2022. október 7., péntek

Gyorskeresés

Powerbank és vezeték-nélküli töltő egyben

Írta: | Kulcsszavak: powerbank . vezeték nélküli . wireless . kínai . töltés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Akit nem preferálja a kínai termékeket, vagy az akkumulátorra tett vélt vagy valós hatásait, kérem ignorálja ezt a blog bejegyzést!

Sziasztok! Soron következő blogomban egy ismét kínai terméket fogok nektek bemutatni, mely powerbank és vezeték-nélküli töltő is egyben. Hazánkban is lehet már egy ideje kapni ilyen termékeket, persze borsosabb árakon. Lehetséges, hogy a minőségük jobb, de ebben nem vagyok biztos, és nem is vagyok hivatott ezt eldönteni. Mindenesetre jelen alanyunk nem néz ki gagyinak, minden normális rajta, ahogy azt az ember elvárja, mint akár egy Media Markt-os vásárlás során is.

Pár példa az itthonról kapható választékból, a teljesség igénye nélkül: Wireless Charger Y1 : Ár: 9,490 Ft, 10000mAh akkumulátor Qi : Ár: 14 990 Ft, Quazar qi charger powerbank : Ár: 14.490 Ft, Goobay Qi-Standard : Ár: 19 990 Ft, stb, stb...

Mint láthatjuk, a választék széles, és szinte csak a pénztárcánk mélysége szabhat határt az igényeinknek. Mert mik is lehetnek az elvárt igényeink?

1: Elfogadható külső
2: Nem túl nagy méret
3: Még ha nem is csúcsminőségi, de normális anyaghasználat
4: Megbízható élettartam (erre sajnos csak az idő múltával derül fény)
5: Egyszerre több készülék egyidejű töltése
6: Választási lehetőség gyors és lassú töltés között kifelé
7: Választási lehetőség gyors és lassú töltés között befelé
8: Lcd kijelző a kapacitást jelző ledek helyett
9: Megfizethető árkategória
10: Minőségi akkumulátor cellák (sajnos erre sincs lehetőség, hogy kiderítsük, a gyártók azt mondanak amit akarnak. Csak reménykedhetünk, hogy az előírtak szerint gyártották, minőségi anyagokból, megfelelő elő és utóellenőrzésekkel)

És még sorolhatnám. A 4-es és a10-es pont ugye rizikófaktor, de a termékünk ezeket a pontokat mind tudja! De nem húzom tovább az időt, nézzük meg egy kicsit közelebbről is.

Úgy vártam, hogy legyen rajta zseblámpa funkció is, de nincs! Na jó, vicceltem. Végre ezen nincs. A sárgás részeit én speciel más színre cseréltem volna, de ezen kívül egy teljesen normális/kellemes fogású és anyagú, nem recsegő, nem ropogó, egész jól összerakott terméket csomagolhattam ki. Az akksi %-a 81 százalékon állt, amit hamar, negyed óra alatt fel is tudtam tölteni, mert támogatja a QC 3.0-ás gyors-töltési szabványt. Természetesen lassan is fel tudjuk tölteni, de ez órákba fog telni. Értendő ez a 0 %-ról 100 %-ra való töltés esetén. Hivatalosan 10000 mAh lapul a műanyag burkolat alatt, de én 6000-6500 mAh-re tippelném. Ami azért nem olyan rossz, ha kibírja nálam az 1-2 évet. Egy usb-s közbeiktatott mérőegységgel le lehetett volna mérni a bele töltött mennyiséget, de erre még nem volt módom.

Természetesen azonnal egy lemerülni vágyó mobil után néztem, amit meg is találtam egy Galaxy Grand Prime személyében. De mivel még volt benne szufla, ezért jött a "youtube filmnézős merítős" akció, full fényerővel. Mire észbe kaptam, ki is kapcsolt szegény. Elindult az első töltési teszt:

A powerbank saját oldalsó töltőkábelével 3 óra 22 perc alatt töltötte fel a 2600 mAh-es akksit. Ekkor a powerbankban volt még 74 %. Másnap reggel tovább kerestem a tölteni való mobilokat, immár a Qi tecnológiával. Mivel az én "edgém" még bőven 90 % felett volt, azért ez szóba sem jöhetett. De szerencsére a párom sima Galaxy S7-ese már csak 16 %-ot mutatott, ezért elkértem tőle, és jött ismét a youtube-os akció. Három százaléknál kezdtem el tölteni a telefont vezeték nélkül, a powerbank tetején. A telefonban előzőleg bekapcsoltam a "vezeték nélküli gyors-töltést", de ezt a telefon nem jelezte ki a töltés megkezdésekor, csak elkezdte tölteni. Három %-ról 100%-ra 2 óra 49 perc alatt töltötte fel a 3000 mAh-es akksit. Powerbank szintje ezután: 26 %. Tehát elvileg 2 darab Galaxy S7-est fel tud tölteni. Ez szerintem nem is rossz egy ilyen olcsó terméktől, főleg ha még közben a kábel dugdosással sem kell foglalkoznom, csak ráteszem a telefont a tetejére.

Van Qi 3.0 gyors töltő usb portja is, ezt még nem volt módom tesztelni. A sima bekapcsolás után csak a kábeles töltés/gyors-töltés áll rendelkezésünkre, de a bekapcsoló gomb kétszeri gyors megnyomására aktiválódik a felül található vezeték nélküli egység is, amit egy kis ikon külön jelez nekünk.

Gondoltak az iPhone-osokra is, mert egy átalakító fejegységet is kapunk, amit a készülék tetején az erre a célra kialakított helyen találhatunk meg. Az eszköz a vezeték-nélküli töltés közben színekkel is jelzi, hogy a művelet éppen hol tart. Kék fénnyel a töltés "folyamatban", piros színnel pedig a töltés "befejeződött".

Röviden ennyi a beszámoló. Megfelelő választás lehet kirándulások, hosszabb utazások alkalmával, vagy az otthonuktól 1-2 napra távol lévő embereknek.

Aliexpress link és további információk: [link] Ár: 6800 Ft.

Aki ilyen termék vásárlásán gondolkozik a közeljövőben, ez is egy alternatíva lehet a számára. Köszönöm, ha végigolvastatok, sziasztok.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.