2022. szeptember 25., vasárnap

Gyorskeresés

Pedig milyen jó fogsora van...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Történt egy ideje, hogy letört az egyik fogam (meg nem mondom nektek szaknyelven, hogy melyik, de bal felső első nagyörlő) - ez ugye sajnálatos, de ezt is az iskolai fogászatnak köszönhetem. Ugye minden évben viszik el az osztályokat fogászatra, ahol ha van valami, kezelik. Hát velem nem ez történt. Tudtam, hogy van lyukas fogam, de az ottani diplomás csak megdícsérte a fogsorom és köszönt is el. Aztán egy ideje történt, hogy ráharaptam a villára és csak egy reccsenést hallottam. Nagyon jó - gyakorlatilag összeomlott, annyira lyukas volt, hogy már az idegek is elhaltak benne, nem is fájt. Egyetem és munka mellett pedig sajnos nem tudtam különösebb figyelmet fordítani, a legnagyobb gondom nem is az volt, hogy fáj vagy valami, hanem szimplán kellemetlen volt, szájhigiéniai téren. Tehát nem mertem azóta senkit sem igazán megcsókolni istenigazából, mert nem tudtam, hogy épp miképp fest belül a helyzet és egy iylen letört fog esetén valószínűleg kevés a napi 2 fogmosás.

Felkerekedtem és elmentem a helyi SZTK-ba, ahol egy óra után sorra is kerültem. Kint ugye ki van írva, hogy TAJ és lakcímkártya vagy személyi igazolvány szükséges. Asszisztensnek oda is adom, mondja, hogy lakcímet szeretne. Tudhattam volna, hogy nem lesz ez ilyen egyszerű, családi okok miatt anno 200 kilométerrel arrébb kellett költözni és csak az egyetem miatt jutottam vissza a fővárosba. Doki leültet, megkérdezte, hogy mi a panaszom és gyorsan fel is vázoltam. Megnézi a fogam, meg még pár másikat is.
- Kár ezért a fogért, jó fogai vannak.
Még egy kicsit matat a számban a kis tükörizével, majd folytatja.
- Maga járt már nálam.
Való igaz, egyszer már tiszteletem tettem itt, mert gyerekkoromban történt, hogy a két elülső felső tetszőfogamból siekrült letörni egy-egy apró darabot -imádtak érte cikizni- és eddig egy fogorvos se tudta rendesen megcsinálni. Kitömik valami anyaggal (csak fogcementnek hívom), lecsiszolják és kész. Csak az itteni doki tudott maradandót alkotni, azaz ami nem esett le vagy nem jött szét pár hónap után.
Minden esetre elismerésem a dokinak, hogy így képes fejben tartani fogai alapján a klienseket.

Eddig mind szép és jó lett volna, csak az asszisztens szólt, hogy nem a kerületben lakom, de nem is Budapesten. Dokin látszott, hogy valami kompromisszumra akar jutni, de sajna nem lehet. Az biztos volt, hogy ide már szájsebész kell, lefolytatott egy hívást az ottani asszisztensnek, ahol kicsit kinyílt a bicska a zsebemben, amikor elhangzott a "biztos valami rokonnál lakik és nincs bejelentve" mondat.

Nem baj, beutaló meg lett írva két ajtóval arrébb, további 40 perc várakozás után ott is sorra kerültem (ketten voltak előttem), dokit most egy fiatalabb úr alakította. Leül megvizsgál, hát ide röntgen is kell majd, mert ha ki is lehet szedni, de lehet műteni kell. Fene ezekbe a nyomorult fogakba, francnak neki három gyökér.
- Pedig milyen jó fogsora van.
Majdnem elnevettem magam, mert két ajtóval arrébb is ezt mondták. Így csak annyit válaszoltam, hogy "tudom, én is megelégedéssel használom".
A műsor itt ment át érdekesbe, már előre mondtam a dokinak a dolgokat, hogy mi van (lakcím, stb.), ami viszont betelítette a poharat, az a végtelenül bunkó asszisztens. Mint akinek olyan sok dolga van meg siet (nem volt utánam amúgy senki kint), emelt hangom a doki és az én szavamba vág és mondja a magáét. Addig oké, hogy fizetnem kellene, de azt se tudja mennyit, mert ide helyiek szoktak jönni, ki kell keresni és az is idő. Visszaváltok a dokival folytatott témára, de csak nem áll be a szája, még emeltebb hangon, még inkább a doki szavába vág... amikor meg elfogyott a türelmem (mert az én szavamba vágott bele), akkor már én is felemeltem a hangom, hogy "befejezhetném amit mondtam?". Öröm lehet egy ilyennel együtt dolgozni, mondhatom.

-

tl;dr konklúzió: ha nem vagy bejelentve, nem vagy jogosult semmilyen ellátásra, ami nem életveszélyt hárít el, hiába fizeted a TB-t. Ha az SZTK-ban szeretném a fogam így megcsinálni, az 22500Ft lenne a röntgennel együtt. Kellemes. A szájsebész doki azt javasolta amúgy, hogy nézzek meg pár maszekot, mert ennél elvileg ők is olcsóbbak.

Na nem baj, mit nekem még két hét egy ilyen foggal...

