így az esetleges feleslegesen feltöltött programoktól is.

Addig is némi új infó: néhány órás nyomkodással kezd ráállni a kezem a telefonra. Alkalmam volt tesztelni az Ovi Map-ot és a GPS-t. Várakozásommal ellentétben nekem kifejezetten jól működött a dolog. Pillanatok alatt megtalálta magát a térképen és hamar kifundálta merre mehetek merre nem. A "másik útvonal" funkcióval kikerülhetünk esetleges fennakadásokat, ha az előre tervezett útvonalon általunk ismert akadály van. Relatív könnyen és gyorsan használható tehát eme funkciója a telefonnak.
Szintén rendkívül jól működik a kézírás felismerő prog, mellyel bármit kezdhetünk. Akár sms írásáról van szó, akár beállítások módosításáról, a felismeréssel sikeresen tudtam operálni. Határozottan jobb a felismerés funkció mint egy windows mobile-os eszköznél (HTC Wizardnál volt alkalmam tesztelni).

A bluetooth is jól működik, aktív másolgatás, több száz megányi anyag fogadása után se dobta el a kapcsolatot, és relatív gyorsan véghezvitte a kívánt folyamatokat.

A beépített programok viszont elég kevésnek bizonyultak, kelleni fognak a külső applikációk, bár a video- és zenelejátszással nem volt gondom.

Ami szintén nehézkes : a futó programok bezárása. Ha nem a "kilép" gombbal szállunk ki egy programból, az a háttérben bentmarad és lassíthatja a telefon működését. (egy zenelejátszás egy képnézegetés, egy játék és a gps elindítása után határozottan lassabb volt a készülék). A futó programok listáját pedig csak több lépésben lehet előcsalogatni, legalábbis én nem találtam "egy gombos" megoldást erre.

Akksi idő: egy feltöltéssel és egész napos aktív használattal (reggel fél8-tól este fél11 ig használtam) másnap reggelre félig szívta le az akksit a gép, tehát egészen jól bírta. Normál körülmények között ennyit nem használja az ember, tehát az üzemidőben sem kellett csalódnom.

A feltöltés ideje is jó, kb egy-másfél óra alatt feltöltött a telefon.

Közben már készül a lista, hogy milyen programot hol találtam meg és ha sikeres lesz a szignózás akkor egy következő írásban részletesen megtalálhatóak lesznek a programok és elérési útjaik.

folyt. köv.

Hozzászólások

(#1) DJGABI


DJGABI
addikt

"A futó programok listáját pedig csak több lépésben lehet előcsalogatni, legalábbis én nem találtam "egy gombos" megoldást erre."

Menü gomb hosszan nyomva előhozza a futó programok listáját, legalábbis 5800-n így van. Egy feladatkezelőt mindenképpen szerezz be, egyszerűbb vele kilőni egy programot. [link] Én az első, Handy Taskman-t ajánlom, nekem 5800-n bejött.

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#2) MR_Joe válasza DJGABI (#1) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Pár napja feltettem én is, tényleg nagyon jó progi:) Időközben feltettem az MG féle univerzális romot (5800-ra is elérhető), ennél szintén működik a "menü hosszan nyomva" funkció.. a handy-t dobja be :)

Ha van még ilyen tipped örömmel fogadom, mert nokiáéknál a tippek oldalon csak annyit kaptam, hogy "sajnos az ön készüléke nem támogatott"... :DDD

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#3) DJGABI válasza MR_Joe (#2) üzenetére


DJGABI
addikt

Hehe ez jó, nem támogatott :D

Látom akkor főzött ROM telepítés már megy - én még nem tartok itt, féltem a garanciát - trükköket symbianpro-n, nokiaprogramok-on, 5800blog-on találsz, én is ezeket nézem. Amúgy nekem sincs ám meg régóta (kb 2 hónapja) a mobil, én is épp csak tanulgatom a symbiant meg úgy az egész okostelefon témát...

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.