2020. november 30., hétfő

Gyorskeresés

NSA3** ötletbazár - Okosítsuk együtt a nast!

Írta: | Kulcsszavak: nsa320s . FFP . nsa325 . nsa310 . nsa310s . csomag

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv!

Ez most egy picit másjellegű írásocska lenne, mint a többi nassal foglalkozó, mert most nem én fogom az ötleteket adni, hanem Ti fogtok segíteni nekem. :))

Szóval arra gondoltam, hogy kommentben leírhatnátok, ha van valami jó ötletetek és szerintetek meg is lehetne valósítani a nason. Jöhet konkrét csomagötlet is, amit mondjuk debian alatt láttatok és jó lenne a nasra is felhegeszteni.

Ha megtetszik az ötlet és találok is hozzá anyagot, akkor megpróbálok összedobni belőle akár egy csomagot, majd a végeredményt itt megosztom.

Kiváncsian várom a visszajelzéseket! :D

Az elkészült csomagokat itt gyűjtöm : http://users.atw.hu/mrdini/

Hozzászólások

(#1) Mr Dini


Mr Dini
addikt

Jöhetnek az ötletek! :D

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#2) #79335424 válasza Mr Dini (#1) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nekem egy egyszerű vágyam lenne, amihez nem fejleszteni kellene, hanem rombolni, ami sztem sokkal könnyebb. ;] A NAS kezelőfelületéből kiírtani a nyomorult, használhatatlan mobil felületet. Jelenleg emiatt nem tudom frissíteni az Androidos Firefoxot, mert a v.43 -as verziótól már nem tudom rajta behozni a NAS PC -s admin felületét.

[ Szerkesztve ]

(#3) Mr Dini válasza #79335424 (#2) üzenetére


Mr Dini
addikt

Üdv itt!

Valahogy éreztem, h ez lesz az első válasz. Ezek szerint elmehetek a szombati asztro só-ba Merlinnek! ;]

De hogy on is legyek... Már sokat gondolkodtam a problémán, de semmi nem jutott eszembe :D szóval rögtön 2 5letem támadt. Az egyik, hogy... Nemtudom észre vetted-e már, de a webes felületről telepített csomagok ha rendelkeznek webes tartalommal, akkora http://<nasip>/pkg/<csomagnév> -en keresztül érhetőek el. Namost ebbe a pkg mappába szabadon lehet bármit tenni. És ha átmásolnánk a gyári zyxel felületet kikommentelve a mobilos redirekteket, akkor még működne is. Ezzel csak az lenne a gond, h ha mobilról szeretnéd elérni, akkor nem csak az ip-t kéne beírnod... Meg nemtudom hogy hogyan reagáll az elérési út változásra a nas, de ezt majd úgyis meglátom.

A 2. ötletem, h csinálok Neked egy csomagot, ami feldob egy második apache webszervert, aminek a htdocs mappája mondjuk a /ffp-ben lenne és ebbe beletenném a nas webes felületének a "motorját". Ha az indítószkript kilövi először a gyári apacheot, majd utána behozná a 80-as porton a moddolt webszervert.

A 2.-ban így hirtelen több fantáziát látok, csak rengeteg munka lenne vele és jelenleg idő szűkében vagyok... Jövő hétvégén tudnék csak komolyabban utánanézni, addig is kérem szíves türelmed! :R

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#4) #79335424 válasza Mr Dini (#3) üzenetére


#79335424
törölt tag

Annyira ne erőltesd, mert van "B" tervem! Újraszignózom a mostani Firefoxot és az megmarad a NAS -nak és telepítek mellé egy másikat. Egyébként nálam a 92 -esen van a NAS admin, mert a 80 -ason a filmek streameléséhez használt webszerver fut. Így a stream -hez nem kell külön portot beírni a böngészőkbe, mivel a 80 -as az alapértelmezett.

[ Szerkesztve ]

(#5) Mr Dini válasza #79335424 (#4) üzenetére


Mr Dini
addikt

Ok. De attól függetlenül lehet, h kitalálok vmit, mert nem biztos, h mindenki szereti, ha egy app 2x is megvan a telóján...

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#6) #79335424 válasza Mr Dini (#5) üzenetére


#79335424
törölt tag

Tulképp én sem örülnék neki, mert a Firefox nem egy lightos cucc.

(#7) tomi5244


tomi5244
őstag

Hűha!! ;] :D Akkor itt lehet kérni, kérdezni? :)

Nekem annyi lenne, hogy ha esetleg nas cseréjére adnám a fejem és maradnék zyxel vonalon, akkor egy 2 lemezes példánynál a nem használt HDD-t el lehet altatni külön? Természetesen nem RAIDben hanem külön kötetként formázva. Tehát lenne benne egy "fő" HDD az aktuális adatoknak és torrentnek, plusz mellé még egy a hosszútávú tárolásra. Kicsit feleslegesnek érzem, hogy a másodlagos HDD pörögjön, mikor 1-2 havonta lenne csak használva.

Érdeklődtem, és a Synology márkánál ez érdekes módon nem megoldható.

Köszi!
T

(#8) Mr Dini válasza tomi5244 (#7) üzenetére


Mr Dini
addikt

Szia!

Szerintem alapból leállítja a HDD-t, ha nincsen használva, de ha nem így van, akkor a webes felületen lehet ilyesmit állítani. (ha jól rémlik)

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#9) tomi5244 válasza Mr Dini (#8) üzenetére


tomi5244
őstag

Igen tudom, de én arra gondoltam, hogy az egyik megy a másik meg nem. Tehát külön felügyeli a lemezek hibernációját. De ha aktuális lesz, akkor felteszem majd kérdésként egy zyxeles topikban.

(#10) iday


iday
aktív tag

Hali.

Én usb-s webkamara kezelést hiányolok.

3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.