2019. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Need for Speed (2015) PC rövid értékelés

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Elég régóta megvan a játék (megjelenés napjától), de csak a The Division mellett vittem végig lassacskán.
Álljon itt egy gyors értékelés tőlem a legújabb Need for Speed játékról. Ma végeztem vele, 20 óra játék után. Sztori teljesen + Eddies challanges. 50-es szinten végeztem (majdnem 51).

Itt vannak a végleges autóim, ezek mellé talán még egy Supra-t megcsinálok. Csak a GTR full tuningos. Az utolsó Skyline az Eddie kocsija, csak bizonyíték, hogy azokat a versenyeket is megcsináltam:

Autóim

Gyors értékelés, összefoglaló

A játék nagy erőssége a hangulat, szerencséjére. Mert ha nem lenne ennyire hangulatos akkor lehet nem játszottam volna vele ennyit. A sztori ötletes. A sztori tálalása vegyes. A színészi "túljátszás" a fiatalabb yolo,swag tini rétegnek szól. Idegesítő is lehet egy idő után. Viszont! A legendák akik szerepelnek benne, nagyon teli találatok. Kivéve Ken "nyócvanszormegpróbálomledriftelni aztán ha kiadja, kiadjuk Gyrkhmama videónak" Block-ot. De a yolo, swag tiniknek ő kell. És bár nem szeretem annyira, sokat tesz az autózás népszerűsítéséért az tény. Nagyon nagy respect viszont, hogy Nakai san benne van a játékban.(Még egy Nakai san cikk: [link]) Ő nem kis név. Magnus Walker szintén nagy név, és szintén Porsche-val nyomul. És a játék úgy is erősen épít a Porschékra. És ott van még Shinichi Moroboshi a híres Lambo Gang vezére, oszlopos tagja. Ha máshonnan nem, ebből a videóból bizonyára sokaknak ismerős: [link] és ebből a híres Streets of Japan mini dokuból. Szóval a "boss"-ok nekem telitalálatok. Nagyon jól megválogatták a híres figurákat. A színészeket pedig so-so. Travis és Manu nekem szimpatikusak voltak. A többiek annyira nem. De legalább Robyn jól néz ki. :)

Az autók felhozatala jó a játékban. Az alap (nem a 2017-es) GTR-nél ugye nem vettem drágább autót, és leginkább a Japán kocsik közül szemezgettem, azok közül pedig van bőven. Egy AE86 (Hachiroku) még elfért volna mondjuk :U . De így sem lehet rá panasz.

A Látvány lenyűgöző! Nagyon szép a Frostbite engine itt is. Bár a sok effekt pár embernek megfeküdhet a gyomrát, pár ember pedig nem fog látni tőle mint én, aki színtévesztő vagyok. Nem egyszer mentem neki kidönthetetlen tereptárgynak azért mert egyszerűen a nagy gyorsaságban nem láttam. És ilyenkor restart race. :/ Dühítő, de nem általános probléma szerintem.

Viszont az irányítás az. Az első fél órában is csak pislogtam mikor kipróbáltam először a játékot. Aztán némiképp megszoktam. De nem lehet azt megszokni teljesen, hogy egy qrva szerencsejáték az egész irányítás! Vagy szerencséd lesz és azt csinálja a kocsi amit te akarsz vagy nem. És ez brutális. Driftes kocsival megyek egyenesben (egyenesen) és egyszer csak hopp, ő most nekimegy ennek az oszlopnak gondolta... össze vissza csinál sokszor a kocsi mindent. Összeesküvés elméket: komolyan mondom szerintem ezzel próbálták nehezíteni a játékot. Mert mindig csak versenyek közben produkálja ezt az önfejűséget az irányítás. Legyen az Drift, vagy Race... BORZALOM! Nem mondom, hogy mindennapos, de van ez a jelenség. És én az utolsó, 104 chekcpoint-os versenyen szívtam ez miatt a legtöbbet!! Azt hittem a hajam kitépem konkrétan. Van amikor akar fordulni a kanyarban, van mikor nem. Van mikor nem akarom, hogy forduljon, van amikor ő akarja ennek ellenére is. ÉS! Mintha lenne olyan is, hogy direkt megindul a szembe jövő, vagy előttünk haladó (gépi) autónak a forgalomban. Ja igen, billentyűzettel játszottam, mert lusta voltam elővenni a kormányt. Nem tudom azzal milyen lehet.
Az egész irányítást úgy kellett volna megoldani mint a régi Underground-okban vagy a The Crew-ban. A sima, sablon arcade irányítás. Az kell. Az jó, és kész. De ez más. Amúgy Driftnél jó alapból, szépen lehet kontrollálni, lefűzni a kanyarokat, az tetszett (míg néha ott is meg nem hülyült.)

