2021. május 11., kedd

Gyorskeresés

Lakás felújítás, vagy költözés akár külföldre is.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szerény hajlékomon sajnos egyre jobban látszanak az idő harapásnyomai. Egy ideig a vérzést kezelni lehet, de nem tűnnek el a hegek nyomtalanul. Mindannyian tudjuk, hogy egy ház komplett felújítása igen kemény összegbe kerül. Jelen esetben nem 3 szoba kifestéséről és a csaptelepek cseréjéről van szó. Tetőszerkezeti, elektromos és vízvezeték szerelési munkálatok kellenének, de a lista még folytatódna. Akármennyire is vagyunk ügyesek és hozzuk ki a dolgokat a lehető legkedvezőbben, akkor se tudunk kijönni hat nulla alatt. Tudjuk jól, hogy a pénz hamar elmegy, de nagyon lassan lehet előteremteni. Elsőnek jó ötletnek tűnik a pénz kispórolása és a javítási munkálatok elvégzése, de vajon megéri? Nem vagyok teljesen pesszimista, de egyre inkább kezd bennem az a összkép kialakulni, hogy nem feltétlen a felújítás tűnik a legjobb megoldásnak. Inkább félretenni és megpróbálni az életet külföldön. Itt benne van a pakliba, hogy nem járok sikerrel és haza kell jönnöm, viszont a másik oldalon ott van, hogy ezt a szintet amit most él hazánkban sok ember azt külföldön is tartani lehet. Kint is lehet napról napra élni és várni a csodát. Szeretem a helyet ahol élek, szerencsére munkám is van, de itt most hosszútávra kell gondolni és félúton egyikből se jó kihátrálni. Te mit tennél? Hiszel még abban, hogy a helyzet javulni fog és megéri a maradás, vagy inkább indulnál?

Szerk.: Költözés javára sorolható még, hogy olyan embereket látok kimenni akik minimális nyelvtudással, de a még meglepőbb, hogy a szaktudás se mondható eget rengetőnek És a többségük vidáman elvan, mikor hazajönnek élhetnek kiskirály módjára és nem remegnek mindennap, hogy vajon másnap kell-e még a munkaerejük. Itt pedig hónapokig görcsölsz, hogy legalább egy interjút kicsikarj, cserébe mindenhol a fogyatékos mlm hülyeségekbe botlasz.

Hozzászólások

(#1) macimeister


macimeister
aktív tag

open. érdekel a többiek véleménye és hozzáállása a témához.

(#2) dosailord


dosailord
tag

"mikor hazajönnek élhetnek kiskirály módjára"

Minek jönnek haza?

Ha nekem lenne lehetőségem kijutni és ott boldogulni, megélni, onnantól maximum látogatóba járnék haza. Hülye aki csak úgy önszántából hazajön mert jajj ez az otthon. Főleg ha magával rángatja vissza szeretteit is mert honvágya van. De ez az én véleményem.

(#3) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Csak egy kérdésem van. Magyarnak tartod magad?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Воланд


Воланд
titán

Ha érzel magadban elég erőt, elszántságot, van használható nyelvtudásod akkor irány külföld, de ott sem fenékig tejfel az élet.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#5) Jhonny06 válasza Vakegérke (#3) üzenetére


Jhonny06
addikt

Please, ne kezdjük ezt a baromságot századjára is.. :o

(#6) No-kia válasza Jhonny06 (#5) üzenetére


No-kia
őstag

:R

nekem is ismerősöm 20 évesen kiment angliába csak az egyik nap, 4-5 hónap után most jött haza, csak meglepni a szüleit és hát nem annyit keresett mint itthon... :U

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#7) dosailord válasza Vakegérke (#3) üzenetére


dosailord
tag

Ezt nem értem. Ha a megélhetésem megoldódna azzal ha kimennék, adjam fel mert itt születtem?

Aki kinn összeszedte a pénzt egész hátralévő életére, rendben. De ha minden adott, csak gondol egyet és feladja és inkább számolgatja a filléreket, mert itt született? És esetleg hazarángatja a párját, netán gyermekeit? (Hallottam sajnos példát, no comment)

De lehet túl fiatal vagyok és elegem van abból amit magamon és családomon érzek, hogy évről évre rosszabb a sok idióta változtatás miatt. Ha valahol jobb, és van lehetőségem, akkor oda megyek.

No-kia: Nekem is van ismerősöm aki annak ellenére maradt kinn Angliában, hogy barátnője itthon van, hát nem könnyű. De nem akar hazajönni véglegesen, csak meglátogatni párját és a családját meg közelebbi ismerőseit. Ennyi. Minimálbérből úgy megél az ember hogy félre is tud tenni. Az egy dolog hogy ezért meg is kell dolgozni de itthon is ugyanez a helyzet, csak hát abból megélni sem lehet.

(#8) macimeister válasza dosailord (#2) üzenetére


macimeister
aktív tag

Látogatóba haza, így értettem én is.

#3. Tarthatom magam Magyarnak, ha a hazám nem kíváncsi rám.

(#9) kraftxld válasza macimeister (#1) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Mindenféleképp érdemes megpróbálni külföldön, ha nem jön össze vagy nem hosszútávon akkor is, mert rengeteg új dolgot tanulhatsz, összeszedheted magad anyagilag, fejlődik a nyelvtudásod, új kapcsolatokat építhetsz, és kalandnak sem rossz.
Nem kell olyan negatívan hozzáálni a dolgokhoz mint egyes Hegyeshalomnál tovább nem jutó ősmagyar fórumtársak :)
Külföldön is lehet magyar az ember.... sőt, sokkal jobban fogsz értékelni bizonyos dolgokat amik korábban eszedbe se jutottak volna.

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#10) Vakegérke válasza Jhonny06 (#5) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ez a baromság válasz volt a kérdésre.

"Te mit tennél? Hiszel még abban, hogy a helyzet javulni fog és megéri a maradás, vagy inkább indulnál?"

Nem kívánom folytatni. A lényeg az, hogy döntsön érzelmei szerint.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.