2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

DeepCool GAMMA ARCHER 12cm Univerzális processzor hűtő

Írta: | Kulcsszavak: DeepCool . DeepCool GAMMA ARCHER . CPU cooler

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Vásárolni akartam egy egyszerű olcsó univerzális processzor hűtőt, így került képbe a DeepCool GAMMA ARCHER processzor hűtője.

Hiányosságok:
- nem PWM 4 PIN-es kialakítású ventilátor, csak 3 PIN-es
Ezért nagyban függ a fordulatszám szabályzás az alaplap képességeitől. Tehát ha az alaplap BIOS-ában nem állítható a ventilátor szabályozás feszültség vezérelten, akkor sajnos teljes fordulaton fog forogni.
Jelen esetben ennek a 12 cm-es ventilátornak az általam mért fordulatszáma 1600rpm, ami azért nagyon csendesnek nem mondható inkább az elviselhető átlag kategóriába sorolhatnám.
Persze ha tudja szabályozni az alaplap, akkor csendes is lehet.

- csodát ne várjunk azért (az alját megfordítva látszik mennyire kispórolták az anyagot a processzor magnál - ezt kompenzálja a nagyobb ventilátor). Nyilván ennyi pénzért nagyon nem várható el, hogy rézmagos legyen. :) Létezik Pro változata is az már rézmaggal rendelkezik.

- nem túl magas borda, ezért ha közel van a memória foglalat, akkor okozhat némi fejfájást magas hűtőbordás memória modulok esetén

Én egy 84W TDP-vel rendelkező régi Intel procira tettem, de küzdött vele rendesen.
Ebből kifolyólag max 65W TDP-vel rendelkező processzorhoz tudnám elképzelni a használatát.
Ha már annyira őrültek vagyunk, hogy megvásároljuk :DDD

Szerelés:

Lapos fejű csavarhoz hasonló műanyag tüskéket kell benyomni a keret felfogatásához.
Megjegyezném, hogy összeszerelni lehet könnyebb, de szétszerelni már kevésbé.
(Az Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 hűtő esetén, sokkal jobban megoldották és gondoltak is rá, hogy ha kiakarod venni a tüskét, akkor az könnyű legyen.)

A rögzítő tüske és a lefogató keret furatai között egy kis furatos hengert kell beszerelni.
Ezekbe nyomjuk be a rögzítő tüskéket ami megszorulva rögzíti az egész keretet.

A kis hengereket kettő pozícióban (furatba) lehet tenni annak megfelelően, hogy melyik Intel LGA foglalathoz szeretnénk felszerelni.

Intel Pentium 4 524 [LGA 775] max rpm - Chieftec 53 ohm
[+]

Elégedett haverom, akinek a gépébe építettem be ezt a hűtőt, saját bevallása szerint sokkal csendesebb lett a gépe :DD

Hozzászólások

(#1) hardline


hardline
(senior tag)

Ez mivel jobb, mint egy gyári hűtő? Ránézésre semmivel. Pénzt ezért nem adnék.

Oneplus 20€ kupon: https://bit.ly/2MZOsL8

(#2) M-a-X-i válasza hardline (#1) üzenetére


M-a-X-i
(lelkes újonc)

Gyári intel régebbi gépeknél borzalmas hangosak. Most futottam bele ilyen problémába nem tudja az alaplap semmilyen szinten szabályozni és csak ordít a vakvilágba.
Ez univerzális felfogatású ami nekem cél volt, hogy legyen egy olcsó kicsi hűtőm, ha esetleg a gyári helyére kell dobni valakinek.

Persze szóbajöhet az is, hogy veszel használt gyári coolert 1000Ft körül.
Egyébként nem értek veled egyet, nem rosszabb teljesítményben, mint egy vékony gyári hűtő, sajnos a PWM szabályozás hiánya igen fájó pont (nekem mondjuk nem, mert az alaplapom Voltage Controlt is tudja, de sok alaplap nem tudja).

2.000Ft ért nem kell csodát várni. Gondolom nem te vagy a célközönség :C
Egyébként azért csináltam neki egy blog bejegyzés, mert egy rövid értékelő "versenyre" nevezek ezért csiszolgatom még. Ott már nem lehet élesen megy!

Köszönöm megértéseteket! :R

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i

(#3) hardline válasza M-a-X-i (#2) üzenetére


hardline
(senior tag)

Azt értem, hogy univerzális, de 2-3 ezerért jobb vétel egy használt torony hűtő. A legtöbb univerzális és jobban is hűt.

Oneplus 20€ kupon: https://bit.ly/2MZOsL8

(#4) M-a-X-i válasza hardline (#3) üzenetére


M-a-X-i
(lelkes újonc)

Na most, ha pl teszem azt vmi ismerősöd oda visz egy lom géped, akkor azt mondod neki vegyen egy használt hűtőt és 4eFt körül jobban jár, mint ezzel?
Eléggé felmentek a CPU cooler árak volt AC Freezer 7 PRO Rev 2-m is és mostani hűtőm is még használtan is 7 eFt + posta.

Ha kicsi pénzből kell kihozni nem egyszerű.

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i

(#5) hardline válasza M-a-X-i (#4) üzenetére


hardline
(senior tag)

Igen, pontosan azt fogom neki mondani. Itt aprón jobbnál jobb hűtőket kapni nap mint nap olcsón. do3om kolléga 1-2 ezresért adott több tucat Sellát, Civettát és Gotthardot, hogy a többit ne is említsem.
Részemről itt a vitát be is fejezem, mert 2 ezerért amúgy sem vesz az ember ÚJ cpu hűtőt a gyári helyére, mert a normális árban nem ott kezdődik, ugyan olyat, vagy rosszabbat meg minek vegyen.

Oneplus 20€ kupon: https://bit.ly/2MZOsL8

(#6) pidzse4


pidzse4
(tag)

Én pont ilyet vettem az én alaplapom egy z97n szóval a venti vezérlés megoldva az alaplapon nincs gond vele, teszi a dolgát . Az igaz nem egy vizhütés de a gyári intelnél sokkal jobban néz ki és csak 2000 ft volt.
Persze le fogom cserélni egy vizhütésre de addig tökéletes amig nem akarod huzni a procit. nekem 3,6 megy turbón szóval bőven elég igy is majd meghuzom ha lesz vizhütés és felmegy max 4,2 re de nekem a 4 is elég bőven.

A másik meg nem árt ha van otthon egy ilyen hiszen ha tönkre megy netán a vizhütésed akkor legalább van egy hütés és igy használhatod a gépet.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.