Hozzászólások

(#1) #20655360


#20655360
törölt tag

Miért olvastam el... Eszembe is jutott h min 4db titáncsavaros fogpótlásra lesz szükségem, (kb. soha nem lesz meg a rávalóm lol) hála a rengeteg kólának+fogorvos fóbiának. Őrlőfogak. Nem látszódik h hiányoznak, de az evés egyre keservesebb.
A "pozitívum" h a csókolózás nem fenyeget. :DDD (na, ez a smiley itt üt.)

Ha tovább durvul a helyzet és lesz vmi új Maunika show szerűség, jelentkezek. :K

(#2) R3wind


R3wind
csendes tag

Drága fogorvosok, tudja a fene, hogy így huszonöt éves fejjel, mit parázok még tőlük, de a saját hülyeségem miatt, csak még kevésbé mennék el hozzájuk. Évekkel ezelőtt az egyik alsó őrlő fogam lyukas lett, később letört belőle egy darab, de én h*lye úgy voltam vele, hogy jó ez így, kibírja. Amikor már pokoli fájdalmak között elmentem a helyi fogászatra, hogy most már húzzák ki mert beledöglök, szíves örömest megtették volna. :D Lélekben nem voltam felkészülve, szóval vártam hétvégéig, legalább tud kicsit regenerálódni a kráter is a pofámban ami marad. Három érzéstelenítő injekció se segített rajtam, mondjuk jó hogy, tekintve hogy a gyökerek voltak begyulladva, nem a szám belseje fájt. Mindenesetre a procedúra közben még sikerült tovább törni a fogamat, míg végül könnyek és keserves kínok között megszabadítottak tőle.
Most az ellentétes oldalon ugyan az a fogam lyukas, legalábbis nagyon úgy tűnik, szóval ideje erőt vennem magamon és elmenni, ha meg tömni kell akkor tömjék, különben megint úgy járok mint anno és utána már csak szívószállal ehetek. :D

Kíváncsi vagyok mi van olyankor ha az ember már nem jár iskolába, de a helyi rendelőbe megy. Sok dolgot olvastam, de a legtöbb helyen is azt írták, hogy tömés x ezer forint, pótlás detto, tb ide vagy oda. Ezt ugyan úgy megtaláltam a helyi rendelő oldalán is, de anno meg egy fillért nem kellett fizetnem, hogy megkínoztassam magam. :D

(#3) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Tehát nem mertem azóta senkit sem igazán megcsókolni istenigazából,
Na, egy igazi szívtipróval van dolgunk, emberek :))
De most komolyan. Ez tetszett.
Tavaj novemberben operálták a szájpadlás-csontomat, illetve távolítottak el belőle darabokat.
Fogorvos azt mondta, hogy addig nem vehetek részt további kezelésekben, míg be nem gyógyul. Pedig tudtam, hogy van egy lyukas fogam, ami irritál.
Konkrétan ugyan ez a szisztéma, összeomlott, akkora lyuk van benne... pontosítok; A háromnegyed fog hiányzik. Halott idegek, stb.
Amiért nem mentem el vele eddig, az a csak az a tény, hogy az ejtett seb/heg még nem 100%-os. Még a nyelvemmel érzem a csont-darabok hiányát. Azóta voltam dokinál, azt mondta, a műtő orvos kretén volt, már márciusban székbe ülhettem volna. Már mindegy, ez műtét. Arra meg nem érek rá. Az még csak a jövő!
THX Hungary

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

(#4) mustang08


mustang08
tag

Nem lehet, hogy a fogorvos belevéste a monogramját a fogadban, azért tudta, hogy már jártál nála? :DDD

(#5) Hieronymus válasza R3wind (#2) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Három érzéstelenítő injekció se segített rajtam, mondjuk jó hogy, tekintve hogy a gyökerek voltak begyulladva"
Ez eléggé hentes - futószalagos munka. Gyulladt állapotban nem húznak vagy operálnak rendes fogorvosok. Némi szadista hajlam mellett feltétlenül. :((

.."az ellentétes oldalon ugyan az a fogam lyukas, legalábbis nagyon úgy tűnik, szóval ideje erőt vennem magamon és elmenni,"

Gondolj a pénztárcádra.
Minél későbbre halasztod a kezelést, annál többe fog kerülni a beavatkozás.
Ha már a gyökérkezelés is befigyel, vastag lesz a számla, de a fogpótlásnál olcsóbb.

A legolcsóbb és legfájdalommentesebb megoldás, ha havonta vagy kéthavonta egyszer, kis tükörrel átnézed fogakat. Ha a legkisebb elszíneződést tapasztalod, irány a fogorvos. Ekkor még fájdalom és komolyabb költségek nélkül menthető a fog.

ruszkik, haza!

(#6) oriic válasza mustang08 (#4) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

QR kód a fog belső felén? :DDD

Live-Die-Respawn

(#7) Mister_X válasza Mr. Y (#3) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Már megérte bitekbe foglalnom a panaszom :B Nem vagyok szívtipró, de partner az akad. És hát el tudom képzelni, hogy van olyan nő, aki fejben elkönyveli, hogy "ő sem tud hevesen csókolni..." . tudni tud csak nem mer éppen.

Sebaj, fizetésig már kihúzom.

@oric: vonalkód van belevésve szerintem, vagy csak túl élethűre csinálta meg :DDD

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.