2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

Webáruház

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tanácsotokat szeretném kikérni hazánkban munkálkodó webáruház készítő cégekről.

Volt már dolgokot valamelyikkel? Melyiket érdemes választani és miért?

Webáruház nyitását tervezem. Elkezdtem keresgélni a "cégek" között, de eléggé vegyes a felhozatal. Annyit tudok, hogy olyan nem érdekel aki joomát meg egy nyílt motorokat mókol 100 ezer kezdő összegtő. Viszont kezdésnek vajon érdemes egy ilyennel indítani mint inkább belefeccölni durva lóvékat aztán mégse jön össze a biznisz?
Régebben néztem már párat és elég jó dolgokat lehet kihozni ingyen is.
Prestashop tetszik még mindig. Magento kicsit bonyi egy pár száz tételes boltnak. A többi meg annyira nem jön be. Pedig joomla+virtuemartot sokan használnak, de mégse.
Szóval ez itt a kérdés. Ingyenesen indítani, vagy valakivel csináltatni egyet, de kivel?

Hamár shop. Domént meg tárhelyet is kitől? Akiknek van is valami háttere nem garázsból fut a szerver

Hozzászólások

(#1) macimeister


macimeister
aktív tag

open, mert itt sok az okos ember :)

(#2) danih válasza macimeister (#1) üzenetére


danih
addikt

"Okost" elfelejtetted idézőjelbe rakni.

(#3) macimeister válasza danih (#2) üzenetére


macimeister
aktív tag

Akinek nem inge az nem veszi magára majd :)

(#4) The DJ


The DJ
addikt

Amíg nem tudod, hogy beindul-e a bolt vagy van-e értelme egyáltalán az egésznek, addig szerintem nem érdemes saját rendszert fejleszteni (fejlesztettni), főként mert itthon általában horribilis összeget elkérnek érte, és valószínűleg akkor is felfedeznél alatta valami open source engine-t.

Nem tudom milyen bolt lenne ez és mi a fő cél, de alapvetően két irányba indulhatsz el: Van a CMS-re épülő e-commerce vonal és vannak a direkte webshop-ként üzemelő rendszerek. Az utóbbiak gyengébbek a tartalomkezelésben, tehát nem pakolhatsz ide-oda menüpontokat, nem bővítheted őket olyan választékos és sokoldalú modulokkal és pluginekkel, mint mondjuk egy Joomla + Virtuemart vagy egy Wordpress + WP E-commerce esetében. Ezek viszont általában kevésbé testreszabhatóak a webshop funkciók terén mint mondjuk egy Prestashop, Magento vagy OpenCart.

A Prestashop tényleg nem rossz rendszer, szinte nincs olyan, amit ebben ne tudnál beállítani, legyen az bármennyire is speciális igény, viszont éppen emiatt sokakat elriaszthat elsőre. Az OpenCart ennél valamivel egyszerűbb és kisebb boltok számára talán könnyebben adminisztrálható megoldás. A VirtueMart is jó, de inkább akkor ajánlott, ha a boltod egybe akarod olvasztani a weboldaladdal és a webáruház funkción kívül kívül csomó egyéb dinamikus tartalmat is szeretnél megjelentetni.

A webhosting és domain pedig ízlés dolga. Millió és egy cég van, aki ezzel foglalkozik és mindenki másra esküszik. Ha fontos a megbízhatóság, stabilitás és a rendelkezésre állás, akkor ne a sarki "Pista és társa webhosting kft"-hez menj értelemszerűen, hanem valamelyik nagyobb szolgáltatóhoz vagy olyan céghez, akiknek a referenciái és árai meggyőznek.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#5) macimeister válasza The DJ (#4) üzenetére


macimeister
aktív tag

Témát direkt nem írtam. Ha írtam volna, akkor elkezd az ember az adott területen gondolkodni és akkor nem tudok bizonyos dolgokat kiszűrni amit esetleg át lehet emelni egy online virágboltból. :) A saját fejlesztést jelenleg én se tartom jó ötletnek. Viszont engem zavarnak az olyan boltok ahol látom, hogy ez egy "5perces" nextnextfinish openszorsz install volt. Persze az emberek nagy többségét nem ez riasztja el és nem mindenki ismer fel viszonylag hamar egy ingyenes oldalt. Opencartot eddig még nem ismertem, de szemügyre veszem. Csak bolt vagy valami hírezés és jó ötlet. Általában a csak webshopokban is van valamennyi lehetőség publikálni valamit. Aktív hírezést nem szeretnék. Jelenleg nem. Véleményem szerint az egy egész embert kívánó szerep, hogy naprakészen tartsd a híreket és mindig valami "érdekes" legyen kint. A ritkán frissülő oldalak pedig elhanyagoltság érzetét keltik. Persze ez kiküszöbölhető az időbélyeg eltüntetésével, de egy témában jártas ezt is levágja, hogy ez már X ideje történt.

Szertk: opencartban is van egy adag presta beütés demooldal alapján.

[ Szerkesztve ]

(#6) The DJ válasza macimeister (#5) üzenetére


The DJ
addikt

Aki nem ért hozzá, annak teljesen mindegy, hogy milyen rendszer dübörög alatta, az egyszeri usernek az a lényeg, hogy könnyen áttekinthető legyen, könnyen tudjon rendelni és mindent megtaláljon elsőre.

Ezek az ingyenes megoldások általában hasonlítanak egymásra, akarva akaratlanul is, de rengeteg megoldás van arra, hogy egyedivé tedd a boltod és ne legyen tucatsite. Értelemszerűen az alapértelemezett template-et azonnal cserélni kell, akár fizetősre, akár ingyenesre, akár egy saját fejlesztésre, hiszen ez az oldal "lelke", ez vonzza a felhasználókat és ez az, amiből rögtön leszűrik, hogy ez egy igényes oldal-e vagy sem.

Ha nincs semmi extra vágyad, akkor a felsoroltak közül bármelyik megfelelhet egyelőre, de én általában a legtöbbször Prestashopot és OpenCartot telepítek, viszont a Magento is elég népszerű külföldön.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#7) macimeister válasza The DJ (#6) üzenetére


macimeister
aktív tag

Látom oldaladon van egy adag referencia. Átnyálazom azt is. opencart meg lassacskán felér az ftp re amin tanlán el is indul.

(#8) The DJ válasza macimeister (#7) üzenetére


The DJ
addikt

Igazából ami az oldalon van, azok nagyon régiek már, azóta főként külföldi munkákat végzek, azok meg nem kerülhetnek fel ide sajnos. Nem egy nagy cég van egyébként, aki a meglévő tőkéje ellenére is az open source rendszereket részesíti előnyben és kinn hihetetlenül népszerű a Joomla és a Wordpress is, mint CMS engine. Nagyon jó dolgokat lehet művelni vele, ha az ember ért egy kicsit hozzá és nem fél beleásni magát mélyebben a témába. Szinte minden feladatra van plugin vagy komponens, amire meg nincs, arra pillanatok alatt lehet készíteni egyet.

Az OpenCartot meg teszteld nyugodtan, ha nem jön be, akkor is van még egy csomó alternatíva. Bár eddig akinek telepítettem, az általában elboldogult vele, mivel tényleg szög egyszerű az admin felülete, főleg a Prestashophoz viszonyítva.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#9) macimeister válasza The DJ (#8) üzenetére


macimeister
aktív tag

Aktuális dolgaidat merre találom? :B

(#10) Xirtam


Xirtam
veterán

Milyen webshopot szeretnél? Mi lenne a tárgy?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.