2021. május 8., szombat

Gyorskeresés

[Android] Hermit - avagy hogyan csináljuk weboldalakból reklámmentes applikációt

Írta: | Kulcsszavak: Hermit . android . applikáció . programozás . mobil . program

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A böngészők sokmindenre jók. Egy helyen kezelhetjük kedvenc lapcsaládjainkat, intézhetjük dolgainkat, bár egyes eszközökön a memória mérete szab korlátot a kényelemnek. A most bemutatandó program segítségével pofonegyszerűen tudunk saját alkalmazást kreálni az adott oldalról, több, nagyon hasznos funkcióval megfűszerezve.

A Hermit nevű program nem tesz mást, mint az adott oldal mobil verziójának kinézetét alakítja külön applikációvá. Ez lehetővé teszi, hogy a kezdőképernyőnkre tegyük kedvenc oldalainkat kvázi, mint egy könyvjelzőt. Példaképp csináltam meg a Mobilaréna oldalát; ezen fogom bemutatni, mire is képes ez a program. Ez eddig nem hangzik túl jól ugye? Jogosan jön a kérdés akkor, hogy akkor már miért ne csücsüljön a böngészőnk egyik lapján?

Azért mert:

1.) Hirdetéseket blokkolja. Sűrűn frissítik a hirdetések adatbázisát, így szinte minden reklám blokkolva lesz, mindezt root nélkül teszi.

2.) Linkek megnyitásakor nem nyit meg a böngészőnkben egy újabb lapot, hanem alkalmazáson belül marad.

3.) Okos COOKIE használat. Nem osztja meg a sütiket más böngészővel, szóval a nyomonkövetés valószínűsége is csökken.

4.) Állandó inkognitó mód. Nem menti az előzményeidet.

5.) Értesítések kezelése. Képes értesítéseket adni, mint ahogy a Chrome és más populáris böngésző alkalmazás szokott. Képes akár RSS hírfolyamként is üzemelni. Az értesítéseket (Push-t is) személyre lehet szabni, rezgésének ütemét lehet állítani.

6.) Könyvjelzőket lehet hozzáadni, így az adott oldalon belül hamarabb elérjük kedvenc rovatainkat, topikjainkat.

7.) Változtatható UI. Lehet variálni telefon/asztali megjelenítés között, ki/be lehet kapcsolni a képek letöltésést vagy akár a Youtube-ot csak teljes képernyős módban töltse be.

8.) Fejlett adatvédelmi opciók. Le lehet tiltani az összes jogosultságot, mint például fájlokhoz való hozzáférés, GPS, képek/videók elérése stb.

9.) Témák és ikonok szerkesztése.

10.) Teljes képernyős mód/keret nélküli mód a videómegosztós oldalak kedvéért.

11.) Minimális háttérben futás. Nem kell szenvedni a fogyasztással. Ha értesítések nincsenek, nem fut a háttérben az alkalmazásunk.

Fontos megjegyezni, hogy a fejlesztőknek kizárólag a Premium árából származik a jövedelmük. A Free verzióval "csak" 2 Lite app-ot tudunk létrehozni, még utána alkalmazáson belüli vásárlásokkal lehet újabbakat összerakni. Ára kicsit borsos, 1 790 magyar pénzt kérnek alkalmazásonként, amit a felhasználó eldönt, megéri-e neki. Remélehtőleg a jövőben lesznek kedvezményes időszakok, mikor olcsóbban árulják ez a jogosultságot.

Jelen bemutató nem fizetett reklám, nem vettem fel a kapcsolatot a Chimbori csapattal. Azért került bemutatásra, mert véleményem szerint sok androidos felhasználó életét képes megkönnyebbíteni és egy kiváló program. Saját vélemény.

Hozzászólások

(#1) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Kösz a tippet!
Ki fogom próbálni.

Pár helyesírási hibát lehetne javítani :)
üzelemelni, variáli pl.

?#@*&%!

(#2) Mr.C válasza zeon.hu (#1) üzenetére


Mr.C
őstag

Szívesen

Upsz, köszi! Látszik, hogy kutyafuttában íródott :))

sudo rm -rf /*

(#3) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Csak 1 gyorsmegjegyzés;
A Google Chrome minden platformra tudja ezt.

Ez nem reklám volt, nem kerestem fel a Google csapatot :))

ManedVaper.hu - Vapertesztek és sok érdekesség // But who is watching the guardians?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.