2020. február 24., hétfő

Gyorskeresés

E3 2017-es játékok szerintem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

..egy Pc-s szemével. <- Ezt szögezzük le gyorsan ha valaki esetleg nem ismerne. Nem fogok végigmenni minden játékon. Terveim szerint három kategóriába fogok sorolni pár játékot, és leírni róluk a véleményemet. Néhányról már ezt megtettem a kommentek között is, most talán jobban kifejtem.

Kell! Kategória

Battlefront 2:

Van egy ilyen "Star Wars betegségem". Ami valljuk be ellentmond sokszor a józan észnek is. Már azon gondolkodom, hogy a napokban elő fogom rendelni. Úgy is megvenném. Előbb, vagy utóbb. Nekem elég amit mutattak. Igaza van azoknak akik felhozzák hibának, hogy vegyítik az egyes korokat a pályákon. Egyrészt ez igaz, nehéz ebbe az érvelésbe belekötni. Viszont lehetséges, hogy ennek vannak okai. Például nehéz adott környezethez, kiegyenlítetten egységeket felsorakoztatniuk mindkét oldal számára. Vegyük például a Theed-i csatát. Ott a helyszín adott. Ez a helyszín a filmekben egy ostrom alatt álló városként szerepelt. Theed népe tanult művészekből, politikusokból álló társadalom. Akinek van egy királyi gárdája. A játékban és a filmben is a droid hadsereg ostromolja a várost. A játék készítői azt az alternatívát választották, hogy klónok ellen teszik mindezt. Gondoljunk bele, kik lennének "reálisak"? Vagy a királyi gárda, vagy a Gunganek. Nos én azt mondom akkor már legyen tényleg inkább a klón sereg. Az viszont tényleg fura, hogy Maul mellett Rey tűnik fel hősként. Itt simán lehetne korlátozni a választható hősöket. Hol van Qui Gon Jinn, Obi-Wan?!
A játék látszólag sokat nem változik "csak" bővül. Az első részben mindenki ezt kifogásolta. Nos tessék 3x-os tartalom elég lesz? Maradhat? Szerintem bőven.
Nekem kifejezetten tetszik az új menü, és Hud.

Várom nagyon!

The Crew 2

A Battlefront 2 után ismét egy kissé megosztó cím volt az előző rész. Nekem tetszett, kellemesen szórakoztam vele. És a játék legnagyobb erőssége maga a térkép, teljes Amerika volt. Ez most sem változott, sőt a grafika szépült. Mindig is azt mondtam, hogy jó lenne egy The Crew a Forza Horizon grafikai szintjével. Kérdés, hogy bővítettek e a map méretén, vagy csak szebbé tették? Semmi probléma nem volt az előző méretével sem. De a több az jobb alapon, remélem ez nagyobb is lesz. A legnagyobb változást a vízi és légi versenygépek jövetele jelenti. Egyiknek sem vagyok kimondottan rajongója, de ha jól megcsinálják akkor biztos sokat fog hozzátenni a játékhoz. Remélem ez nem megy a többi vezethető jármű számának a kárára. Az első részben nem volt túl sok autó. Bízom benne, hogy most ez a szám jelentősen növekedni fog. Az eddigi videó alapján nagyon arcade lesz a cucc. Ha ezt élvezetes játékmenettel és szép külcsínnel körítik akkor nem lesz gondom vele. Nagyon nagy kérdőjel számomra, hogy az Inception féle "város hajlítgatás" csak a trailer kedvéért volt mutogatva, avagy ezt tényleg alkalmazni akarják a játékban is? A gameplay trailerben feltűnik a "jelenség", csak nem értem minek?
Szerencsére csak jövőre jön, és lesz nyilt béta amire jelentkeztem is. Most azt mondom kell, de Ubisoft játék, ez könnyen változhat még.

Érdekel kategória

Anthem

Azért tegye szívére a kezét mindenki és mondja azt, hogy nem esett le attól a gameplay-től az álla! (Persze tudom biztos van ilyen) Én is csak pislogtam. Lopkodott a cucc innen-onnan, de azért kellően egyedi, és friss. Főleg PC-n. Megmondom őszintén számomra a The Division ugrik be ha a játékra gondolok. Azért mert a The Division E3-as bemutatója volt az utolsó amitől ennyire elájultam. És mint tudjuk a végeredmény egy "cseppet" más lett. Nos, ha csak annyit romlik mint a Div a megjelenésre az nekem ok. Imádtam a Div-et ameddig játszottam vele. És ezt is el tudom képzelni haverokkal. Sajnos nagyon keveset tudni róla. A külső az egy dolog, de a tartalom ennél is sokkal fontosabb. Tudok érte lelkesedni, de még túl kevés róla az információ, hogy máris rohanjak érte. 2018 vége fele jön, messze van az még.

