2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

CM Storm Egérmodding

Írta: | Kulcsszavak: Egérmodding . Moddingboy . Gymkhana Five Style Mod . CM Storm Xornet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Ebben a bejegyzésben egy CM Storm Xornet egér moddolását fogjátok látni, melyet a Prohardver által szervezett egérmodding versenyre készítek. ;)

[Amíg ez az egér elkészül, addig itt (kb. az oldal negyedétől) van egy kis csemege a korábban elkészített egér modjaimról.]

Ötlet

Többféle design is megfordult a fejemben, de végül úgy döntöttem, hogy a tervezés alatt álló következő ház projektem témájára fog épülni az egér kinézete is. Ami a következő;

Terveim szerint ezt az egeret nem fogom radikálisan módosítani. Inkább a burkolat festésén és kisebb extrákon lesz a hangsúly.

Gyári egér

Munkafolyamat

Első nap - 2012.07.06.

Első nap a kézhez vételt követően szemügyre vettem majd kicsit beüzemeltem/teszteltem, hogy mégis mit tud ez az Xornet egérke. Eleinte furcsa volt az egér jobb oldalán lévő kiálló rész, de egy kis idő után teljesen hozzászoktam és azt állapítottam meg, hogy egy elég kényelmes egérről van szó.
Röviden ennyit az én véleményemről az egérrel kapcsolatban.
A próbát követően darabjaira szedtem majd elvégeztem egy apróbb, de annál feltűnőbb módosítást. A vezetéket narancs színű MDPC-s harisnyával vontam be amelyet Ramses07 fórumtárstól kaptam. :R

*Harisnyázás előtt érdemes szigetelő szalaggal betekerni a tüskéket, mert könnyen beleakadhatnak/felsérthetik a harisnyát miközben azt a vezetékre toljuk.

Mivel a harisnyázás során picivel megvastagodott a vezeték, ezért tűreszelő segítségével megnagyobbítottam az egéren lévő nyílást.

Egy kis helyzetjelentés (07.23.)
Nagy lendülettel kezdtem az egér átalakítását, de sajnos mostanában egyáltalán nem haladtam vele. Tehát amit az eddig feltöltött képeken láthattatok az a jelenlegi állapot is. Ennek a legfőbb oka az, hogy hamarosan kezdetét veszi az új projektem építése aminél terveim szerint a festés airbrush technikával fog készülni és úgy döntöttem, hogy az egeret is ilyen módon fogom lefesteni. Viszont a gond az, hogy nem rendelkezem ilyen eszközzel. :U
Mivel ez a technika számomra újdonság (tehát még nem dolgoztam vele) ezért rengeteget nézelődtem a neten. Különböző videókból és hozzáértő emberek véleményének a kikéréséből próbáltam okosodni a témában.
Jelenleg ott tart a dolog, hogy holnap megyek airbrush szettet vásárolni és ha minden jól megy, akkor e hét végéig kivitelezésre fog kerülni a minta felvitele.
Ezekben a percekben épp a maszkoló fóliákat és matricákat tervezünk enormous-al. :)

Második nap - 2012.07.27.

A héten sikerült beszerezni az airbrush szettet, ma reggel pedig kézhez kaptam a maszkoló fóliákat ill. matricákat amiket enormous segítségével terveztünk. Tehát végre minden adott volt ahhoz, hogy folytatni tudjam az Xornet moddolását :)

Első feladatként lecsiszoltam az egér burkolatát majd a festeni nem kívánt részeket maszkoló szalaggal kitakartam és felhordtam két réteg alapozót. Amíg ez száradt addig az egér aljáról eltávolítottam a ragasztó maradványokat és a felső burkolathoz hasonlóan lecsiszoltam majd alapoztam.

Durván két óra száradás után feketére fújtam az egeret majd a maszkoló matrica felragasztása után a fehér szín felvitelére is sor került.

Pár perc száradás után eltávolítottam a matricát és a következő látvány fogadott;

A festés jelenleg ~50%-os állapotban van. Holnap még megfestem a DC logós festékfröccsenést és a hálós mintát. Plusz hátravan még egy kis dekorálás. :)

Harmadik nap - 2012.07.28.

A mai napon sikerült befejeznem az egér festését. A tegnapihoz hasonló módon most is maszkoló fólia segítségével vittem fel a mintát amit sötétszürke festékkel festettem meg. Kicsit időigényes volt a dolog, mert felragasztani nem volt nehéz a matricát, de leszedni annál nagyobb buli volt, mert egyesével kellett leszedegetni (nagyon óvatosan!) a kis matricadarabkákat.:DDD Röviden és tömören így telt a mai nap... következzenek a képek;

Negyedik nap - 2012.07.29.

