2021. május 11., kedd

Gyorskeresés

Mi alapján döntesz mikor online vásárolsz?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegyük fel, hogy a jelenleg esedékes karácsonyi bevásárlásod egy részét online bonyolítod. Tudod, hogy akit meg szeretnél ajándékozni egy X típusú számítástechnikai alkatrésze vágyik. Elhatározod, hogy megleped vele. Életedben még sose vásároltál online. Keresgélés során rátalálsz a példa egyszerűsége érdekében két webáruházra. (Akik már vásároltak azok egy új a jól bejáratottnál és megszokottnál találnak olcsóbbat) Mindkettőben kapható a termék, de nem azonos áron. Az olcsóbbik nagy előnye természetesen az ár. Drágábbiknak pedig a stabil lenyomozható háttér ami garantálja, hogy megbízható az üzlet.

Te melyik webáruházban vásárolnál? Ott ahol lényegesen olcsóbban kapod, de felmerülhetnek problémák (garancia, support, stb), vagy a megbízható boltot választod ahol a plusz ezreseid mellé normális kiszolgálást kapod, nem zár be holnap a bolt és garanciális probléma esetén nem félév az ügyintézés?

A téma azért érdekel, mert nagy divat az árgépes és egyéb olcsót megmondó oldalak áraival vagdalózni. De mint tudjuk nem feltétlen az ár a lényeg.

Hozzászólások

(#1) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Egyértelmű a support az elsődleges. Hiába veszed meg a cuccot olcsóbban, ha pl. garanciális ügyintézés esetén heteket szívsz.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#2) Sethdobaloah válasza Nordic (#1) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

detto... pestiként most beszéltem le egy barátomat arról, hogy esztergomból (!!) vegyen gépet. Ennyit biztosan nem érhet pár ezer huf spórolás.

...csak én vagyok helikopter?

(#3) hoffman_


hoffman_
veterán

Én régen rendre árcentrikusan vásároltam, ha valami 1-2000 ezerrel olcsóbb volt, ott vettem. Nagy butaság, tökönrúgtam magam jópárszor emiatt. Megbízható bolt legyen, amiről sok jót hallani - le van írva ilyen a péhá hasábjain sok. Nameg egy jól menű(és megbízható) bolt közkedvelt, ami az árszabásban is megutatkozik, nem lesz horribilis soha, aranyközépút.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#4) nincsisbéla


nincsisbéla
aktív tag

Hmm... Függ attól hogy mekkora a különbség, és mekkora értékű a termék.
De valószínűleg a drágább, megbízhatót vásárolom meg. :)

Mentalita'

(#5) beefjeez


beefjeez
senior tag

ár.

(#6) Ptech


Ptech
őstag

Attól függ, mennyivel olcsóbb. 10% körüli különbségnél megéri ott venni, ahol tudom, hogy jó minőségű a szolgáltatás. Afölött már nem nagyon..

(#7) Wictor


Wictor
senior tag

Gyári garancia + ingyenes házhozszállítás (vidékre) + vásárlói visszajelzések. És ahol ezt a legolcsóbban megkapom, ott veszem / onnan rendelem.

[ Szerkesztve ]

(#8) hoffman_ válasza Wictor (#7) üzenetére


hoffman_
veterán

A gyári garancia nem feltétlen nyert ügy. Veszel egy EVGA vga-t 80 ezerért, 1 év boltgari + év gyártói. A második évben meghal a kártya, küldheted ki USA-ba, megnézik, ha szerencséd van javítják, és visszaküldik. A posta árán már egy majdnem azonos tudású kártyát veszel, lévén két év fejlesztés történt azóta :) Bár a gyártói gar ettől függetlenül szerintem is jó.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9) macimeister válasza Wictor (#7) üzenetére


macimeister
aktív tag

Az ingyen posta valóban jó dolog. Pontosabban egy szintén megbízható futárcég. Természetesen sokkal jobb, úgy vásárolni, hogy nem kell azt is számolgatni, de azt figyelembe kell venni, hogy ez vagy az árba van kalkulálva, vagy egy bizonyos összeg feletti vásárlás szükséges hozzá. Elvárt, hogy bármi vásárlása esetén ingyenes legyen, vagy inkább ezt a nagyobb összegű vásárlás után elvárt? Pl: 20 ezer és felette.

(#10) kmisi99


kmisi99
addikt

Teljesen noname boltból nem vásárolok de ha nem ismerem és nem annyira felkapott és azért valahogy ki is néz a honlap minden infó ki van írva akkor abban megbízok. De az ártól is függ ha olcsó dologról van szó egyértelműen a minél olcsóbb boltot keresem mert ott 1-2000ft nem mindegy ha már 20-30k ft vagy több akkor már inkább az általam jól ismertekből veszek.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.