2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

a tökéletesch (tökéletes) rántottsajt

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

a jó rántottsajt titka a homogén panírozás, és a JÓ sajt. trappista, edami, maasdamer, etc.

az ilyen dedikált "rántanivaló sajt", csízió és társai élelmiszeripari hulladékokat kerüljük, teli van b***va állományjavítóval, növényi zsiradékkal - értsd napraforgóolaj, vagy repce, stb.

fél kiló sajtra számolva kb. a következők kellenek érzésre, lehet több vagy kevesebb is, ahogy felveszi a cucc a matériát.

sacc 10-12 szelet jön ki belőle:

kb. 1 deci tej
~10 deka liszt
~ 3-4 tojás
~ 15-20 deka zsemlemorzsa/panírmorzsa
~ 2-3 csipet ételízesítő (vagy só!), és/vagy oregano, stb. aprófűszer

kell egy tálca is, amire a kész cuccot pakoljuk.

sorakoztassuk fel a dolgokat, tej, liszt, tojás, morzsa sorrendben. tojásba mehet a só/aprófűszer

tejbe berakni egy kicsit a sajtot, olyan fél percre legalább, hogy a pórusokba is beszívódjon, utána gyorsan átdobni lisztbe, hogy összeálljon a tejjel, és addig forgatni benne, amíg száraz nem lesz érzésre, mehet a tojásba, és a morzsába, aztán újra liszt - tojás - morzsa, és mehet a tálcára.

ezt a folyamatot ismételgessük, amíg van sajt / panírozóanyag / erőnk.

ha kész vagyunk, a tálcányi kész cumót rakjuk be a mélyhűtőbe legalább 20-30 percre, ha több időre, az se baj. lényeg hogy a panír összefagyjon.

szóval ha összefagyott, egyből mehet a forró olajba.

enjoy!

(kép nincs, mert piszok gyorsan elfogyott)

köszönet:

Cicu (a helpért)
FreeKatana (a tippekért)

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
(PH! addikt)

Hmmm, érdekes. Ki fogom próbálni. Mi elég sok rántott sajtot eszünk, mert szeretjük, de semmi ilyen praktikát nem vetünk be. Tej, fagyasztás, fűszer a tojásba, stb. Nálunk csak simán liszt->tojás->zsemlemorzsa->tojás->zsemlemorzsa, és megy is a forró olajba. De ezek az apró kis trükkök nagyon jól hangzanak, tapasztalatom szerint mindig az ilyen kis pici apróságok azok, amik igazán sorsdöntőek :D

Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a tieid nem kellenek, hogy azok legyenek. Használd az indexet nyugodtan.

(#2) daenerys


daenerys
(tag)

Hát ez nagyon jól hangzik, úgy szeretnék ilyet enni! :O

(#3) greenity


greenity
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azt hiszem, hogy megvan mit sütünk/főzünk jövő héten :)

Köszönöm a receptet ;)

Nem minden az, aminek látszik.

(#4) colomb2


colomb2
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

A tej az milyen pluszt ad?

Vigyázat, csalok!

(#5) Mr.Csizmás válasza colomb2 (#4) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

liszt tapadását segíti, gyk. megalapoz a tojás-zsemlemorzsa ragacsnak.

[ Szerkesztve ]

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Samsung S6 Edge Gold, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#6) Lil


Lil
(lelkes újonc)

nöehh, milyen kis tudományosan írtad le :))

| Cica & Cicu V | https://swgoh.gg/u/bebarbi/

(#7) Mr.Csizmás válasza Lil (#6) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

:B :DDD

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Samsung S6 Edge Gold, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#8) Lauda


Lauda
(PH! félisten)

kemotox, Mr.Csizmás

Egyik modszerrel sem folyik ki a sajt a panirbol?

(#9) Mr.Csizmás válasza Lauda (#8) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

abszolút nem.

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Samsung S6 Edge Gold, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#10) Lauda válasza Mr.Csizmás (#9) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)

Koszi! Este szerintem ki is probalom. :( :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.