2019. március 27., szerda

Gyorskeresés

Játékok melyekkel az átlag magyar nem játszik 1. rész

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Call of Duty, Grand Theft Auto, Assassin's Creed. Ismerősen csengő játékcímek, melyekkel nyugodtan kezdhetünk egy játékos beszélgetést barátaink körében mert sokan már találkozhattak valamelyik részükkel.

16 éve játszom és ez idő alatt rengeteg nagyszerű játékot és közösséget ismerhettem meg. Sok olyan játékhoz volt szerencsém, amit csak nagyon kevesen ismertek itthon és persze sok "mainstream" játékkal is találkoztam nap, mint nap. Az iskola alatt amikor CD lemezeket (és floppy-kat) cserélgettünk akkor általában az utóbbi kategória játékaihoz volt szerencsénk: GTA Vice City, Call of Duty 1-2, Quake, Half-Life, Prince of Persia stb.

A bejegyzés címe talán kicsit sarkításnak tűnhet, a nagy átlag tényleg nem lép túl a jól bejáratott címeken. Ha már hallottál az alábbi játékról, akkor:

Mégis néha zavarba ejtő tud lenni, ha olyan klasszikusok neveit hozom fel, mint a Kingdom Hearts, mert sokan azt sem tudják, hogy létezik ilyen játék. :)

Eléggé fura játék volt, de ami a lényeg, hogy a Square Enix (vagy akkoriban még Square) egy JRPG stílusú játékot csinált, melyben összekeverte a Final Fantasy játékelemeit a Disney univerzumával. :D

Egy kis Wikipédia:

" A Kingdom Hearts eltér a Square megszokott RPG-itől, köszönhetően a játékba helyezett jelentős mennyiségű akció-kaland elemnek. Ezen kívül az angol szinkron rengeteg sztárt alkalmaz, köztük a Disney karakterek eredeti hangjait. Kingdom Hearts volt a már régóta tervezőként dolgozó Tetsuya Nomura első munkája igazgatóként.

A játék sokak által dicsért egyaránt az akció és RPG szokatlan kombinációja miatt, és a Square és Disney elemek nem várt, de kellemes harmóniája miatt. A számos bezsebelt év végi Legjobb videojátéknak járó díjnak köszönhetően uralkodó szerepe volt a 2002-es szünidei időszakban és kihívta magának a Sony Greatest Hits címet. Kiadása óta, több, mint 5,6 milliót adtak el belőle világszerte és már két folytatás is készült hozzá. Három másik Kingdom Hearts játék készül amik kapcsolatban vannak egy másik, még be nem jelentett játékkal."

Nyakunkon a játék harmadik részének a megjelenése, így hátha már több emberhez elfog jutni a játéknak a létezése.

Hozzászólások

(#1) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Nem fog több emberhez eljutni, mert az átlag európainak szerencsére ez a véleménye:
WTF Japan

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#2) Garrick


Garrick
(lelkes újonc)

Max azokhoz jut el akik már játszottak vele vagy nyitottak. A begyöpösödött magyar játékosok nagy része akik nem képesek kilépni a komfortzónájából marad a mainstream vonalon. További kevésbé szép véleményt had ne mondjak. :)

(#3) Silenc3Hun


Silenc3Hun
(őstag)

Nem tudom, miért baj az, ha valaki nem kedvel egy stílust vagy egy játék-kategóriát. Mindenki azzal játszik, amivel szeretne, nem hiszem, hogy bárkinek emiatt pálcát kéne a másik felett törnie és egyéb "szép" jelzőkkel illetnie (ez a komment leginkább a címnek és az előttem lévő kommentnek szól)

A japán játékok egyébként tudnak jók és nyugatiak számára is befogadhatóak lenni, legjobb példa erre a kedvenc játékom, az MGS-szeria.

[ Szerkesztve ]

"There's a reason that we came across in this world..."

(#4) matej013 válasza Silenc3Hun (#3) üzenetére


matej013
(lelkes újonc)

Ki tördelt itt pálcát mások felett?