A Way Out

Jó ötlet! Érdekes, hogy ezt a receptet még senki sem sütötte el. Pedig így látva, annyira kézenfekvő lett volna. Amit mutattak az meggyőző. Szerintem nagyon jó élvény lesz egy haverral végigjátszani. Csak! Szerintem rövid lesz. Ez most kicsit amolyan EzoTV-s jóslás részemről, de sokszor ha valami ilyen üde, friss ötlet akkor a végeredmény "short shot" hatású. Egy rövid löket, ami emlékezetes marad. Persze ne legyen így. Az látszik a gameplay-ből, hogy a motoros rész "furcsa" lesz de szerintem nem is az a lényeg. A készítők előző játéka nagy rajongótábornak örvend, és állítólag nagyon epikus a sztorija. Remélem itt is kellően fordulatos lesz a cselekmény és nem egy light-os Remény rabjai copy-t kapunk. Meglátjuk 2018 elején.

Wolfenstein II: The New Colossus

A trailer mindenképp az idei E3 legemlékezetesebb trailerei között van. De sajnos nekem az előző rész kimarat. Most kezdtem el a The New Order-t. Ha tetszik, akkor lehetséges, hogy erre is benevezek. Többet egyenlőre nem tudok nyilatkozni róla.

Vegyes:

Végül említés szintjén néhány játékról, és magáról az E3-ról. Nagyon tetszett még a Metro: Exodus trailere. Viszont már a trailer alatt úgy megijedtem... Nem szeretek ijedezni na. :) És kimaradtak az első részek is. Annyit tudok róluk, hogy tipikusan "keleti bughalmazok" a megjelenéskor, irdatlan gépigénnyel. Ezeket a problémákat viszont általában orvosolják a fejlesztők pár (sok) hónap alatt. PS-re bejelentették a Shadow of the Colossus felújítását. Az a játék mindig is tetszett. Kár, hogy Ps exkluzív, de ez van. Ezért nem veszek konzolt. A Sony-t pedig teljesen megértem mert ők legalább tisztességesen kiszolgálják a konzoljaik vásárlóit. Nem úgy mint a Microsoft, aki kijött a One X-szel, és lesz rá Forza (6 4K edition) 7, és Minecraft 4K-ban... Érthetetlen. Persze másrészről áldom a nevüket, hogy szinte mindent kiadnak Win10-re is! :) A Forza 7-re kicsit visszatérve. Én nagyon szeretem a Forzákat, egyetlen egy résszel nem játszottam csak. De most valahogy nem kapott el a lelkesedés. A Youtube tele van a Forza 6 Pc-s verziójának 4k-s videóival. Én pedig a 7 trailere alapján nem látok különbséget. Több kocsi lesz benne. Ez szép, de Nascar a megjelenéskor nem lesz (talán majd dlc-ben), pedig engem egyedül azzal tudtak volna megvenni. Ami még engem érintett ezen az E3-on, az az, hogy se a Madden-t, se az NBA-t nem jelentették be Pc-re is. Ergó hiába várom, hogy az NHL 18 megjelenjen Pc-re. :( Egyébként ez a 4K E3-a volt. Én nem értem ezt a nagy 4K mániát, nekem a FHD is bőven jó, meg TV-m sincs, (minek is lenne mikor se film, se tv műsor nincs 4k-hoz) de akinek ez fontos az egye-vegye. Szerintem fontosabb lenne a fix magas framerate mint a 4k.

Részemről ennyi. Én már tanultam az előző évekből és nem vártam sokat az E3-tól, így nem is csalódtam. Viszont nem is kaptam sokat. :)

Várom a véleményeteket kommentben, hogy kinek mi tetszett? ?Mit vesz majd meg (PC-re!)? ;)

szerk.: Volt szerencsém kipróbálni a Battlefront 2-t a zárt alpha teszt alkalmával. Csalódás. Biztos ne veszem meg a megjelenéskor.

Hozzászólások

(#1) vhw


vhw
(addikt)

Azért a Metro már távolról sem olyan Stalker szintű "keleti bughalmaz", menetrendszerű crash-ekkel. :)

Annak idején a virágbolti 2033 sem volt problémás

Később az előrendelt lemezes Last light-ban sem voltak kellemetlenségek.

Tény, hogy a hardvert megkövetelte...