Vannak a játékban rendőrautók is. De minek? Borzasztó buták, és felesleges az egész. Van olyan küldetés, hogy legyél 5percig körözés alatt és utána lépj meg. Csakhogy nehezebb 5 percig megtartani a körözöttséget mint lehagyni őket. És ez nem vicc. 80-100km/h-val kell poroszkálni, hogy a rendőrök tudjanak követni.

A tuning nagyon jó. Sok licenszelt cucc. Vannak Rocket Bunny body kitek ami külön öröm számomra! szerk.: Viszont Liberty Walk nincs, nagy bánatomra.(Kiderült, hogy van benne Liberty Walk, csak én eddig nem találkoztam olyan kit-tel egyetlen kocsimhoz se.) És neon sincs, se semmi világítós optikai tuning a kocsira.

Technikai problémám nem nagyon volt. A gép AI meg még mindig csal. De ha nem csalna, nem lenne NFS. :) Mivel a játék sztorija egy éjjelt ölel fel, napszakváltozás nincs. Eső viszont igen.

Összegzésként összehasonlítanám a jelenlegi legnagyobb ellenfelével a játékot, a The Crew-val. Az NFS hangulatos, jól visszahozza a régi Underground feelinget, sőt egy fokkal túl is tesz azon. De a The Crew-nak is megvan a maga feelingje. A grafika és a sztori az NFS-ben jobb. Minden másban a The Crew. Dinamikus napszakok, és eső. ÓRIÁSI térkép, sok kocsi, sok játékosmód. Jó online rendszer. Stb. stb. Nem utálom az NFS-t! Végtére is jól szórakoztam. Lefogok még elé ülni néha-néha. De ha arcade autós játék, akkor The Crew.

The Crew > Need for Speed

Hozzászólások

(#1) Csapoati


Csapoati
(PH! nagyúr)

A Crew szerintem is jobb. Viszont a rossz irányítással nem értek egyet, legalábbis kormánnyal. Soha nem akart másfelé menni, mint amerre én tereltem, a kanyarokba pedig hihetetlen élvezetes bemenni kis farolással, aztán szépen körbefordulni gázadással.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#2) MrTwister


MrTwister
(senior tag)

Tetszett az összefoglalód köszi! :R Már csak egy jó leárazás kellene és venném is meg a játékot. :K

Gigabyte AX370-Gaming 5 & Ryzen 7 1700X & Noctua NH-U12F+NM-AM4 & G.Skill TridentZ F4-3200C16D-16GTZB & EVGA 1080 FTW Hybrid & Phanteks Enthoo Luxe black***SGS5&128GB & SGS9+*** D3 RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#3) ashiaor666


ashiaor666
(lelkes újonc)

A "dö krú" valóban jobb grafikailag, nagyobb a térkép, jobb az online rendszer, stb. A megjelenéskor sokat játszottam vele. Tetszett az autók viselkedése száguldozás közben és tetszett a nyüzsgő város is, hogy nem egy kihalt bolygón kell száguldozni, mint pl egy NFS játék esetében! Az ok ami miatt viszont én már hanyagolom, az az autós játékok egyik lényege lenne: maga a versenyzés! Kevés a versenyek száma (nekem), magához a sztorihoz kapcsolódó versenyek meg szinte elvesznek a hatalmas térképen! Most az, hogy ugyan azt a 10-15 versenyt futhatom meg újra és újra egyedül vagy multiban, az engem nem köt le sokáig...

Részemről inkább "nagyobb a füstje mint a lángja" a "dö krú", pedig lehetne benne lehetőség!

Főleg ha a "cheat engine" nevű alkalmazás tiltó listán lenne, azaz annak használatával nem lehetne belepiszkálni az eredményekbe! Mert sokan használják ezt az alkalmazást, elég csak megnézni néha egy-egy "ghost" játékost!

Az új NFS meg most kezd csak bejönni, már sokadjára állok neki a karriernek az elejéről! Valami újat minden alkalommal sikerül találnom...
Viszont az a kihalt város és a tipikusan rosszkor rossz helyen teleportáló civil autók, a buta rendőrök sokat rontanak a játék élményen!

(#4) Szoszo94 válasza ashiaor666 (#3) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

Rég játszottál a Crew-val :)

Amióta van Wild Run, rengeteg az új lehetőség, folyamatosan jönnek új autók/motorok a játékba, a multi része pedig megunhatatlan.

Viszont az NFS-t mindenképp be akarom szerezni, márcsak azért is, mert ezen nőttem fel és nagyon rég játszottam utoljára jó NFS-el, nosztalgiáznék kicsit. Csak legyen jóárasítva valamikor :)

Xiaomi Mi 8

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.