2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

2016-os évértékelés

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gondoltam összefoglalom most kesze-kusza gondolataimat az idei évről egy laza kis irományban. A következő napokban úgy is a családé lesz a főszerep, nem lenne időm megírni, ilyenkor a fórum háttérbe szorul nálam. Kizárólag a játékokra, PC-re, és a Ph!-ra leszűkítve. A többihez úgy sincs közötök. :)

Saját magam viszonylatában, borzasztó sok pénzt elköltöttem idén hardverre, és játékokra. Ilyen szempontból ez egy durva év volt. Viszont van egy korrekt gépem most, amivel remélhetőleg probléma nélkül kihúzom még a következő évet. Itt szeretném megköszönni az összes fórumtársamnak aki segített a megfelelő hardverek kiválasztásában, akik tanácsokkal láttak el, és tényleg akik bármilyen formában is segítségemre voltak. Köszönöm! Írtam két blogbejegyzést erről, szinte komplett PC csere történt, monitorral, mindennel együtt. Most decemberben pedig az egér+egérpad lett cserélve. A VGA vásárlásakor azért elgondolkodtam, hogy ennyiért vehetnék akár konzolt is, de volt szerencsém megismerkedni közelebbről is egy Xbox One-nal, és bebizonyosodott számomra, hogy ez a konzol generáció nem nekem való. Ez egy zsákutca. És egy jó darabig szerintem ez így is marad. Hiába lengette be a Microsoft a Project Scorpio-t, "True 4k gaming" meg ilyenek. Na persze. Csak azt nem tudom miből akarnak ekkora teljesítményt kihozni. És mennyibe fog az kerülni?!
Ezek mellet ez a DX12 évének lett beharangozva, én is izgatottan vártam az új API-t. Aztán besült. Ja nem, bocs, pontosítok. Van pár ember aki szerint jó (kb. 10), mi többiek meg csak legyintünk. Egyszer majd boztos jó lesz, egyszer majd az NV is fog vele foglalkozni, addig meg elleszünk a DX11-gyel. Igaz a ph!-n már csak only dx12-es benchmarkok lesznek :U , de oda se neki. Hardver fronton minden rgb világítást kapott, amitől engem elkap a hányinger konkrétan, de 2016 az RGB gaming cuccok éve. Valakiknek.

