2021. április 15., csütörtök

Gyorskeresés

Win98 és ME telepítés.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

El kell ismernem, hogy én elég erősen XP korszakon nevelkedtem. Pontosabban, akkor jutott el tudatomig, hogy mi a számítógép, illetve saját gépem is akkor lett. Természetesen azért előtte az iskolapadban és pár kománál láttam régebbi verziót is. Emlékszek is rá, hogy mennyi nem szerettem mikor számtech óra végén ott vártál, hogy írja már ki a megszokott "Most már kikapcsolhatja a számítógépet" dumát. Persze ilyenkor már kicsöngettek és az volt a legnagyobb bajod, hogy a gép nemereszt.

Telepíteni viszont bevallom derekasan még sose telepítettem egyiket se. Nemrég viszont eljött az idő és kaptam egy feladatot, hogy keressek win98 alá egy usb floppy meghajtónak drivert. Örömmel vettem a feladatot és neki is álltam "keresni" a telepítő lemezt.

A két oprendszer telepítésben sok eltérés nincs. A maiakhoz viszonyítva viszont már akad. A marketing dumák olyanok mint a nagyi lekvárja, 100 év után is aktuálisak. Próbálják veled elhitetni, hogy te most a számodra elérhető maximális luxust telepíted és nyugodtan dőlj hátra, géped mindent megcsinál.

Nem látom szükségét a nagy képes prezentációnak. Bejegyzésem végén ott lesz mindkét telepítő valamennyi fontos lépése. Egy dolgot azonban szeretnék kiemelni.

Biztos meg van az oka, hogy a mai telepítőkben ez miért nincs meg, de szerintem hasznos és jobban testre szabható végeredményt lehet vele elérni.

És akkor következzen a két operációs rendszer telepítéséről készült albumok linkjei. Ajánlom megtekinteni mindenkinek. Az "öregeknek" nosztalgia a "fiataloknak" pedig történelem. :)

WIN98
WINME

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.