2023. február 7., kedd

Gyorskeresés

Módosítás alatt

Írta: | Kulcsszavak: coreelec . dual . amlogic dual . tv box dual . coreelec telepítés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A bejegyzés módosítás alatt, a régi kissé elavult és van új, jobb módszer amit hamarosan közzéteszek.

A CoreElec változásai miatt a régi módszer nem mindig vezetett eredményre, készül az új rendszer ami egyszerűbb lesz, kis türelmet kérek.

Hozzászólások

(#1) mexel


mexel
veterán

Kérem hogy csak a telepítéssel kapcsolatos kérdések kerüljenek ide, magával az androiddal vagy a CoreElec-el, annak a beállításaival kapcsolatban ne, az nem ennek a témája. Csak azért nyitottam meg a hozzászólásokat ha valakinek valami gondja van a telepítéssel vagy valami nem működik akkor itt tudjunk segíteni esetleg. De a rendszerek működése ettől független, azoknak a topikja máshol található.
Köszönöm!

(#2) newborn3 válasza mexel (#1) üzenetére


newborn3
újonc

Hello!
X96 box s905x 2/16 nem indult el többször is megcsináltam sikertelen. Visszaraktam bele a kártyát CE-el az is megmarhult. 1080-nál nagyobb felbontásban mákosodik mintha kis pixelhibák lennének nagyobbra állítva pedig villog és csíkosodik amit eddig nem csinált kártyáról sem. Jó hír azért van mert k1 pro-n meg tökéletesen sikerült. Ha droidon csinálok egy factory resetet akkor megjavul vagy van más alternatíva. Eltekintve ettől a kis hibától nagy találmány és köszönöm én is a közzétételt és a részletes leírást is hozzá.
Üdv.

newborn

(#3) mexel válasza newborn3 (#2) üzenetére


mexel
veterán

A mákosodásnak semmi köze nem lehet hozzá hiszen a kártyáról futónak semmi köze sem lehet hozzá. Ez nem csinál mást mint felmásol pár fájlt a gépre. Ha ott maradnak sem zavarnak bele semmibe soha max kb 200 mb helyet (sem) elfoglalnak.
Mi nem sikerült az X96-on? ( tudom hogy annak érdekes recovery-je van szívtam egyel én is de nem emlékszem mi volt a megoldás)
Próbáld meg a fordított megoldást:
Kapcsold ki a boxot és a megcsinált CE kártyát ( felmásolva rá minden ami zipben van) azzal indítsd el akártyáról a rendszert. ( pl fogpiszkálós megoldással)
Amikor a penről elindult, akkor nyomj rá a dual install addonra.Ezután ki fog kapcsolni. Kapcsold vissza úgyhogy bent a pendrive, ésakkor penről megin telindul a rendszer. telepítsd fel a reboot android kiegészítőt és így lépj át az androidba. Ezek után csináld meg az update dolgot. Akkor megint újraindul elvileg a penről. Kikapcs, pen kihúz és akkor jónak kell lennie.
Ez lenne a normál telepítés egyébként csak azért módosítottam a másikra mert legtöbb esetben az is elég ésúgy rövidebbnek tűnik.

Az androidnak ehhez meg semmi de semmi köze, az égvilágon semmihez sem nyúl a droidban és semmi másban.

[ Szerkesztve ]

(#4) RedCat


RedCat
senior tag

A rendszer itt is ugyanúgy frissül mint ha sd kártyán lenne?

A változásokat hogyan lehet nyom nélkül eltüntetni, pl ha eladom a boxot?

(#5) divan


divan
senior tag

X96 S905W 1/8. Gond nélkül felment rá, és működik remekül. :R

(#6) files32


files32
tag

A Leelbox MXQ Mini (905x) meghasalt a teszten, az SD vagy pen kivétele után a droid jön vissza, de legalább ez egy jó hatos droid. A CE simán megy SD ről az akció után.

[ Szerkesztve ]

(#7) mexel válasza files32 (#6) üzenetére


mexel
veterán

Próbáltad a fordított módon is amit írtam fentebb? Az update-t a droid alól meg lehet próbálni többször is. Elvileg mennie kellene, szívesen ránéznék mi lehet az oka. :)
Felülírtad biztosan a fájlokat? Jó dtb nevet írtál be az uEnv.ini-be?

Az androidnak nincs hozzá köze hogy milyen droid 6-os vagy 7-es, nem szól bele sehol a folyamat.

[ Szerkesztve ]

(#8) mexel válasza RedCat (#4) üzenetére


mexel
veterán

Igen, ugyanúgy lehet frissíteni.
Írtam azt hiszem a blogban hogy pl a legegyszerűbb mód ha nem akarsz SSH-n vagy máshogy kapcsolódni a boxhoz, feltesezed a linkelt totalcommandert és ott látszanakafájlok. A fájlrendszer gyökérben látszanaka fájlok amik előtte a Pendrive-on voltak, fentebb a lista. Azokat lehet simán törölni, és a Daata-ban látszik a CE storage, a .kodi a .config stb. Ezeket simán lehet törölni a TC-vel. De így egyszerű módosítani is bármit stb.
Nem kell hozzá sem pc sem más, minden intézhető a boxon pl egy egérrel.

(#9) newborn3 válasza mexel (#3) üzenetére


newborn3
újonc

Sajnos a fordított módszer sem jött be, mindenáron a droidot tölti be. Azt vettem észre ha a fogpiszkálós módszerrel próbálom akkor csak villog az x96 felirat és nem tölt be semmit, ha csak a pen van benne akkor meg simán indul a CE. Pen nélkül meg csak a droid. Nem tudom mi lehet a baj, szerintem mindent megfelelően a leírtak alapján csináltam. Mit tudtok még ajánlani?

newborn

(#10) files32 válasza mexel (#7) üzenetére


files32
tag

Igen, próbáltam rükvercben is, a az átnevezés csak annyi volt, hogy nem 2g, hanem 1g. A "gyári" dbt.img-t nem kéne kitörölni, ami kiíráskor a szülőmappában van, annak van jelentősége, mert az elérésí útja amúgy is máshova mutat? Mintha túl gyors lenne az update, létezik?
Még kipróbálom a "nagy" MXQ 4K Pro-n is, az a kedvenc, fűteni nem lehetne vele.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.