Az átlagos nem csúnya szó, ha arra gondolsz.

A sörben kevés a vitamin. Ezért kell sokat inni belőle.

(#5) Silenc3Hun válasza matej013 (#4) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Olvasd el a második kommentet...

"There's a reason that we came across in this world..."

(#6) huskydog17


huskydog17
(PH! addikt)

Ez végtelenül egyszerű:
A nagy többség azokat a játékokat "ismeri", vagyis azokról hallott, amiket a média folyamatosan reklámot amiről híreznek és ezek kizárólag a nagy, "AAA"-nak csúfolt sok pénzből készült projektek, melyeket a nagy stúdiók készítenek, hiszen nekik megvan az anyagi tőkéjük ahhoz, hogy dollármilliókat költsenek marketingre.
A kisebb stúdiók általában a teljes büdzsét a játék fejlesztésére költi, nem marketingre, a nagyoknál ez fordítva van, ott a büdzsé kisebb része megy a fejlesztésre és több pénz a marketingre. E miatt a különböző sajtók, illetve egyéb "ismertebb média" kizárólag a nagy, sok millió dolláros nevekkel foglalkozik és emiatt a legtöbb ember csak ezekről hall.

Tudom, undorító és elkurvult világban élünk. Tonna számra vannak kiváló minőségű indie címek, melyek minőségben messze-messze elp*csizzák a legtöbb AAA szemetet, de ezekről a legtöbb laikus ember nem is hallott és nem is fog. Ilyen világban élünk (sajnos). Pénz beszél.

60fps gameplay videók: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#7) Samus


Samus
(PH! addikt)

Anno volt PS-n egy játék, Jade Cocoon a címe, igazi JRPG, körökre osztott harcrendszerrel. Imádtam. Angolul ugyan nem tudtam akkor, de rongyosra játszottam a lemezt. Ekkor találkoztam először a stílussal. Utána a Silent Hill volt a következő..

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#8) Kisgépkezelő válasza huskydog17 (#6) üzenetére


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

Játszik szerintem rengeteg ember kevésbbé reklámozott játékok tömegével is, csak nem feltétlen ilyenekkel. Főleg az elmúlt pár év indijátékforradalma alatt rengeteg kisebb nagyobb fejlesztő játékait kapta fel a gamer közösség amik nem, vagy csak alig kaptak reklámot. Viszont sokan vagyunk, akiknek ez a játék (is) egy kicsit túl japán. Nincs ezzel feltétlenül gond, egyszerűen csak annyira más kultúra, hogy ideát nem sokan találják meg az élményt a játékaikban. Egyébként ez fordítva is ugyanígy van, mert ahogy tudom az egyszeri japán gamer, ugyanígy nem szereti, nem veszi a nálunk sikeres játékok nagyrészét.

(#9) sztanozs


sztanozs
(PH! addikt)

A KH kifejezetten egy rétegjáték (keleteurópai szemmel) - mivel a fő piac az egyesült államok és Japán - és általában az angolul és vagy japánul tudó fiatalok (8-10+ éves korosztály).

Idehaza de főleg közép-kelet európában a Disney-nek nincs akkora rajongói tábora, mint az USÁban és japánban, ráadásul a célzott korosztály nem is tud angolul (se japánul).

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#10) szupermacs


szupermacs
(PH! kedvence)

JRPG-vel ki lehet üldözni a világból. Egyik ismerősöm kedvenc játéka a KH. Régen nem ismertem, de sokat hallottam a nevét. Amikor először megláttam, rosszul lettem tőle. Disney és anime karakterek. Ezek nekem elegek ahhoz, hogy nemet mondjak rá. Nincs ezzel semmi baj.
Japóktól nekem csak a bunyós játékok jöhetnek (SF és Tekken kizárva).
Valamiért a JRPG nekem megmaradt a Pokemon Red és Blue-nál, meg a FF GB változatánál. A többi számomra kuka. Inkább egy Black Isle játékot veszek elő, ha jó sztorit akarok és érdekes karaktereket, jó játékmenetet.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.