2022. december 7., szerda

Gyorskeresés

Csak ingyenesen és legálisan

Írta: | Kulcsszavak: ingyenes programok

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Persze nem nézem én ki senkiből, de biztosan vannak olyan emberek, akik lewarezolt/torrentelt programokat használnak a szórakoztatásuk és munkájuk céljából. De minek használjunk tört programokat, amikor azokat ingyenes és legális programokkal is helyettesíthetnénk? Esetleg addig is használhatjuk a freeware programokat, amíg össze nem spóroljuk a fizetős programokra a pénzt, nem? Nos, ha a lelkiismereted nálad is közbeszólt, itt van pár program amelyekkel könnyen kiválthatod fizetős társait.

7-zip

Egy igazán kompakt kis tömörítő programról van szó. Szinte az összes tömörített fájltípust kezeli, beleértve a legismertebbeket is, mint például a .tar, a .zip és a .rar fájlokat. Ha unod, hogy a winrar minden indításnál a képedbe dörgöli a "vásárold meg most, vagy kattints tovább" feliratát, akkor ez a program neked való.

Libre Office

Szöveget kellene írnunk, de nincsen a gépünkön Microsoft Office? Sebaj! A Libre Office szinte mindent tud, amit a nagy fizetős testvére, ennek ellenére negyedannyi helyen is elfér és egyszerűen kezelhető. Dokumentumainkat akár a Microsoft Office által használt formátumban is elmenthetjük.

Gimp

Képszerkesztés sosem volt egy egyszerű meló, a hozzá való programok pedig valami bitang drágák (Adobe Photoshop, khm). Ebben az esetben használhatjuk az ingyenes Gimpet is, ami habár kezelhetőségében egy kicsit bonyolultabb, ugyanolyan minőségi munkák is kikerülhetnek vele a kezünk alól, mintha azt csak egy 100000 Ft-os programmal csináltuk volna.

Filezilla

Fordítói mivoltomból fakadóan munkáimat kénytelen vagyok valahogy megosztani a közönséggel, ezt pedig egy FTP tárhely segítségével tudom megoldani. Ahhoz, hogy hozzáférjek szükségem van egy kliensre, de a Total Commander pénzbe kerül. Miért ne használhatnám akkor az ingyenes Filezillát? Kifejezetten FTP kezelésre van kihegyezve a program, és mit ne mondjak, nagyon könnyű kezelni.

qBittorrent

Kifejezetten támogatom a peer to peer megosztást, persze csak legális célokkal. A qBittorent egy torrent kliens, és azok közül is az egyik legjobb. A riválisaival ellentétben ez teljesen reklámmentes, ráadásul ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja. Hátránya viszont, hogy egy kicsivel több helyet foglal, de 40 megát még szerintem mindenki elvisel.

Daemon Tools lite

Habár a Daemon Tools-nak van fizetős változata is, az ingyenes verzió szerintem mindenkinek az igényeit kielégíti. Tudunk vele képfájlokat virtuális meghajtókhoz csatolni és ennyi, semmi több. Pont amire szüksége van az embernek.

MediaCoder

Videók, zenék konvertálására nem is kell jobb ingyenes programot keresni. Beállításokban még többet is nyújt, mint pár fizetős társa, a konvertált minőség pedig tökéletes.

VLC Media Player

Ezt a programot talán senkinek sem kell bemutatnom. A világon létező minden fájlformátumot lejátssza, még az összetömörített filmet sem kell kibontanunk előtte, a VLC lejátszás közben végzi a dolgát.

AVI ReComp

Amikor a fordított Animére rá kell égetnem a feliratot mindig ezt a programot használom. Gyors és könnyen kezelhető. És ingyenes!

Spotify

Erre a programra csak nemrég bukkantam rá, viszont rögtön a szívemhez nőtt. Tegnap írtam róla, ha valaki kíváncsi rá, tekerjen le egy kicsit a blogomnál. Röviden összefoglalva egy ingyenes streamingelős zenelejátszóról van szó, hatalmas zenetartalommal. Persze ingyenes és legális.

Steam

A Steam kliens alapjában ingyenes, viszont játékokat már vásárolnunk kell hozzá. De nem mindet! Rengeteg Free to Play játékot kínál fel alapból a program, mint például a Dota 2, Team Fortress 2, vagy az APB Reloaded.

Nos, mára akkor ennyi lenne. Ha lesz rá igény, akkor szívesen folytatom a felsorolást, ingyenes programok terén. :)

Hozzászólások

(#1) westcoastog


westcoastog
veterán

Örülök hogy vannak még ilyen gondolkodású emberek, de nem ez a tendencia sajnos.
Még a media player homecinema-t is hozzádobnám. :)

(#2) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Daemon Tools-ról nem kiderült, hogy leskelődik a cuccok iránt? Helyette én a PowerISO-t használom már, nagy megelégedettséggel.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#3) marked one94


marked one94
őstag

Mostanság annyit látom a Spotify, hogy kipróbálom végre :)

You'll Never Walk Alone

(#4) PuMbA


PuMbA
titán

Jó lista, használok belőle és én is ingyenes párti vagyok, viszont GIMP helyett a Paint.NET ezerszer jobb és egyszerűbb, annyira nem kézreálló a GIMP, nem tudom, hogy ki tervezte.... :) VLC se valami világmegváltó már egy ideje, beleragadtak a múltba. Videókártya hardveres videógyorsító képességeit, ami jó pár éve már van, alapból nem használja, csak a procit...pedig ezt már a Windows Media Player is tudja..., nincs szinkronizált videókimenet stb. MPC-HC lejátszó például jóval jobb :)

[ Szerkesztve ]

(#6) gyurkikrisz


gyurkikrisz
őstag

Nagy reszet nem ertem, egy VLC, egy 7zip milyen fizetos cucc alternativaja?

"Amikor a fordított Animére rá kell égetnem a feliratot mindig ezt a programot használom" - es azt az animet honnan szerzed be? Kis alszentseg szagot erzek? :)

[ Szerkesztve ]

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#7) matej013 válasza gyurkikrisz (#6) üzenetére


matej013
csendes tag

A 7zip a Winraré a VLC meg csak úgy. :) Jobban szeretem mint a Windows Media Playert. :) Nem kell Codec Packot telepíteni.

Amint annál az Animénél bejelentik, hogy Magyarországra is elhozzák, rögtön törlöm a feliratomat és mindenemet. :) De így most semmi piaci részesedése sincsen belőlük Magyarországon, így bevételt sem generál.

[ Szerkesztve ]

A sörben kevés a vitamin. Ezért kell sokat inni belőle.

(#9) Kalandor válasza Ed3r_X_ (#2) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Virtual CloneDrive

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.