2019. július 22., hétfő

Gyorskeresés

Dual Xeon 771 Használom amire kell 10. rész

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Alapból 8 magnak nincs sok értelme napi átlagos használatra, és játékok sem igazán használják ki (csak igen kevés).

De most jön az amire igazán kellett ez nekem, azaz még csak a kezdeteknél tartok mert nincs kész a nagy tesztkörnyezet ami nekem kellene. (többféle SQL verizó, többféle Winsrv...)
Szóval programokat, adatbázisokat tesztelni éles céges szerveren nem ajánlott. Sokkal biztonságosabb ha egy-egy dolgot én saját magam egy virtuális tesztkörnyezetben próbálhatok ki.
Egy virtuális gépet úgy hogy mellette a gépet is használom azért el bír egy átlagos mai gép is, de gyakran előfordul hogy amíg fut valami addig játszani is szeretnék, itt jön az hogy kell a több mag és a sok ram persze mindezt külön vincsiken.
A következő beszerzés egy kukázott pcix raid kártya lesz valami elfogadható sebességű SAS vincsikkel raid0-ban. Természetesen olcsó/ingyen kategóriából. A mostani WD Green használhatatlan ilyen célra, azaz SSD meg kell játékra. :DDD
Ramdiskre is gondoltam még akár az is opció, beleférhet egy kisebb szerver de csak kevés adattal.

Összeraktam az Aida64 Sensorpaneljét mint egyfajta monitorozó eszközt, bár kissé eltúloztam és totál fölösleges is de jól mutat. Annyi biztos hogy valamiért az első mag mindig melegebb mint az összes többi, nincs kizárva hogy nem jól raktam fel a procihűtőt, lehet mégsem tökéletes a reszelt s604 hűtő.

Hozzászólások

(#1) Vladi


Vladi
(PH! nagyúr)

"az első mag mindig melegebb mint az összes többi,"

Arra nem gondoltál, hogy ott kezd terhelni? Tehát a többi pihen, az sohase.
Ezt nem lehet os szinten szabályozni.

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.