2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Mit árthat egy kutya?(az okok keresése)

Írta: | Kulcsszavak: kutya . bántalmazás . szocializáció hiánya

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Volna szívetek őt bántani?? Ezen kis jószág jelenleg 30 cm körül van, igen barátságos, harapni nem, ugatni is csak halkan tud. Olyan mint egy kisgyerek, szeretetre vágyik. Nem az én jogtulajdonomat képzi, bátyám és édesanyám a gazdája, jómagam általában csak köszönik neki, meg néha "társalgunk" egy-egy kisebb simogatással egybekötve. Viszont a mai történés erősen kiverte nálam a biztosítékot. Tequila-át dél körül távollétemben valószínűsíthetően iskolások(ált.) megverték. Hála Istennek nem tört el semmije, komolyabb baja nem esett annyi hogy, zúzódott, egy első mancsára sántít és pár helyen vérzett picikét, illetve a vizsgálat alatt nagyon sírt és a fáradalmakba/fájdalomba mostanra elszundított. Kapott két injekciót és Algopyrin-t kell neki adni pár napon keresztül. Kérdem én, hogy milyen szülői nevelés által jut el egy ember(inkább fajzadék, korcs, retardált) idáig, hogy egy védtelen kutyával ezt tegye?? Milyen beteg elme kell ehhez? Mi az ami indítója egy ilyen folyamatnak? A szocializáció hiánya? Netán "beltenyészet"??? Ez lenne a jövő generációja?? Ők fognak egykoron adójukkal nyugdíjt biztosítani nekünk? Nem hinném... Annyit tudok, hogy az ilyen tett mind szülői és gyermeki részről nem érdemelne mást csakis brutális eszközöket. Vajon ha eltörném a kezüket egy vascsővel, mit reagálnának?? Vagy ha mondjuk ha a bordájukkal tenném ugyanezt?? Úgy gondolom leginkább magamat nyugtatnám le, de jogosan érezhetném azt, hogy ez járt nekik... Sajnos a világ mocska egy ártatlan eben csattant el ostorként, amit persze más problémákhoz hozzávetve lehet apró, de mégis jelen van és személyszerint belőlem düht és együttérzést, sajnálatot hoz elő... Hova tartunk? Éljünk radikális eszközökkel? Lehet ez volna az igazi megoldás. Végül is azzal minek emberien bánni aki nem is mondhatja magát annak??

Ha van véleményetek, kérdésetek azt nyugodtan írjátok le...
Köszi ha elolvastad és legalább néhol egyetértettél! :R

Hozzászólások

(#1) whiz


whiz
(fanatikus tag)

Nos, aki ezt tette annak szívből kívánom, hogy legközelebb egy éhes rotival, vagy dobermannal fusson össze az utcán. :(((

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#2) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

Aki szadista módon bánik egy állattal, az előbb-utóbb emberrel is megteszi.

***

(#3) Kareszovics


Kareszovics
(PH! addikt)

Aki állatot (legyen házi, vagy vadonélő) bántalmaz indokolatlanul, azaz emberiség szégyene szerintem. :(((

Azokat a gyerekeket, meg akik ezt a kiskutyát bántották, simán leb@sznám a Taygetoszról.

MOD: csak hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak: semmit nem tud ártani, ebben a korban jobban fél tőlünk, mint mi tőle; törődésre van szüksége.

[ Szerkesztve ]

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#4) lorenzen


lorenzen
(senior tag)

Sajnos ez nem egyedi eset.
Az előző kutyánk is így járt. Talált egy rést a kerítésen és kiment játszani a gyerekekkel. Azok inkább megverték. Mire kiértem az utcára, a nagyjából 10 éves gyerekek elszaladtak.
A kutya egész életében törleszteni akart a hasonló korú gyermekeknek.
Közben az elkövetők is felnőttek. Gondolom most már gyerek kutyákra vadásznak.

Jobbulást kívánok a csöppségnek.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5) aXXon


aXXon
(senior tag)

Némelyik kis jószágot többre tartom, mint némelyik embert. Azoknál, akik bántották ezt a kis jófej kutyust, legalábbis mindenképpen.

Gázkamrát minden állatkínzónak, de, hogy ne legyünk ennyire drasztikusak, ha ilyet látnék, biztos csak úgy szolídan szétcsapnám az arcát.

Nagyon felhúztam magam a történeten.

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#6) niti


niti
(fanatikus tag)

Jobbulást a kicsinek! Kapd el a gyereket, aztán fenyegesd meg egy kicsit... Ráférne.
Hogy lehet valaki ilyen szívtelen?!
Sosem értettem ezt. Képesek bántani egy állatot, miközben az sír, és ők még élvezik is :(

A mi kiskutyánk úgy keveredett hozzánk, hogy kb 4 és fél hetesen a 7 tesójával együtt kitette egy vödörben az út szélére... A kutyasulis oktató (egyben ebrendész) találta meg őket, és egyet "ránksózott". Azért ez se semmi...

(#7) zolikaDB


zolikaDB
(PH! kedvence)

Ez belőlem is csak agressziót vált ki. Már Babilonban tudták, h "szemet szemért, fogat fogért".
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy ilyen méretű és természetű állat hogy indíthat be egyes "embernek" nevezett mocsokban olyan reakciót, h neki ütni kell?
Miért nem üt meg engem akárki, ha baja van? Kopogtasson be, itt vagyok, küzdjön, ha be van indulva. Ne egy 1.5 kilós kutyával emberkedjen.
A baj az ő bajuk, ugyanis indul a vadászat. Az ő érdekében kívánom neki, h jó tűrőképessége legyen, mert nagyon kegyetlen leszek, és az ő eszközével vágok vissza.

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#8) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

hm hát a k****a anyjukat a kölyköknek.

ha nem lenne rá Btk., tuti adnék nekik egy-két nevelő pofont...de most már azért sittelnek le már majdnem, mert rájukszólsz... :(

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Samsung S6 Edge Gold, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#9) SpherusMagna


SpherusMagna
(újonc)

Egy kissé.. morbid leesz amit írok.
Az előző szilveszterkor jópár... Kissebbségi (csak, hogy ne kapjon moderálást a hozzászólásom) az ablakunk alatt petárdát tett (hogy szépen fejezzem ki magam) egy legalább 3-4 hónapos kiscica fenekébe.
Meg is gyújtották.
Annyit tudtam tenni, hogy elvittem az öcsémet az ablaktól, és kihívtam a rendőröket.
Mire lassan (1,5 óra múlva kijött egy darab rendőr) már egy kiskutya is átélte ugyan ezt a kínt. De addigra elszaladtak és vitték magukkal a szegény állatok tetemeit.
Éljen az evolúció csúcsa...

- külföldön, nemsokára otthon -

(#10) mexicanraven válasza SpherusMagna (#9) üzenetére


mexicanraven
(fanatikus tag)

Ezek nem emberek, hanem állatok!

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.