2022. december 7., szerda

Gyorskeresés

Mobiltörténelmem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Manapság sokan töltik fel, hogy miként váltottak telefonról telefonra, ezért úgy gondoltam, hogy én is megosztom veletek. :) Én is korán kezdtem a mobilozást, habár én nem az a fajta voltam, aki 2 havonta lecseréli telefonját. Én kihajtottam belőlük a szuszt is. :D

1. Nokia 3410 (2004 - 2006)

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy egy 10 évesnek minek telefon? A választ pedig én sem tudom. :F Jónak jó volt, nagyon szerettem, az akksija viszont tönkrement. Kár érte.

2. Nokia 6070 (2006 - 2008)

Ez is egy tucattelefon volt, de én nagyon szerettem. Színes kijelzője volt, remek kamerája. Volt benne MP3 lejátszás is, habár nem sokat ért, mert a memória csak 5 MB volt és nem volt bővíthető. :(

3. Sony Ericsson W200i (2008 - 2012)

13. születésnapomra kaptam 10000 Ft-ot. Ez volt addig a legnagyobb összeg, amit kaptam vagy láttam a kezemben. Szerettem volna már egy új telefont, így bementünk az egyik mobilszolgáltatóhoz és egy tízesért megvettem a fent említett telefont. Nagyon szerettem, különösen tetszett az, hogy zenelejátszásra lett kitalálva. Azonban nem tartalmazott Bluetooth-t, így iskolában senkitől sem tudtam átvinni zenét, mert mindenkinek már modernebb telefonja volt, ami nem tartalmazott infrát. :DDD Később a kábel is megtört, így 2 évig ugyanazokat a zenéket hallgattam, ami felkerült a 128 megás kis M2-es kártyára. :DDD

4. Nokia 500 (2012 - 2014)

2012-ben hatalmas döntést kellet hoznom: Samsung Galaxy Young vagy Nokia 500. Szerettem volna kipróbálni az Androidot, azonban a Nokia marketingje jobban tetszett, nem mellesleg szebb telefon is volt. Sajnálom, hogy még pont abban az évben megszűnt a támogatása, nagyon szerettem a telefont, a Symbian Belle rendszerben még lett volna potenciál, csak sajnos a Microsoft felvásárolta a Nokiát, a Symbian rendszerű telefonok pedig háttérbe szorultak.

5. Sony Xperia M (2014 - ?)

Ismételten elváltam a Nokiától és végre egy Androidos telefont vettem. Az első benyomások nagyon jók voltak, deviszont volt egy hiba a rendszerben amit nem tudok megbocsátani. Az alkalmazásokat csakis a belső memóriára hajlandó lementeni, külsőre gyárilag nem. A Sony akkor bejelentette, hogy az új Android frissítéssel ez a probléma is megszűnik, és én szeptemberben úgy vártam, mint a messiást. Ekkor jött a fekete leves. A Sony megszűnteti az alsó- és középkategóriás telefonok frissítését és inkább a felső kategóriásokra koncentrál. Sony, wut? :W A telefon viszont még most is hibátlan és zökkenőmentesen futtatja az alkalmazásokat. Csak vigyázni kell, hogy mit tölt le az ember. Elképesztően vékony telefon, ez az, ami miatt megfogott. A 4 colos kijelző nem a legnagyobb, viszont nem akartam tepsifont venni.

Szóval ennyi lenne. Mint látható általában megszívtam egy telefonvásárlással, de most igazán nagy dologra készülök. Eddig csak 30 e Ft-ig vásároltam telefont, most viszont, következő évben egy igazán közép-felső kategóriás telefont szeretnék vásárolni, egy igazi tepsifont, előreláthatólag egy windowsos rendszerűt, mert tetszik, hogy a gépem és a telefon is össze van szinkronizálva. :)

Hozzászólások

(#1) vtomi2


vtomi2
őstag

Én is Xperia M-et használtam Nexus 4 előtt, és annak ellenére, hogy ez 0,7"-al nagyobb csak 1mm-t nőtt magasságban, és talán 2-t széllességben :D Átverés a kis képernyős telefon, ha nagy a kávája :U

(#2) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag

én is tök szívesen írnék ilyent, de kb 300 telefonom volt. max ha látom, akkor meg tudom mondani hogy volt-e vagy sem.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#3) Syl válasza alkatraz3000 (#2) üzenetére


Syl
nagyúr

Akkor csak linkelj be egy képet egy GSM-bolt kirakatáról ;]

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#4) alkatraz3000 válasza Syl (#3) üzenetére


alkatraz3000
senior tag

Nem akarok csalni :P

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#5) pprod94 válasza alkatraz3000 (#2) üzenetére


pprod94
aktív tag

Az hogy jött össze? :O

(#6) alkatraz3000 válasza pprod94 (#5) üzenetére


alkatraz3000
senior tag

Folyamatos nonstop cserelgetes, hogy mindent kiprobalhassak. Igy alakult ki bennem az a vélemény, hogy az iPhone a létező legjobb választás, ha az ember megengedheti magának.

Ha mégsem, akkor a xiaomi, de hányingerem van tőle.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#7) petipetya


petipetya
nagyúr

Szép lista. :C

"nincs rá lezsóidő"

(#8) pprod94 válasza alkatraz3000 (#6) üzenetére


pprod94
aktív tag

Akkor időd sem nagyon lehetett belakni a mobilokat :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.