2022. június 29., szerda

Gyorskeresés

Black Desert Online

Írta: | Kulcsszavak: játék . black desert . black . desert . mmo . mmorpg . bdo . mikroman

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Black Desert Online lap

Ezen a lapon/blogon összeszedegetem a Black Desert Online-hoz kapcsolódó hasznos információkat és leírásokat. Egy-két részét kiegészítem kis magyarított leírással, de az angol tudás hasznos lesz mindenképp

Röviden a játékról - szubjektívitástól nem érintetlen leírás

A Black Desert Online egy nyílt világú MMORPG játék. Koreai fejlesztés. A Pearl Abyss fejlesztette és a Daum Games juttatta el hozzánk is Európába (meg NA régióba is persze). Talán a jelenleg elérhető legszebb MMO játék. A karakterkészítője részletes és alapos, a játék maga varázslatos. A játék jellemzője, hogy nincs töltőképernyő és szabadon bejárható a terület. (persze ha elérsz a "Világ határára", akkor csúnyán lepattansz egy láthatatlan falról, de így is hatalmas a bebarangolható terület). Eddigi tapasztalataim alapján nagyon stabilan fut a játék. Más játékokban tapasztalható crash és durva hibák a játékban eddig nem tűntek fel. A hivatalos gépigénye is elég baráti.
A játék nem ingyenes. Egyszeri megvételt igényel. Jelenleg két csomag érhető el: 30 és 50 eurós (sajnos ezt a céget is megfertőzte az 1-1 arányú váltás USD és EUR pénznemek közt). Lehetőség van ingyen kipróbálni hét napig amennyiben valaki aki már megvette "meghív". Ez a meghívás guest kóddal lehetséges. Minden teljes jogú account kap 1-3 darabot.

Pár kís ízelítő Youtube videó:
Karakterkészítő - CHARACTER CREATOR︱Black Desert︱Time-lapse︱1440p60
Trailer
Black Desert Online: Top 10 Reasons To Play

Magyar nyelvű ismertetők

Útmutatók magyar nyelven (blackdesert.hu)

BDO Wiki magyar nyelven (blackdesert.hu)

Angol nyelvű, de nagyon hasznos anyagok:
Általános-bővebb leírás (reddit)
Black Desert Bible 1.6 - Legacy Gaming - Google Docs: Az eddig fellelt egyik legalaposabb leírásgyűjtemény
Interaktív térkép (BDOTome)
Enchant Succes rate (Weapon)
Fa lelőhelyek - melyik fafajta hol lelhető fel nagyobb számban
Az elérhető házak listája (+minden házban az elérhető fejlesztések/lakástípusok)
A területen fellelhető szörnyek szintje és "folyamatábra" szintezéshez.
Az összes alkimista ésfőzési recept a BDO-ban (némelyik még nincs bent az EU-verzióban)
Investment Banking Guide

Hasznos oldalak:
blackdesert.hu
BDFoundry
BDOTome
Black Desert adatbázis: az összes elérhető item és skill lírása

Youtube csatornák - útmutatók:
Pvt Wiggles
Hakurai
ORBIT
BDO Hero

Kérdés - válasz részleg: avagy amin jó eséllyel átsiklik a játékos
Nem érem el a játékot már órák óta. Mi a gond?
- Ha csütörtök van, akkor karbantartás van. Alapértelmezette 9:00 és 15:00 közt van leállás, de néha meghosszabbítják (17:00 - 19:00)

Kiraktam a Marketplace-re pár itemet, de nagyon kevés pénz jött vissza a sikeres eladásból:
- A Marketplace használati díja eladásnál (vagyis "ÁFA") 35%. Ennyivel kevesebbet kapsz vissza. Emellett korlátozott az árazás. csak a felajánlott intervallumok közt választhatsz árat az item kirakásánál. Kismértékben követik a kereslet-kínálat változásait a lehetséges árak (főként alapanyagoknál és egyszerű feldolgozás utáni itemeken), de a ritka vagy craftolt itemeket nagyon rosszul méri fel a rendszer. Felhasználói oldalról ha bent van az áru, akkor bitang olcsó.

Hol választható a karakterem neme?
-Sehol. Minden kaszt csak az adott nemhez tartozó karaktert futtathat. A wizard, berserker és warrior férfi, a Valkyre, Ranger, Witch és sorceress női karakter. A harcosnak és varázslónak van mindkét nemben megfelelője, csak más a nevük. Férfi íjász viszont nincs.