Játék szempontjából abszolút casual player lettem, ezt nehezen ismertem be, és dolgoztam fel magamban. Viszont igaz, ez van. És be kell vallanom igénytelenebb is lettem ha a játékokról volt szó. Na nem Mafia 3 szinten igénytelen. Azért oda nem süllyedtem, de a COD:IW megvolt, és a Titanfall 2 is. A Titanfall 2 pedig mint kiderült számomra, egy abszolút fasza játék. Jó single-vel, ami bár rövid, de ötletes, és szórakoztató multival. Ami számomra a Quake pörgős játékmenetét ötvözi a mai kor noobságával. Millió skin, millió perk, legal wh perk, auto aim smart pistol, és ilyenek. Ettől függetlenül nagyon nagy pozitív csalódás a Titanfall 2. És komolyan sajnálom, hogy az EA hülyesége miatt nem lett sikeresebb. Viszont a COD:IW sikertelenségének örülök, ez változást hozhat, talán jobb játékokat is a jövőben. Külön kiemelném azt a jelenetet mikor a COD:IW stáblista után megjelent a fejlesztők "levele" a játékosokhoz. Amiben leírták, hogy ők a szívüket lelküket beleadták a játék elkészítésébe, hogy az volt a céljuk, hogy minél jobb terméket kapjanak a játékosok. Na itt nagyot nevettem. Ezek előtt csak a dollárjelek lebegtek mikor csinálták, semmi más. A COD4 remastered jó lenne, külön. Mert nosztalgikus végigjátszani, és igazán látszik, hogy az mind a mai napig egy élvezetes cím. Külön ciki, hogy egyszerre adták ki, egymás "mellett" a két játékot. Nagy a minőségi kontraszt.
Na de ugorjunk az igazi csalódásokra. Számomra a legnagyobb csalódás az Overwatch volt, mellette pedig az új Tomb Raider. Utóbbi csak azért mert semmit nem fejlődött, és nem kötött le. Míg az Overwatch egy idegőrlő, erőltettet, repertitív game. Soha, soha semelyik játék nem idegesített fel annyira mint az OW. És a vicc, hogy nem csak engem. Közeli ismerősökkel megbeszélve is arra jutottunk, hogy az OW valami speciális játék ilyen szempontból, hogy az ember idegrendszerét kikészítse. De szeretném megjegyezni, hogy az OW nem rossz. Csak az én viszonyom rossz a játékkal.
A legnagyobb élményem idén talán a The Division volt. Fényévekre volt a tökéletes játéktól, mégis rengeteg kellemes órát adott az a játék. És általa szereztem nagyon jó ismerősöket is szerencsére. Már az is jó volt ahogy a topikjában vártuk a játékot, találgattunk, ötleteltünk, én szokás szerint rinyáltam sokat. :D És én pár hónapja nem nyomom már nagy aktivitással, de jó látni, hogy néhányan nagyon kitartóak, és szeretik. És ők is nagyon jó fej fórumtársak. Nagyon összeszokott banda alakult ki a fórumon, és ezt jó látni. Aztán ott volt az Inside is, amit csak pár óráig tartott végigjátszani, de az élmény amit adott az sokkal tovább tartott. Az Inside-ot bátran jellemzem egy tökélyre csiszolt játékként. Ugyan ez elmondható szerintem a Forza Horizon 3-ról is. Arról egyszerűen nem tudok negatívat írni. Drága volt, de minden forintját megérte. Mindenkinek ajánlom. Nem szimulátor, de az autós arcade játékok királya. Az új NFS-t is megvettem, de így utólag úgy gondolom nem érte meg az árát, rossz nem volt kimondottan, de hamar felejthető.
Aztán idén visszatértem a nagy szerelmemhez is a World of Warcraft-hoz. Nagyon nagy segítséget kaptam egyik kedves fórumtársunktól, aki a nagy kihagyás után mindenben segített, hogy a visszarázódás zökkenőmentesen menjen. Ezért borzasztó hálás vagyok neki, és rosszul is éreztem magam mikor be kellett látnom, hogy a komolyabb (raid szintű) WoW-ozás egyszerűen már nem fér bele az időmbe. Nem tudtam a családdal összeegyeztetni a kettőt. Itt jött el az a pont amikor rá kellett döbbennem, hogy nekem már csak a casualkodás maradt. És amilyen beképzelt, nagy arcú hc gamer voltam (vagyis annak tartottam magam) ez nem esett jól. Van pár játék amit megvettem de még várat a végigjátszásra, mint például a DooM. Talán majd az ünnepek alatt befejezem azt is.
Néhányan tisztában vannak vele, hogy az e-sport eseményeket is követem amennyire időm engedi. Szeretném kiemelni az idei QuakeCon döntőt! Ami szeritnem minden idők legjobb, legemlékezetesebb profi összecsapását hozta nekünk. Rapha és evil elképesztő játékot mutattak nekünk. De sajnos valószínűleg az utolsó QuakeLive döntőt is. Talán még jövőre lesz, de lassan a hamarosan megjelenő Quake Champions-ra fog összpontosulni a rivaldafény. Izgatottan várom a játék megjelenését, de sok jóra nem számítok sajnos. :( Dota 2 szempontjából izgalmas Major versenyeken, és egy igazán jó The International-on vagyunk túl. Számomra sok emlékezetes egyéni teljesítmény maradt meg idénről. És így év végére befutott a 7.0 is. Amit még nem volt alkalmam kipróbálni. A Dotát inkább nézni szeretem már mint játszani. De a kettő összefügg, szóval pár órát fogok vele gyakorolni, hogy naprakész legyek a meccsek nézése közben. CS:GO szempontból deadfox remek játékát érdemes kiemelni, és, hogy elképesztő gyorsasággal nő a népszerűsége a játéknak.

A jövőre nézve várom nagyon, hogy az NHL újra megjelenjen PC-re is. Vannak pletykák, és ha bekövetkezik, akkor lehet komolyabban ráfekszem majd, esetleg online ligákban való indulás is szóba jöhet. Quake Champions-t is várom ahogy már fentebb írtam, de félek tőle. És készül a Death Stranding is Kojima mester által. Bár nem számítok 2017-es megjelenésre, sőt igazából 2018-asra sem. De ha nem jelentik be PC-re a játékot (márpedig nem fogják) akkor vészmegoldásként egy végigjátszás erejéig szereznem kell majd egy PS4-et, vagy venni. Van pár játék még amivel szemezgetek így előzetesen a 2017-es felhozatalból, de semmiképp nem szeretném azt csinálni mint idén, hogy szinte mindent megveszek, feleslegesen.