Ötödik nap - 2012.07.31.

Közeleg az átalakítás vége... ;) Ma Dremel (+marószár) segítségével még egy kicsit módosítottam az egér belsején, hogy elférjen a harisnyázott vezeték. Úgy terveztem, hogy a zsugorcső egyáltalán ne látszódjon ki, viszont így belül a "kábel csatornában" több helyre volt szükség és ezért kellett egy picit farigcsálni.

Következő lépésként az egér jobb ill. bal gombját vettem kezelésbe. Itt egy kicsit vaciláltam, mert nem tudtam eldönteni, hogy narancs vagy fekete karbon fóliával húzzam be. Végül a narancs színnel tettem egy próbát, de aztán úgy döntöttem, hogy a feketét fogom alkalmazni, mert a narancs fólia akármennyire is tetszett, soknak éreztem.
Készítettem egy képet a narancsos próba állapotról, hogy Ti is láthassátok azt, hogy milyen lett volna ha az kerül a gombokra.

Tehát narancs fólia eltávolít... kis csiszolás... majd behúztam a két gombot fekete karbonnal. Akármennyire is kis gombokról van szó, elég sok időm elment ezzel a művelettel. :B Igaz ez volt az első ilyen próbálkozásom, mert még sosem próbáltam hőlégfúvó segítségével különböző formákat matricával behúzni.

Még van pár apróság, de mondhatni szinte teljesen el is készült az egérke és várhatóan a héten jelentkezni fogok a kész projektről készült képekkel. ;)

Képek a kész projektről

Elérkezett ez a pillanat is. :) Durván 35 munkaóra (amely magába foglalja a tervezést és a kivitelezést) után elkészültem a "Gymkhana Five Style Mod" névre keresztelt egér moddal.
Ezúton is szeretném megköszönni a Prohardver és a Cooler Master tagjainak, hogy megszervezték nekünk ezt a versenyt. Továbbá Nektek olvasóknak is köszönöm a figyelmet és a kommenteket!

>>Picasa<<

Köszönöm a figyelmet! :R
Üdv.: Moddingboy

Hozzászólások

(#1) SkyS1gn


SkyS1gn
(PH! félisten)

nagyon jó a koncepció, gymkhana, dirt, monster :P :)
sok sikert!!

[Love shooting and editing videos][If you love my work contact me]>>>[YT:https://goo.gl/Px2Pem]

(#2) albert8


albert8
(PH! addikt)

Várjuk a végét. Eddig ez a legjobb :D
Am szerintem, ha középre helyezed a képeket kicsit esztétikusabb a bejegyzés. :B

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#3) FatalEror


FatalEror
(PH! addikt)

csak nem az ominózus gyíkhajhannás mod lesz. :DDD

De kíváncsi leszek,mert narancssárga és ez témakör számomra távol áll egymástól. :R

HardCore is my LifeStyle

(#4) Moddingboy


Moddingboy
(Modder)

Köszönöm a hozzászólásokat!

albert8 - Úgy akartam csak megfeledkeztem róla. Köszi, hogy említetted ;)

http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776

(#5) Madn!ght


Madn!ght
(őstag)

Wow, eddig nagyon tetszetős! :C

(#6) Chosen


Chosen
(PH! kedvence)

Na erre kíváncsi leszek, a házad nagyon bejött Veletech-en, hajrá! :R

(#7) jones965


jones965
(Modder)

Szép lesz, mindent bele! :)

(#8) OutsideR


OutsideR
(senior tag)

Az a kocsi is kicsi és tömzsi mint az egér... Kíváncsi vagyok mit hozol ki belőle
Füstölni fog a görgő mint a gumi a gymkhana videókban? :D

(#9) Moddingboy


Moddingboy
(Modder)

Köszönöm Mindenkinek!

A folytatással kicsit csúszni fogok, mert a további munkálatokhoz még be kell szereznem ezt-azt, de igyekszem. :)

OutsideR - Nem is rossz ötlet :DDD

http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776

(#10) FatalEror válasza Moddingboy (#9) üzenetére


FatalEror
(PH! addikt)

Válasz már csak az hiányozna,hogy végén leszakadjon,és szikrázzon a felni. :)) Vagy esetleg egy mini Ken baba aki megáll az oldalán mint "nem tudom hányadik videójában" amikor feláll a kocsi oldalára.

HardCore is my LifeStyle

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.