2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

Lakásbiztosítást de milyet?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mostanában egyre intenzívebb erősségű viharok vannak. Ma is született egy logout cikk ez ügyben.
Idáig különösebben nem zavart mert amikor elmegyünk itthonról a tv és pc körüli dolgok ki vannak kapcsolva (túlfeszvédős hosszabbítóba van minden dugva) ha meg itthon vagyunk szintén kikapcs arra a 15-20 percre míg elmegy a vihar magja.
Mondjuk a mosógépet és a hűtőt sajnálnám ha tönkre menne.
Viszont néhány hete van klímánk és azt nem vagyok hajlandó kihúzni a 220-ból (tudom, 230, lényegtelen) és ez most a leg értékesebb eszköz itthon, éppen ezért elkezdett foglalkozni a gondolat hogy kellene egy biztosítás. Na de milyet?
- azt honnan lehet tudni hogy a tönkrement elektronikai készülékekre mit fizetnek?
Beker értéket (amennyiért vettem számlára), avultatott értéket (beker érték - x%/év) vagy mostani aktuális értéket (ha most akarnék venni egy hasonló kategóriás készüléket)
- milyen kiskapuk vannak ami az átlagembernek nem tűnik fel a szerződési feltételek között de arra tudnak hivatkozni amikor nem akarnak fizetni?

Az elsődleges a vihar okozta károk megtérítése (ablaktörés, villámcsapás, beázás).
Betöréstől nem félek, kp nincs otthon, ékszerünk nincs, Mona Lisát meg nyomtatok másikat.
Néztem netrisk meg biztositas.hu, némelyik biztosítónál le van írva hogy max x forint viharkáronként amit fizetnek de konkrét tapasztalatot jobb lenne olvasni.

Természetesen a biztosítás megléte után is kihúzgálnék mindent vihar előtt (klímát nem) csak adna némi biztonságérzetet.

Hozzászólások

(#1) buherton


buherton
(őstag)
LOGOUT blog

Ha _csak_ villám elleni biztonság kell, akkor javaslom, hogy építsd ki otthon a villámvédelmet és ne köss biztosítást.

Ha lakásról van szó: egy ilyet az elosztószekrénybe, és néhány dobozba pedig egy-egy ilyet. Továbbá a bejövő kábelekre (koax, telefon, UTP, tyúkbél) is tennék egy-egy túlfeszvédőt. Ezzel nagyon le lehet csökkenteni az elsődleges és a másodlagos villámkár esélyét.

A családi háznál kicsit távolabbról indul a villámvédelem.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#2) Krugszvele


Krugszvele
(fanatikus tag)

Én annak idején azt olvastam, hogy érdemes egy biztosítási alkuszt vagy alkuszcéget keresni.
3 okból:
- szakértelem. megmondod hogy mit akarsz és megmondják melyik biztosítás a jó arra
- ár. jó árat tudnak kialkudni, mert visznek X ügyfelet a biztosítónak
- kárérvényesítés. kevésbé fog sumákolni egy biztosító egy alkusszal. Egyrészt tudja, hogy ért hozzá a másik, nem tudja átverni olyan könnyen, mint egy átlagembert, másrészt ha sokat szívózik, akkor az alkusz nem fogja hozzá vinni az X ügyfelet.

Hátrányok:
- általában ingyenes ez a szolgáltatás, tehát azt fogják neked ajánlani, amiért a legtöbb jutalékot kapják :)

Érdemes esetleg meg is mondani nekik, hogy te nem várod el, hogy ingyenes legyen a tanácsadás, viszont legyen minőségi, a te érdekeid képviseljék. Tudom, erre nincsen garancia.

!!!Ingyen ebéd nincsen, a szerződést azért kétszer is jól olvasd át aláírás előtt!!!

(#3) Krugszvele válasza buherton (#1) üzenetére


Krugszvele
(fanatikus tag)

Lakás esetén add össze, hogy mennyibe kerül az ilyen eszköz + beépítés (nem annyira evidens, hogy mindenki értsen hozzá!) és nézd meg, hogy egy biztosításnak mennyi az éves díja. Oszd el a kettőt és megkapod, hogy hány év alatt hozza vissza az árát :)

Nem ellene vagyok, hanem mellette! Én mindenhová erősen ajánlottnak tenném az ilyen eszközöket, sőt a biztosító beépíthetné a havidíjba, ha van ilyen cucc, akkor x % kezdvezmény.

