2023. december 8., péntek

Gyorskeresés

Rétes

Írta: | Kulcsszavak: Rétes

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Év utolsó napján megpróbálom elkészíteni család közös kedvencét. Persze nem egyedül, hiszen mamánál vagyunk ismét vendégségben . Általa adott instrukcióknak köszönhetően bátrabban állok neki. Valahol és valamikor elkell kezdeni nem igaz? :D

Először is búzadara ,túró, tejföl, vaníliás cukor és sima cukor együttes mixe alkotja tál tartalmát , majd egyforma adagokra osztom szét. Második körben pedig mák ledarálását követően pici cukor és vaníliás cukorral mixével keverem össze. Tepsiket előre gondosan beolajozzuk .

Tésztát nem hagyományos utón fogjuk készíteni , nyújtással . Inkább előre elkészített lapok formájában. Nem lehet minden tökéletes :N

Lapokat óvatosan elválasztva egymástól , egyenként olajjal ecsettel megkenve egymásra helyezünk míg az három rétegből nem áll.

Először túróst fogunk készíteni, mivel voltam olyan ügyes és okos, nem vettem ki időbe a hűtőből, így egy kicsit össze van állva, de megoldható a művelet sikeresen záruljon. :B

Elkészült lap tetején a túrót egységesen elosztva szétterítem , hogy minden porcikája azonos mennyiségben lehessen majd elfogyasztani és ne törjön ki a családon belüli anarchia .
Mivel édesszájúak mint mazsola nem maradhat ki belőle, ahogyan a tejföl további adagja sem. Pici mennyiségű olajjal megcsepegtetem, hogy a kiszáradás lehetőségét minimalizáljam.

Első tekercs el is készült.

Alakul a mennyiség.

Sütőbe vele!!!

Mákos kivitel érkezik. Lapok hasonló eljárással fognak elkészülni ahogyan fentebb is írtam.
Töltelék esetében az első kört a mák fogja kezdeni, itt is ügyelünk arra ,hogy minden porcikája azonos mennyiségben lehessen majd elfogyasztani szétterítését követően. Meggy követi jobbszélről a csatában mint erősités , persze hogy jó sűrűen ahogyan a ráreszelt birsalmasajt is ami balszárnyról érkezik . Pici tejföllel végig bombázzuk az eddig leterített felszínét és itt is elkövetjük kiszáradásgátló olajozási eljárást.

Hozzászólások

(#1) Juhaszatti


Juhaszatti
addikt

Jól néznek ki. 👍🏻 A túrós bármikor jöhetne, a mákos töltelékében meg nekem nagyon újszerűen hat a tejföl és a birsalma, de simán kóstolnám azt is.

(#2) Luck Dragon válasza Juhaszatti (#1) üzenetére

Köszönöm :)
Mákosba csak azért van egy pici tejföl , hogy ne száradjon ki olyan hamar .
Birsalma pedig kölcsönöz neki egy kis plusz ízt, de nem dominál egyáltalán . Főszerep továbbra is a mák és a meggy alkotja . :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#3) KISDUCK


KISDUCK
addikt

(#4) Luck Dragon válasza KISDUCK (#3) üzenetére

Jól van :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#5) joghurt


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Az egyik iskola ez, amikor a lap teljes felületét beborítják töltelékkel, és csigába tekerik fel. (Az első képen a mákosoknál jól látni.)
Sokan viszont úgy csinálják, hogy az egyik oldalra pakolnak egy hosszú kupacot, és ezt tekerik be. Így a belsejében nem lesz tészta, viszont a külső réteg lesz többszörös, így a külseje teljesen száraz marad.
Megint másik a tiroli iskola, amikor egyből leveles tésztát használnak.

A gríz vagy zsemlemorzsa használata oldschool. Manapság sokan vaníliás pudingporral szórják meg a tölteléket - ez az almás töltelékben levő vizet is nagyon jól megfogja.

A mazsola használata erősen megosztó. Én mondjuk szeretem, a túrósba kifejezetten kell. Kiskorunkban volt jó, amikor a húgom nyávogott miatta, így készült mazsolás és mazsolátlan is. Természetesen én először a mazsola nélküliből fogyasztottam, jó testvérhez illően. :DDD

A tej élet, erő, egészség.

(#6) Luck Dragon válasza joghurt (#5) üzenetére

:DDD :R
Rendes testvér vagy.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#7) mephi666 válasza joghurt (#5) üzenetére


mephi666
nagyúr

főzőműsorokban mánia, hogy minden fogásban legyen valami "roppanós elem" ...én kifejezetten utálom, ha mazsolát tesznek a túróba és roppan a szőlőmag :DDD ...vagy meggyes rétesben ott van a meggy magja, hogy beletörjön az ember foga... kiábrándító, hogy drága cukrászdákban is megveszi az ember az 500ft feletti rétest és simán benne van a meggymag (vagyis nem tudom mennyiért adják most: kb 1 évvel ezelőttről is 500 feletti ár rémlik)

ui: 25 éve középsuli mellett volt egy francia pékség, ahol a világ legjobb túrós batyuját adták... kelt tésztája volt, 2 centi vastagon meg volt töltve túróval és nem tettek bele mazsolát :K azóta nem ettem sehol olyan jót

ui2: káposztás rétesről az egyetlen emlékem, amikor 20+ éve a win xp bemutatójára meg voltam hívva külsős teszterként... a nagy bemutató után állófogadás, körbe kirakva az asztalokra rétes... mire oda jutottam, néztem hogy már csak almás maradt mindenhol... úgy voltam vele, hogy hosszú a vonatút hazáig, eszek akkor abból (pedig nem a kedvencem) ...gyanús volt, hogy nincs porcukor a tetejükön :)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) Luck Dragon válasza mephi666 (#7) üzenetére

Mivel saját eltevés a meggy , itt magtalanítva van.
Lehet venni kimondottan ilyen eszközt , az már más , hogy az a ember hogy néz ki mikor végez vele. Penge című film elbújhat a sok vérfürdős jelenlétével . :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#9) UnA válasza Luck Dragon (#8) üzenetére


UnA
Korrektor

Itthon kézzel szoktuk magozni a meggyet, félmeztelenül ;)

(#10) Luck Dragon válasza UnA (#9) üzenetére

Minden is meggylében fürdik :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.