Végszóként szeretnék mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánni és jó pihenést! ÉS örülök, hogy "veletek tölthettem" egy újabb évet, jó volt ismét új embereket megismerni, új élményekkel gazdagodni!

Hozzászólások

(#1) Vanir


Vanir
veterán

Soha, soha semelyik játék nem idegesített fel annyira mint az OW. És a vicc, hogy nem csak engem. Közeli ismerősökkel megbeszélve is arra jutottunk, hogy az OW valami speciális játék ilyen szempontból, hogy az ember idegrendszerét kikészítse.

Akkor nem vagyok egyedül (bár az első mondat rám nem annyira igaz). Az első pár szint, amíg ismerkedtem a játékkal nagyon élvezetes volt, aztán olyan level 25 környékén már érezhető volt, hogy ez is ugyanaz, mint akármelyik más team-based multi: az emberek 85%-a agyhalott, és nem képes önálló gondolkodásra. Ha meg megpróbálnád elmagyarázni neki, hogy mit kell csinálni, akkor a saját kis nyelvén elküld a halálba. Arról nem is beszélve, hogy láttam 100+ szintű embert, aki Reaper-rel nem tud három centiről lelőni valamit, mert annyira pontatlanul céloz.
Hatos premade-t szoktunk nyomni néha - az volt egyedül vállalható - de amikor szembe jött 6 Winston, meg más hasonló kompok akkor szét tudtam volna verni a monitort..

(#2) .LnB válasza Vanir (#1) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Genji pickekkel álmodtam... :D Na jó nem is.

Az én sztorim OW-val: Egyik fórumtársunkkal kerestünk valami játékot. Free beta-t kipróbáltuk, nyomtuk vele sokat. Aztán mikor vége lett megbeszéltük, hogy ez egy szar és nem vesszük meg. Másnap, "vegyük meg, csak jó lesz". Megvettük, élveztük is. Szinteződtünk szépen. De már akkor is beszéltük, hogy ide csapat kell. Innen fórumról összeálltunk páran. Tök jó hangulat volt, de nehéz volt összeszedni 6 (normális) embert. Ezért volt akivel voltak nézeteltérések. Mert, hogy én túl komolyan gondolom. Na mindegy is. Viszont a jó hangulat csak a társaság miatt volt, a játék borzasztóan idegesített mindenkit (bár a többiek nevében nem szívesen beszélnék). Viszont itt még a társaság elvitte a hátán a dolgot. A baj akkor kezdődött mikor páran vga-t cseréltünk és hetekre abbahagytuk/abbahagyták a játékot. Én IGP-vel még toltam, de csak QM-et. És ott mindennek vége lett. Egyedül, vagy jobb esetben voltunk ketten, a többi random emberrel. Gyötrelem volt. Igazából nem tudom megmondani, hogy miért, de folyamatosan idegbeteg voltam tőle. Kb háromszor töröltem le, hogy soha többet nem játszom vele. Aztán negyedjére véglegesen. Nagyon rég nem nyomtam vele. masterOw szerint 110+ órám és 900 meccsem van benne, de soha többet.
A másik bajom vele, hogy nekem e-sport szinten se tetszik. Nem élvezem nézni, nincsenek játékosok akire úgy igazán felnéznék. És így nem fog meg. Van sok pro quake player aki átállt (szégyelljék a pofájukat! :D) jól le is szerepeltek.
Kíváncsi is leszek erre az OW ligára amit az amerikai major sportok mintájára csinálnak. Szerintem nem fog labdába rúgni a CS:GO mellett.