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#2) Silεncε


Silεncε
(őstag)

A Forza még mindig gyönyörű ez tény. Állam leesett amikor megvettem az XO-t. Mivel bundle gép volt (Forza 6 festéses), ezért ez volt az első játék amit játszottam XO-n. A 360 után majdnem összeszartam magam, annyira szép volt a 6. Most elnézve a 7-et, még mindig szép, de valahogy nem látom, hogy többet adna mint a 6. A 4k okés, de nekem az tök8, nincs 4k tv-m. A 60 FPS eddig is megvolt, a dinamikus időjárás és napszakváltás igazából csak ami új, de az meg lesz XO-n (legalábbis nagyon remélem). Tudom, konzolosok go away, de ez kijött belőlem, ha már Forza. :R :R

(#3) .LnB válasza vhw (#1) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Igaz "crashelős" bugokról nagyon nincs tudomásom. De a gépigénye indokolatlan volt az előző részeknek. Azért annyira nem volt szép amilyen vasat megkívánt nem?

Homo Ludens

(#4) Fred23


Fred23
(veterán)

Az Anthem szerintem is ütősnek ígérkezik. :K

AC: Origins nem érdekel? Ezt még nem törölték.

Szerk.: ahogy nézem, már tele van vele a youtube! :D

[ Szerkesztve ]

(#5) .LnB válasza Fred23 (#4) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Egyetlen AC-t se játszottam végi. Volt amelyikkel sokat játszottam, de egyet sem fejeztem be. Jó mind, a történetüket vágom mert utánaolvastam, de ez az új sem az én játékom.

Homo Ludens

(#6) d@vee


d@vee
(senior tag)

Nos,Anthem. "Azért tegye szívére a kezét mindenki és mondja azt, hogy nem esett le attól a gameplay-től az álla! "
Nem hogy nem esett le az állam, valósággal untam. Az az Iron Man páncél meg...nem tudok elvonatkoztatni attól, honnan jöhetett az ihlet. Bár a környezet bejön, de összelopkodott az egész dolog, igazad van, pedig lehet mindig újat mutatni, pl. Way Out.
Battlefront 2: Na ez nekem tényleg olyan, mint a régi Battlefront 2, csak jobb külsővel. Eddig tetszik, külön plusz, hogy az era-k vegyítve vannak, mint a gameplayben pl. Rey és Maul.
A Wolfenstein trailere beteg, jót nevettem rajta, tetszik, csakúgy mint az új AC. Végre mertek újítani a harcrendszeren, bejön ez a kissé hack'n'slash stílus megfejelve a fejlődési rendszerrel. Egyiptom pedig gyönyörű és élettel teli. A régies kor miatt emlékeztet az AC1-re.
Okés volt még a Spider Man és a God of War is, kb. ennyi.

Személy szerint a Metro ütött nálam hatalmasat, ha volt is szivárgás az érkezéséről, engem valahogy elkerült. Meglepődtem a bejelentésen, úgy várom mint egy kisgyerek. A kedvenceim között van a 2033 és a Last Light Redux,valamint a 2034 könyv is.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#7) .LnB válasza d@vee (#6) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Igaz a Mario-ról el is feledkeztem említést tenni. Mario+Rabbids: Kingdom Battle nagyon jópofa. Kár, hogy arra se emlékszem mikor játszottam utoljára Mario játékkal. :)

Homo Ludens

(#8) Redneck válasza d@vee (#6) üzenetére


Redneck
(veterán)

Valahogy én is így vagyok ezzel az E3-mal, de az AC valahogy nem dobott fel. Szép, jó hogy Egyiptom, de a régi engine, pár régi hibája helyenként feltűnt.
A Way-Out cserébe kárpótolt, végre nem egy megszokott játék.

.LnB:
Nekem kicsit furcsának hatott a Mario, de biztos jó lesz. Sokszor csempésztek új lehetőségeket a franchiseba, és általában jól sültek el.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#9) icemad


icemad
(veterán)

Ha szereted az fpseket, akkor pótold a Metro szériát. Szerintem nagyon eltalált játékok.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#10) Redneck válasza icemad (#9) üzenetére


Redneck
(veterán)

Szerintem is. Erről jut eszembe, .LnB, melyik Metroval vagy milyen konfigon játszottál?
Az eredeti és Remaster verziókat is próbáltam. Maxon DX11-ben durván jól néztek ki. Az egyik leglátványosabb FPS amit játszottam, a Metro 2033. A karakteranimációkon van mit csiszolni de az összhatás nagyon frankó!

Szerk:
Nekem ez az Exodus látványra semmi extra újat nem hozott a videó alapján.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.