2022. november 28., hétfő

Gyorskeresés

A héten elstartol a Mobilmánia "látványszerviz" Blog

Írta: | Kulcsszavak: Okostelefon . Szerviz . Alkatrészek . Csináldmagad . Kmraton . Matada2.3

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már több mint 2 éve (1 éve aktívabban) éljük ki egy jóbarátommal (kmraton) az okostelefonok iránti fétisünket oly módon, hogy készülékeket szedünk szét/nézzük meg, hogy mi rejlik a motorháztető alatt. Ezen telefonok hibásak/töröttek/ázottak esetemben még ToiToi-osak is voltak, a tüzetes áttekintés mellett persze meg is javítjuk a sérült eszközöket, hogy a gazdik örömmel tapizhassák újra kis mindentudóikat. Kezdetben ezek a javítások baráti felkérések alapján születtek, mivel jómagam nem igazán a kötődöm ehhez a szakmához ezért hobbi szinten kezdtem bütykölni és mentem mélyebbre s mélyebbre. Kmraton kollégám viszont már egy keményebben edzett egyén, hisz ő az egyetemen azért közelebb áll az elektronikához és informatikához mint jómagam. Ám most már magánszemélyek is felkeresnek minket egy-egy kijelző/alaplap csere miatt.

Ennek az irománysorozatnak a születését nagyon sok tényező befolyásolta többek közt az, hogy már elég sok telefon rámoltunk szét és már rég akartunk egy ilyet. Nem mellesleg épp nemrég beszéltünk Boggal, aki támogatta is ezen ötletünket ami nagyot dobott a csapat és a billentyűnyomkodás morálon. + hogy ne lódítsak egy kis önfényezés és reklám se jön rosszul :)

A bejegyzéseink lényege, hogy mi legyünk a magyar iFixit, na jó ne bagatellizáljuk el a dolgot.. Tehát, szeretnénk nektek vizuális illusztrálással bemutatni megannyi telefon lelkét és, hogy adott helyzetben ezt hogyan kell meggyógyítani úgy, hogy ne keljen azonnal a drága javítómesterekhez menni. Kiemelnénk a típushibákat és tanácsot is adnánk alkatrész fellelés téren. Ezt mind kicsit szájbarágósan, de annál szakmaibban oldanánk meg, hogy ne érje szó a ház oldalát :)

Reméljük kijutunk majd a címlapra is ezzel a sorozattal, de ahhoz előbb fel kell keltenünk az érdeklődéseteket. Megígérem, hogy nem lesznek unalmasak az írások és érdekesebbnél érdekesebb telefonokat fogunk nektek bemutatni!

(Halkan megjegyezném, hogy nem vagyunk én (Matada) nem vagyok elfogult semmi féle márkával szemben ám kedves barátom kmraton viszont szeret egy két gyümölcsnek odapörkölni ;] de ez ne riasszon el senkit, kordában tartom a kollégát)

Let the games begin :) Az első delikvens egy HTC One M8 lesz, remélem tetszeni fog! :) Előtte még gondolkozunk egy szerszám kisokoson is hisz rend és rendszeresség a lelke mindennek!

Facebook Ötleteket hozzászólásokat szívesen fogadunk! :)

Hozzászólások

(#1) Zoja™


Zoja™
őstag

Kíváncsian várom a továbbiakat, remélem sok hasznos irományt olvashatok a jövőben. :R

(#2) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Nekem bejön a dolog, szívesen olvasnám/nézném az ilyen jellegű irományokat/videókat :). Tavaly december óta én is kényszerből nekiálltam telefonokat bütykölni(vettem egy i4-et törött kijelzővel és home gombbal, utána leejtettem az lg g2-m amitől besz@art a kijelző, utána meg pár iphone-nak kijelzőjét cseréltem).
Szóval én támogatom a dolgot! :D Ha Pécs közelében laktok, akkor oda tudok adni fél napra egy Meizu M1 Note-ot, hogy legyen magyar nyelvű szétszedős videó is :)

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#3) kmraton válasza AllTheBest (#2) üzenetére


kmraton
újonc

Sajnos Pesten vagyunk, de ha itt jársz, örömmel szétkapnánk:)

http://tinyurl.com/pfg7fd3 #Mobilmánia #HTC One M8

(#4) AllTheBest válasza kmraton (#3) üzenetére


AllTheBest
senior tag

Rendben :) Ha aktuális lesz a dolog, akkor szólok :)

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#5) dark2


dark2
tag

Én is kíváncsian várom a cikksorozatot! :R
Viszont azon gondolkodom, nem lenne-e érdemes majd kibővíteni az okostelefonokon kívül egyéb eszközökkel? Gondolok itt arra, hogy rajtam kívül talán mások is használnak hagyományos készülékeket vagy esetleg egy kis retrózás pda-kkal, stb.

(#6) kmraton válasza dark2 (#5) üzenetére


kmraton
újonc

Az ötlet nem rossz. (Tabletek is lesznek az étlapon.) Viszont! A régebbi kütyüket egyre kevesebben akarják javítani, a többség inkább újabbat vesz. Ez persze nem kizáró ok, tehát ez a "néha retrózás" akár bele is férhet (főleg, ha igény lesz rá) :)

http://tinyurl.com/pfg7fd3 #Mobilmánia #HTC One M8

(#7) egykettő


egykettő
aktív tag

Én is várom, én is bütykölök ha kell és a chinaphone-okat gyakran kell :)

[ Szerkesztve ]

(#8) Matada2.3


Matada2.3
veterán

Azt tudom mondani, hogy én tudok pár régebbi telefont szétpakolni otthonról, nokia 3210 meg régebbi samsungok, de azok nem olyan érdekesek/komplikáltak mint az okostelefonok :) Ha valakinek van régi/nemhasznált ilyen csodája szívesen fogadjuk és bemutatjuk egy cikkben!

Örülök, hogy vannak érdeklődők! :R

[ Szerkesztve ]

Finn the human

(#9) Zoja™ válasza Matada2.3 (#8) üzenetére


Zoja™
őstag

Egy Samsung Omnia 2-höz mit szólnátok? :)

(#10) Matada2.3 válasza Zoja™ (#9) üzenetére


Matada2.3
veterán

Megköszönjük! :) írok privátot :R

Finn the human

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.