(#4) buherton válasza Krugszvele (#3) üzenetére


buherton
(őstag)
LOGOUT blog

Durván 5-6 év az anyagár a lakásmérettől függ persze - bár én ezt megcsinálnám magamnak - , mert ha jó biztosítást akarsz kötni, azt nem úszod meg olcsón.

Nem emlékszem pontosan, de mintha néhány biztosító megkövetelné a villámvédelmet és csak ezek megléte esetén fizet. El kell olvasni a tájékoztató ide vonatkozó részét. Főleg amiatt, mert a biztosítók is elég dörzsöltek, hogy végeredményben jól járjanak, hiszen ők ebből profitálnak :) .

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#5) gaben1117


gaben1117
(senior tag)

En a Netrisken keresgeltem ki a legjobbat,majd megkötöttem a Groupama sajat oldalan. Ha online kötöd es meg bevallalsz egy hirlevelet,ad egy csomo kedvezmenyt.
A lenyeg,hogy a Netrisken amikor bövebben megtekintesz egy kivalasztott biztositast,akkor kiirja tablazatosan, hogy az adott biztositasban mik a "kiugrasi feltetelek",amikor a biztosito nem fizet. Ezeket oldalszam szinten felsorolja,hogy pontosan hol talalod.

En igy nezelödnek a helyedben. Nalam is fontos szempont volt pl.a villamkar. Sok biztosito csak akkor fizet pl.ha közvetlenül a hazadba csap a villam, ha mar a poznarol jön be rombolni akkor mar nem. Erre mindenkepp figyelj.

(#6) elfelejtette


elfelejtette
(PH! kedvence)

Nekünk az Aegon-nál van "Lakás és Szabadidő Biztosítás Plusz" szerződés kötve. A szerződés szerint villámcsapáskor akkor is fizet, ha 1000(!)m-es körzetben csap be, és az indukciós hatás miatt következik be a káresemény. Téríteni az átlagos beszerzési áron térít, ha nem kapható boltban a meghibásodott termék, a tulajdonságaiban hozzá legközelebb eső hasonló termék beszerzési árát térítik meg. Már volt ilyen káresetünk, azonnal fizettek, mint a katonatiszt.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Honor 7A

(#7) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én az aegont választottam. Körbekérdeztem és velük voltak a legjobb tapasztalatok. A legnagyobb magyar lakásbiztosítotti ügyfélkörrel rendelkezik. Már náluk van az autóm is, ugye kapsz ilyenkor még plusz kedvezményt. Náluk bent van az indukciós kár is alapból, ami a legtöbb biztosítónál nincs bent. Ja és bent van a háziállattartói felelősségbiztosítás is.

Javaslom nagyon alaposan nézd meg melyik biztosítónál mik vannak a csomagokban, mert én is agyaltam ezen hónapokig és mire összeraktam ugyan azt egy másiknál, kb ugyan oda likadtam ki. Pluszba a beázáskárt pipáltam ki, az nem volt bent az alap csomagban. Vállaltam két év hűséget, így még kedvezőbb az ár.

(#8) twollah1976


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog

Aegonnal vagyok.

Bementem a biztositohoz es majd masfel oran keresztul massziroztuk at az anyamtol szo szerint megorokolt lakasbiztositast.
Bonyolult volt, mert a mellekepuletekre is kotottem biztositast.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#9) DeFranco válasza elfelejtette (#6) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

megmondanád hol lehet ennek ilyen szépen tisztán utánanézni? mi is aegonnál vagyunk, a módozatra most nem emlékszem (elfelejtettem höhöhö)

(#10) elfelejtette válasza DeFranco (#9) üzenetére


elfelejtette
(PH! kedvence)

A kötvényt elküldték pdf-ben, abban bennevan.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Honor 7A

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.