Tudok kereskedni közvetlenül más játékosokkal?
- Igen, de csak korlátozottan. Italokat tudtok csereberélni, de mást nem. Minen játékosok közti ügylet a csere tárgyát account -hoz köti és (ha jól értem) eladhatatlanná teszi az NPC boltosoknál (utóbbinak a botok és gold/silver árusok visszaszorítása a célja)

Friss:
2016.04.20- 2016.05.04: ÚJ Event!!!
Napi 1 kulcselem ajándék (seal of Maehwa). 14 napig megy. Felhasználható 3-12 darab. A "legnagyobb" 12 darabosban van egy ajándék pet is.Remélem, hogy olyan mint a napi Loyalty és nem olyan, hogy aktiválni kell és tárolni és onnan indul a 24 óra cd!
Az aktuális Event részletes leírása

Még aktuális event: Cherry Bossom Event (2016.05.04-ig)
Buff itemek, decor item, fülbevaló reward, vagy simán csak elég jó jövedelemforrás wild herb gatheringből és farmon termesztésből.

2016.04.20: a mai karbantartás után lesz elérhető két új kaszt (Musa és Maehwa). Pár jobb item droprate-je növekszik emellett és az Alchemy Stone fejlesztés már csak magasabb minőségű anyagokkal mehet. Patch Notes

2016.03.29: A holnapi frissítéssel érkezik a Mediah patch. Elvileg 2016.03.30 15:00-kor érkezik.
Itt egy trailer:
Mediah Expansion Trailer [ENG]
Patch Notes

Korábbi módosítások a játékban:
- a pearl ajándékozás a credit card csalások/visszaélések (credit card fraud) miatt átmenetileg nem üzemel (2016.03.25)

Folyamatos bővítés alatt...

Hozzászólások

(#1) nonsen5e


nonsen5e
addikt

Van topikja is a játéknak, bár túlzottan sok élet nincsen benne.
[link]

Egy hete játszok vele, eléggé tetszik, de sajnálom, hogy a questek maguk nem adnak XP-t. Túlságosan (mondjuk nem meglepő, mivel DK-i játék) grindelős a fejlődés.

A harcrendszer viszont nagyon tetszik, nem minden olyan egyértelmű (kombók), ahogyan a játék UI-ja sem első körben (azóta sem tudom mire jók a node-ok, és miért jó beléjük fektetni az energiát), de csinálom őket. :D

Az instákat, dungeonoket hiányolom belőle, bár még nem vagyok túlzottan magas szintű. Egy hét alatt 23 szint jött össze, (elfogyott a 12 giga mobilnet, és csak éjjel játszható amikor teljes sebességen megy - sokkal több netet használ mint más MMO-k).

Örvendetes dolog lenne, hogy MMO létére van benne gamepad support, de a harcolást kivéve kritikán aluli dolog, hogy az analóg stickekkel mint virtuális egér navigálhatok csak. (ez az FFXIV-ben nagyon jól meg lett csinálva).

Ultra beállítások mellett játszom. A karaktergeneráló, és a karakterek kinézete lenyűgöző [link], a karakter környékén a grafika is, viszont ha messzebb nézek, akkor előző évezredbeli textúrákkal is találkozom elég gyakran. Az is elég sajnálatos dolog, hogy a grafikai beállításoktól függetlenül nem egyszer 10 méterrel a karakter lába előtt jelennek meg az egyes környezeti elemek, objektumok, NPC-k.

UI.: Keres magyar klán MMO-függő őrült, de még csak 23-as szintű valkűr karaktert? :) Alustin szerveren vagyok, Durendaire (család) Lindarra (kereszt) néven. :R

UI2.: Rég láttam "A kakas"-t Diablóban... :D :D Mondjuk már vagy egy éve én sem játszottam.

[ Szerkesztve ]

Akari Kamisato @ Lich -「今が最高」

(#2) nonsen5e válasza nonsen5e (#1) üzenetére


nonsen5e
addikt

Ja, ami még kimaradt:

Elég változatos a felszerelések kinézete, a 23 szintem alatt nagyjából egy darab nyak-és-mellkas-védő valamit szereztem ami meg is látszik valahogy a karakteren. Remélem magasabb szinteken több lesz a változatosság, mert az igazi endgame a transmog / glamour / stb... system egy MMO-ban. :DDD

Akari Kamisato @ Lich -「今が最高」

(#3) mikromanus válasza nonsen5e (#2) üzenetére


mikromanus
veterán

A kinézete a ruháknak hasonló marad. A cél alapján fogsz amugy is választani. Kevés set és egyedi vért van. A kinézetet costum itemekkel, vagy festékekkel (dye) módosíthatod. Viszont kevesebb a random, sok bukta upgrade-nel extra esélyt ad és játékkal elérhető a legjobb/ legerősebb felszerelés is. Archeage után igazi felüdülés. :)

ADiablo 3 picit el lett hanyagolva. Picit nekem túl korlátozott lett. Nagyon rávezető és az agyament buildeknek kb semmi esélye már. Amit nem nyírtak ki az lassabb mezei tormenen is mint a tök alap setes szarságok amiket le akarnak nyomni a torkunkon. Farmolni és kockulni meg az MMO-kban is lehet, csak picit változatosabb. ;)

Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus

(#4) mikromanus


mikromanus
veterán

Heti karbantartás elindult. Délután visszatérnek a mobok amik vissza is ütnekI. :DDD
Április 13-ai patch notes. Viszlát tojásvadászat!

Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.