2020. április 2., csütörtök

Gyorskeresés

Drágaságom, az iPhone4

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy nagy régi vágyam vállt valóra. Ugyanis iPhone 4 tulajdonos lettem. Persze kalandos volt ez is. Bár én tevékenyen nem éltem a kommunizmusban, de az elmesélések alapján körülbelül olyan helyzetben várakoztam én is már régóta az iPhone-ra, mint anno a Merkurban a Trabantra, és Warbira. Szóbeszédek voltak arról, mikor és hol lesz, ha lesz mennyi lesz. Végül több ismerős segítséggel sikerült csak megvásárolnom.

Semmi esetre sem kívánok ez alkalommal sem hosszú és szakmai bemutatót írni. Ezt már sokan megtették előttem. Én most a saját szubjektív véleményemet, illetve tapasztalataimat akarom lejegyezni, illetve olyan dolgokat amikkel talán máshol nem lehetett találkozni.

Az iPhone megjelenése óta a tipikus tenyérbe simuló, szappantartó formát viseli. Ez az iPhone 4 esetében megváltozott. Kisesebb és laposabb lett. Elől-hátul üveglapok fogják össze a fémkeretet, ami ugye antennaként is funkcionál. Számomra ez a külső, egy robusztusabb, férfisabb megjelenést kölcsönöz a készüléknek, ezért nekem tetszik is. Saját tapasztalatom szerint az első és a hátsó üveglap nem koszolódik úgy, mint az iPad esetében. Viszont a nagy port kavaró antenna probléma nálam is előfordul. Sajnos több esetben is, főleg amikor kiesebb vidéki helyeken jár az ember. Nincs mit tenni, tokot kell venni.

A másik amit kiemelnék az a kijelző. Tényleg lenyűgöző, hogy milyen fényes, és gyönyörű képe van a készüléknek. Elődjeit teljes mértékben lekörözi. Persze hozzá kell tenni, hogy ez igazán akkor jön ki, ha az új (nagyobb) felbontáshoz az alkalmazásokat is hozzáigazítják.

Az iPhone 4 az első almás készülék ami megkapta a hátoldali kamera mellé az első kamerát is. A nem titkolt cél ezzel természetesen az volt, hogy a videó beszélgetés bevezetését elérhetővé tegyék a gépeken. A hátsó kamera teljesítménye is természetesen javult, és egy elég fényes vaku funkcióval is bővült a készülék. Ez sokat segít a sötét helyek esetében, ahol igen is szükség van némi extra megvilágításra.

Az iPhone 4-be az iPadben is megtalálható A4 architektúrájú processzor található meg. E mellé pedig az iPadtól eltérően még 512MB memóriát mellékeltek, továbbá a már N-es Wifit is támogató chipset-et. Az iPhone 4 ezeken felül egy 1420 mAh akkumulátorral és két (hátoldali: 5MP, előoldali VGA) kamerával érhető el. Már máshol is olvastam, de csak megerősíteni tudom, hogy az iPhone 4, valóban nagyon jól össze van rakva. A tervezésénél ügyeltek minden illesztésre és felületre.

Sok véleményt lehet olvasni az iPhone kapcsán, minden estre tudásilag, és felhasználói élmény szerint már nem nagyon lehet belekötni. Kellett ez a 4 generáció ahhoz, hogy a többi versenytárs telefonjai mellé, minden aprólékost tudást felvértezve csatlakozhasson az Apple. Most már az a kérdés ki tud újat mutatni.

Én az iPhone-t teljes mértékben napi eszköznek tekintem, amin fontos dolgokat tárolok, fontos dolgokat intézek, és általa rengeteg számomra fontos dolgot elérek és rajta keresztül sok dologban elérhető vagyok mindig. Az iPhone-hoz be kell látnom, igen is fontos, és szükséges egy állandó mobil internet kapcsolat. Beláttam, hogy az Apple igenis jó dolgokat tud csinálni. Vagyis alkotni.

Hozzászólások

(#1) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(félisten)

[link] :)

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint | eladó B450, H270 alaplap, bundle maradékok!

(#2) myteve


myteve
(csendes tag)

Egy világ dőlt össze bennem! :Y

Üdv a klubban. :P

I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.

(#3) Móci


Móci
(addikt)

Gratulálok, a lehető legjobb döntést hoztad! :R
Remélem sokáig fogod élvezni a készülék nyújtotta előnyöket!

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#4) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(félisten)

ja, szokásos rajság. beírtam az adataimhoz.

habár azon gondolkozok, hogy a cuccokhoz beírjam a fotomasni szűrőit is :D

köszi uraim!

[ Szerkesztve ]

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint | eladó B450, H270 alaplap, bundle maradékok!

(#5) danih


danih
(addikt)

LOL biztosssssss

Ez a nap posztja, ennyi :R

(#6) lsebestyen


lsebestyen
(őstag)

fúj, remélem ez csak egy rossz vicc:D :Y

(#7) kenwood3


kenwood3
(őstag)

Grat :R
irigy troll vagyok :O ;]
Kíváncsiságból nincs kedvem rákeresni . Az aku mennyit bír?

[ Szerkesztve ]

Az esetek 99%-ban mobilról vagyok fent, ìgy a helyesìràsom nem tökéletes, és ékezeteket se hasznàlok mobilról soha!

(#8) Mr.Csizmás válasza lsebestyen (#6) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

:N

azért voltam pesten ma, nemcsak sörözni. :)

(#7) kenwood3 nemtroll. örvend. ios4

[ Szerkesztve ]

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint | eladó B450, H270 alaplap, bundle maradékok!

(#9) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Ez véletlenül nem Április elsejei poén?

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#10) xdx@ válasza Mr.Csizmás (#1) üzenetére


xdx@
(aktív tag)

Galaxy 3 után nem kicsit jobb mi? :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.