2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

A laptop sose növi ki a gyerekbetegségét?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem tudom megérteni a ma piacon levő laptop/notebook/netbook gyártók felfogását. Igazán örvendetes, hogy egyre szebb, jobb, erősebb, strapább gépeket adnak ki, de mindegyiknek van egy hatalmas gyerekbetegsége. Nem másra gondolok itt mint a tápcsatlakozóra. Számomra a legnagyobb visszafogó erő, hogy laptopra váltsak az a fejemben motoszkáló gondolat, hogy bármennyire is vigyázok, egyszer megadja magát.

Tegye fel a kezét aki még nem látott tápcsatlakozó hibával szenvedő laptopot!
Akik még nem láttak ilyen hibát azoknak segítek egy kicsit.

Gondolom az természetes mindenki számára, hogy az elektronikus készülékek elektromos áram segítségével üzemelnek. Az elektorom áram eszközbe juttatását általában egy töltő segítségével oldja meg a gyártó. Ezeknek a töltőknek van egy valamilyen kialakítású feje amit a gépbe dugva létrejön a kontakt és elkezdi tölteni. Viszont a töltő gyakori ki be húzgálása, rángatása, véletlen kábellel együtt történő felállás következményében eljön a pont mikor nemet mond az eszköz és törés, szakadás lesz a végeredmény. Természetesen ez a folyamat odafigyeléssel kitolható.

Íme itt egy kép ami a héten verte ki a biztosítékot. Egy ilyen töltő jött velem szembe. Akinek egy kicsit is jó a szemmértéke könnyedén észreveszi, hogy ez a töltőfej nem több 2mm-nél. Értem én, hogy thinek, smartok és ultrák vagyunk, de azért ilyennel kiszúrni az ember szemét :D

Lényeg a lényeg, hogy kicsit észbe kaphatnának a gyártók és elkezdhetnének kitalálni valami biztonságosabb megoldást.

Van már működő megoldás, de csak egy gyártó esetében.

Nincs tulajdonomban ilyen gép, lehet, sőt biztos, hogy ez se káposztáskő, de máris egy okos és használható elképzelés ami nem utolsó sorban biztonságos is.

Hozzászólások

(#1) ExtremeClock


ExtremeClock
aktív tag

Apple.

(#2) macimeister válasza ExtremeClock (#1) üzenetére


macimeister
aktív tag

Almának alma, de ettől függetlenül van még pár gyártó a piacon akik nem ma kezdték. És biztos nem én vagyok az egyetlen akinek szemet szúrt

(#3) banhammer


banhammer
veterán

Egy a baj az általad linkelt töltővel, hogy annak a szellemi tulajdona az almás cégé.
Magyarul ha a többi notebook gyártó használni akarja akkor tejelnie kell érte, lehet nem is keveset.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4) ExtremeClock válasza macimeister (#2) üzenetére


ExtremeClock
aktív tag

Almáék levédették. Innentől kezdve eléggé sokat kéne perkálni bármelyik gyártónak hogy használhassa. Nekem amúgy semmi gondom nem volt még laptop töltőkkel pedig egyik gépem/gépünk 6éves lesz (hp).

(#5) macimeister


macimeister
aktív tag

Gondolom, hogy van más megoldás is, nem csak az almáé. Agyaljanak csak rajta. Csatlakozó tönkremenése pedig nem törvényszerű, de eléggé gyakori.

(#6) Z86


Z86
őstag

Eddig sem volt számomra szempont notebook vásárlásánál a töltőcsatlakozó, de szerintem ezután se lesz az. Vigyázni kell rá és kész :)
De mi az a vacak az első képen, elég nevetséges. Olyan mint valami mobil töltő csatlakozója. Ilyet komoly gyártók szerintem nem alkalmaznak.

(#7) macimeister válasza Z86 (#6) üzenetére


macimeister
aktív tag

Egy zusz eepécé netbokknak van ilyen töltőfeje

(#8) Z86 válasza macimeister (#7) üzenetére


Z86
őstag

Rettenetes...
De rendes gépeken azért nem ilyen sz@rok vannak, és most nem csak a fenti almás megoldásra gondolok.

(#9) #65675776


#65675776
törölt tag

Az emberi figyelmetlenség mióta a notebook-ok vagy bármi gyerekbetegsége?

(#10) macimeister válasza #65675776 (#9) üzenetére


macimeister
aktív tag

Az emberi figyelmetlenség és a véletlenek figyelembevétele a gyártó részéről szerintem alapfeltétel. Legalábbis, ha én lennék a gyártó, akkor nálam alap lenne, hogy a kemény százezreket tejelő emberekre odafigyelek. Aki pedig szándékosan szrja telibe pedig egyértelműen más kérdés. Ez majdnem ugyan olyan mint mikor a tesztekben külön ki van emelve, hogy nem a gép jobboldala van telepakolva usb vel, gondolván, hogy ott egér lesz.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.