Most Titanfall 2-vel játszok, és élvezem, szórakoztató.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#3) Vanir válasza .LnB (#2) üzenetére


Vanir
veterán

Mi a CS:GO-ról szeretnénk váltani, egész egyszerűen gyötrelem ami jelenleg zajlik. Az elmúlt egy hétben nem igazán volt tisztának mondható meccsünk. LEM-ről Supreme-re 20 meccsből ha jól emlékszem 3 vagy 4 vereségünk volt, meg egy-két döntetlen. Supreme-n nem nyertünk meccset, öt meccsből kettő döntetlen, háromszor blatánsan lecsaltak (legutóbb két török, összesen nem rendelkeztek 600 órával). Szóval katasztrófa, de jelenleg nincs jobb.
A Battalion 1944-hez fűzök magas reményeket, remélhetőleg nem hiábavalóan. Teljes esport support-ot kap, matchmaking-et, beépített EAC, minden kutyafüle. Ha nem lesz jó, akkor nagyot fogok csalódni.

(#4) .LnB válasza Vanir (#3) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

CS:GO-t csak nézem egy jó ideje, szóval nem tudom mi van ott. 11év CS elég volt. Sose nyomtam top szinten, de az akkor is sok idő. Sokan váltanak OW-re a "top" magyar cs-sek közül. Újdonság, megpróbálják. Ami érthető mert még új, nincs kiforrva, talán szerencséjük lesz. Csakhogy Dél-Kórea ezt máshogy gondolja. :U
Én nem állok neki olyannak ami sok gyakorlást igényel. Ellövöldözöm most Titanfall 2-ben, király a movement (quake-re emlékeztet) és pörgős. De már nem nyomom napi szinten se az utóbbi hetekben (mert várom a G403-at, ma jön).

Battalion 1944-t nem vágom, ott a BF1, de azzal se sokat nyomtam. :)

Én sok szerencsét kívánok nektek, csak nehogy xanasz függőség legyen a vége vagy gyomorfekély. :D

Ma találtam rá a YT csatidra, jók a COD4 videók, nem kicsibe toltad az látszik. ;) Stevy- 9 Lives COD4 movie-ja az egyik kedvenc fragmoviem.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#5) -FreaK- válasza Vanir (#1) üzenetére


-FreaK-
veterán

Engem korábban is vitt már játék az idegösszeroppanás szélére (pl. billentyűzet törések Diablo3 alatt), de ez az OQ olyan szinten le tudja húzni a kedvemet is az idegesség mellett, amire sose gondoltam volna. Még az élettől is elment a kedvem néha.. még nem töröltem le, de már nem játszom vele.

(#6) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Barátnő/feleség és egyéb dolgok mellett gondolom hogy nehéz már HC gamernek lenni. :) De azért casualnak nem mondanálak szerintem. Játszol te eleget. :D Néha az idegeimmel is. ;] (na jó ez nem igaz, de muszáj volt. :D )

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#7) .LnB válasza oriic (#6) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Ja de HC-se voltam sose. Max azt hittem magamról. Az hogy sokat játszol az nem HC. Nálam az a HC akinek tehetsége van hozzá. Nekem max van egy alap tudásom amit könnyen kamatoztatok különböző játékokban, de átlag közép szint felé sose jutok így skillben. Jó pubon már Titanfall2-ben is aratok sokszor, de van pár ember aki simán odaver a seggéhez én meg csak pislogok. :)

Az idegeiddel direkt játszom, az ember jobban teljesít stresszhelyzetben. :DDD

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#8) Vanir válasza .LnB (#4) üzenetére


Vanir
veterán

Hehe, köszi, azért szoktunk tartani egészséges pár napos/hetes/hónapos pihenőket. :D
A 9 Lives király, Stevy ellen pedig volt alkalmam játszani egy jó öt évvel ezelőtt. 40 fraget szemrebbenés nélkül ránk vágott. :DDD

(#9) .LnB válasza Vanir (#8) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Én is Cod4-eztem egy időben, de csak cs mellett, és szigorúan promoddal. Szerettem, jó game volt.
Az pedig mindig jó emlék ha az ember híres játékosokkal játszhat. Én is szeretek vissza emlékezni ilyenekre. CG:GO pronax, xizt. Quake tox. Még ha rommá is vernek azért jó dolog szerintem. :) azt bánom hogy evil-lel nem mertem leállni quake-ben, ő a kedvenvem.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#10) Csapoati


Csapoati
nagyúr

TL: DR változat: bántott, hogy már béna vagy, így kinevezted magad casualnek. :DDD

[ Szerkesztve ]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.