napi recept WOKban
hozzávalók:
60 dkg csirkemell
500g olasz tészta
2 dl chilis BBQ szósz
1 dl fűszerolaj/szezámolaj
15 dkg ementáli sajt
5 dkg trappista (lehet vegyes sajt)
250 gr ricotta/frischkäse (nemtudom mi a magyar neve)
kis pohár tejföl
1 adag zöldfűszeres mártás alap
2-3 dl tej
ízlés szerint: só, bors, fehérbor, whisky
tésztafőző edény, wok!!!, tálak a tálaláshoz.
1. tészta: olasz tészta, amit eredetileg 10 percig kell főzni, mi főzzük 7-8 percig, hogy rugalmas maradjon, de ne legyen túl puha. a vízbe kell só, és olivaolaj, fűszerolaj. ha megvan az ideje, leszűrjük, félretesszük.
2. hús: csirkehús, egy nagy csirkemell, felvágni ujjnyi darabokra, majd a wokba öntünk két evőkanál oliva vagy szezámolajat, a whiskyből, borból ízlés szerint, majd chilis BBQ szósz felét, és 2-3 adagban kisütjük a húst, majd a maradék BBQ szószt beleöntjük, és a tésztát megforgatjuk benne 5-6 percig, a húst, és a tésztát külön tálba tesszük.
3. szósz
a tejet beleöntjük a wokba, és a ricottat is. utána bele a zöldfűszeres alapot, és a többféle sajtot apróra vágva, majd melegítjük forrásig, közben folytonosan kevergetjük. ha majdnem csomómentes, szórunk bele őrölt borsot, és fehérbort, és még 1-2 percig kevergetjük, majd szószosedénybe töltjük, és tálaljuk az egészet.