2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

A rendszergazda is ember(?).

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bizony, az e vajon?
Rengetegszer találkoztam ezzel a kérdéssel. Gyakran lesajnálják az embert, mert ez a szakmája/foglalkozása. Néznek rá idiótán, esetleg viccet csinálnak belőle, mivel ő nem esztergályos, árokásó, stb.
Hejj, de sokszor volt részem ilyenben! Néha még attól is megkaptam ezt az élményt, akinek javítottam a gépét. Mert kevés ember ismeri el, hogy igen is kellenek az IT szakemberek. Igenis kell, hogy az ő vackait rendbe tegyem, telepítsek, tanácsot adjak, takarítsam a gépet, mert más nem teszi meg. Ha mégis, akkor abból nekem van a plusz munka (űűű, ért ám hozzá a szomszéd is!).
Az elején zavart, de már eljutottam oda, hogy nem érdekel. A nagy része úgyis előbb-utóbb odakerül a gép elé (ne adj Isten új mobilt vesz, esetleg a tv-t nem tudja beállítani), és akkor máris nyomják a majrégombot a telefonon, s mehetek a számomra legrosszabb időpontokban, de oda se neki...
Én embernek érzem magam. Érdekelnek a gépek, sokat foglalkozom velük, néha mások szemszögéből irreálisan sokat. Gyűjtöm az anime szereplőkről mintázott figurákat. Szeretek motorozni. A kétkezi munka is sokszor előkerül (betonozás, falazás, csempevágás, más segédmunka). Normális ez? Szerintem az.
Úgyhogy köszönöm, nekem van szakmám, s érdeklődési köröm. Igaz, OKJ-s a bizonyítvány, de szeretem művelni a magam szintjén a munkát, igyekszem fejlődni, tanulni.

Mással előfordult vajon már ez? Nosza, lehet írni!

Hozzászólások

(#1) Móci


Móci
(PH! addikt)

Remélem nem írtam nagy baromságot... :D

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#2) No-kia


No-kia
(őstag)

lehet velem is előfog fordulni, mostanában elég sok gépet csinálgatok, eddig még nem volt pprobléma, csak sajnálják a pénzt "ez ilyen egyszerű" meghasonlók, mintha milliókat kérnék :(
én sztem majd mek fősulira programozónak, de ez anynira nem vonz, inkább maga a hardver pl. rendszergazda szivesen lennék, de anyumnak nem tetszik mert hoyg abból nem lehet megélni, bár nem tudom menynit lehet ezzel keresni, de szakemberre tényleg mindig szükség van

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#3) Ice!?


Ice!?
(őstag)

Nálunk a rendszergazda egy ~120kg-os, szemüveges ember. Érti a dolgát. Tényleg magas szinten műveli, de gyakran kap fricskákat. Akárhányszor elmegy a folyosón, hallhatja a beszólásokat, ahelyett, hogy tisztelnék, vagy megköszönnék neki, hogy felépítette a rendszert, karbantartja stb.
Amúgy én is valamilyen info-s téren fogok továbbtanulni.

[ Szerkesztve ]

(#4) Móci válasza No-kia (#2) üzenetére


Móci
(PH! addikt)

Szükség van rá, az biztos. De inkább nagyobb városokban, legalábbis szerintem. Én megszívtam rendesen ezzel a környékkel, nem kellettem szinte sehova sem.
Arra a szakra kell menni, ami tetszik, s úgy érzed, hogy van hozzá tehetséged, megy. Nekem sosem ment a programozás, hagytam is. Inkább szerelek, telepítek, s túrom a rendszert, ha valamit elnyomkod a user.
Pénz.
Sajnálják e? Mintha a fogukat húznák! Szegényebb családoktól nem is szoktam nagyon kérni, esetleg nagyobb munka után minimális összeget.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#5) No-kia válasza Móci (#4) üzenetére


No-kia
(őstag)

sztem az lesz hogy maradok szakmát tanulni 2 évet mellette dolgozok, meg majd azután fősuli és mindenki boldog lesz

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#6) Móci válasza No-kia (#5) üzenetére


Móci
(PH! addikt)

Az sem rossz terv, bár suli mellett dolgozni szerintem nem lesz egyszerű.
Főiskolán én is gondolkodtam, de egyelőre nincs rá keret, lehet, majd egyszer valami lesz...
bár megmondom őszintén nem hiányzik most.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#7) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

Speciel nem rendszergazda vagyok (más info területen dolgozok), de még soha nem sajnáltak le azért, mert értek a számítógépekhez, sőt. Sok embernek segítettem, mindenki hálás volt, és inkább azt éreztem, hogy tisztelnek érte.

#6-ra reagálva: A tapasztalatom az, hogy ha valaki komolyan akar tanulni (fősuli) a munka és család mellett, az agyhalál. :(

[ Szerkesztve ]

***

(#8) Móci válasza ollie (#7) üzenetére


Móci
(PH! addikt)

Akinek segítek, az engem is tisztel. Általában.
Viszont ugye falun az ember sok olyan néppel fut össze, akik ugye... de a volt cégnél is kaptam pár megjegyzést, hiába voltunk tényleg jóban a munkatársakkal.
Örülök, hogy neked jobbak a tapasztalataid!

Akkor jobb is, hogy nem próbálkoztam a főiskolával, van így is elég gond, teendő...

[ Szerkesztve ]

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#9) gabor85 válasza Móci (#8) üzenetére


gabor85
(őstag)

A pc mellett engem is érdekel más, napközben minőségügyi problémákat igyekszek megoldani, délutánonként meg msn pc support van.
Érdekel az esztergelástól elkezdve a hegesztésen át szinte minden, jól jöhet még az életben... (kivéve autó, meg tuning... :U )
Pénzügyileg én is úgy vagyok, kis keresetűektől keveset kérek, de aki felajánlja, azt jól megkopasztom:D Bár őszinén szólva a sok win telepítéstől már herótom van... :W

(#10) puttputt válasza ollie (#7) üzenetére


puttputt
(őstag)

Érdekes pl., én a szomszédomnak segítettem (még bacsis kollégát is bevontam az ügymenetbe, vettünk tőle alkatrészeket, vittünk hozzá régieket :D ) csomó mindenben az elmúlt 2 hétben...:
1. Mindketten sok-sok éve lakunk itt, de nem volt kapcsolatunk egymással, de mióta érdekelni kezdte az informatika...
2. Nem fizettetek vele semmit (sőt, kapott tőlem ingyen DVD-ket), viszont cserében mindenféle asztalosmunkát, karbantartási dolgot ingyen és bérmentve elintéz, beszerez cumókat, ilyesmi...
Ez valóban kölcsönös tisztelet és mindenki ott segít, ahol tud. :K

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.