2022. szeptember 25., vasárnap

Gyorskeresés

Új autót vennék - 1. rész

Írta: | Kulcsszavak: blag . autó

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nekem újat. Nyilván.

Három saját autóm volt eddig: egy 1.9 TDI Passat, egy 1.9 TDI Passat és egy 1.9 TDI Passat. Mind az ötödik generáció és annak faceliftje (B5 és B5.5).

Úgy érzem, hogy mostanra eléggé kimaxoltam ezt a generációt. Amikor pedig elhatároztam, hogy újabb autót szeretnék, akkor adta magát, hogy olyat válasszak, ami a fenti sormintába passzol.
A probléma, hogy az hatodik generációs (B6) Passat nem kifejezetten tetszett, és a DSG váltóval szemben is vannak fenntartásaim, főleg így ~15 év és ki tudja mennyi kilométer után, ami ezekben az autókban mára összegyűlt.

Az automata viszont kell. Nem mintha ne tudnék kéziváltós autót vezetni, a napi járós Peugeot-m is manuál, de úgy vagyok vele, hogy ha egy mód van rá, akkor oldja meg ezt magának az autó.
Két eset vezetett az automataváltók felé, az egyik Londonban esett meg, egy Ducatoval voltam és bekeveredtünk egy 3 órás dugóba. Órákon keresztül kuplung felenged, tart, 20 centi gurulás, kuplung kinyom… A végére eléggé beleuntam, meg a lábam is fájt.
A másik eset ugyanabban az évben de Frankfurtban történt. Egy automata Vianoval voltam és csak egy óráig tartott a dugó. Fékre rásimít, felenged, rásimít, felenged. 5 centis bokamozgatással kibekkeltem az egészet.

Előtte én is jöttem a szokásos hülye lózungokkal, hogy “majd én tudom mikor kell váltani”, meg “szeretem én irányítani a gépet” meg ilyesmik. Ez egy marhaság. Nem tudok annyira jól vezetni, hogy valódi különbséget tudjak produkálni a manuál javára. Te sem tudsz. A haverod se tud. Az úton lévő sofőrök alig marginális százaléka tud, és ők sem közúton csinálják azt.
Azóta meg úgy vagyok vele, hogy gangolgasson, akinek nincs jobb ötlete. Később úgy is hozta a sors, hogy a harmadik Passatom automata lett. Akkor még nem kerestem célzottan ilyet, de örültem neki. Azóta meg PRND 4evah!

“A kombi az egyetlen értelmes személyautó forma”
Ezt öcsém mondta, miután vett egy kombi Passat. Igaza volt. Az első kocsim szedán volt, végülis abba is lehetett pakolni, de a kombi praktikusságát akkor láttam meg igazán, amikor elkészült a házunk és a teljes hálószoba bútorzatot meg a gardróbot egyben elhoztam az IKEA-ból.

Ezzel a két fő ponttal elő is állt a számomra fontos pontok listája, amit tudnia kell egy autónak: legyen automata meg kombi. Nem baj, ha fiatalabb, mint az idén nagykorúvá váló Passat.
Meg az se baj, ha nem kisebb annál.

Kb. 180 centi vagyok és most épp akciósan 99,9 kg, szóval nem vagyok se túl magas, se túl széles, eddig egyetlen autóban ültem, aminél rosszul esett, hogy nem megy hátrább az ülés, az egy 206-os Peugeot volt.
Nem versenyzek az úton senkivel, úgyhogy nem kell 1000 lóerő, a napi járós Peugeot 208-am 68 ló, 9 éve járok vele, odébbáll ez is. Az előzéseket tervezni kell, ennyi.

Szóval akkor mi legyen? Nagyobb, automata, kombi. A következő részből kiderül.

Hozzászólások

(#1) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Kia Optima kombi :D

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#2) ncc1701


ncc1701
addikt

Insignia kombim van, automata váltós, természetesen dízel. De nem ajánlom, eléggé foglalkozós a vas. Mindenesetre 2 méteres, 90cm széles matrac befér a puttonyba simán.

Szaladgálós kocsim nekem is kézi váltós, de automatát sokkal pihentetőbb vezetni. Hegyi szerpentinen élvezetesebb a manuális, ez van, de ott meg az asszony visít, meg tépdesi a majrévasat, ha csapatom. :)

[ Szerkesztve ]

(#3) UnA


UnA
Korrektor

Kicsit fogyni kéne, kb. 20 kilót... :)

(#4) nullpoint válasza UnA (#3) üzenetére


nullpoint
senior tag

És ha testépítő? Akkor nem biztos hogy szeretne fogyni 20 kilót, vagy inkább egyet se.

Témához meg:

Automata váltó nekem is nagy vágyam, szeretek vezetni, de a gépészkedés ezen részét már unom. Régebben rengeteget dugóztam, fájt is a térdem sokat miatta.

A milyen járgányt részhez nem tudok hozzáfűzni, nem is ismerek olyan embert aki határozottan merne ajánlani bárkinek hogy milyen autót vegyen. :D

(#5) Geller72


Geller72
veterán

Hyundai i40..

--->>Honor is only one<<--

(#6) Lenry válasza nullpoint (#4) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

Nem vagyok testépítő, rendszergazda vagyok, viszont az a helyzet, hogy egész egyszerűen szeretek enni. Jó érzés, boldogságot okoz. Gyerekkoromban sokszor maradtam éhes, talán emiatt.
Tudom, hogy ez már sok, de jól érzem magam jóllakottan.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7) nullpoint válasza Lenry (#6) üzenetére


nullpoint
senior tag

Az is a testépítés egy formája. :DDD Amúgy meg száz alatt nincs férfi! :P

Na de milyen autó lesz?

[ Szerkesztve ]

(#8) Geller72 válasza Lenry (#6) üzenetére


Geller72
veterán

Tudom, hogy ez nem egy fogyi topic..csupán segítő szándékkal. :R
123 voltam, majd két éve. Most 83. Az első hét kivételével soha nem volt éhségérzetem. Több mozgást vittem bele, kevesebb kajával, teljesen más táplálkozási szokásokkal. Kb. ennyi. 183 cm vagyok és van még rajtam kb 5-10 kg plusz. kicsit több kardiós résszel 2-4 hét alatt meglenne a 78. Vagyis meg lesz. ;). Régen mi is csórók voltunk, nem kicsit, de nem érzem, hogy ez kihatott volna bármire is..vagy ráfoghatnék bármit is. ;). A Hunyadi meg nagyon jó autó, 2015 utánit, 1.7 CRDI, automata váltóval. A DSG-től én annyira nem tartanék, öcsémnek van egy hetes golfja, diesel, meg egy oktávia kombi 1.4 turbós, benzines. Egy álom mindkettő. Szerintem.

--->>Honor is only one<<--

(#9) Geller72 válasza nullpoint (#7) üzenetére


Geller72
veterán

"Amúgy meg száz alatt nincs férfi! "
-Főleg 70 év felett nem sokat látni, aki minimum annyi lenne. Mert már nem élnek..

--->>Honor is only one<<--

(#10) bambano


bambano
titán

"Nem tudok annyira jól vezetni, hogy valódi különbséget tudjak produkálni a manuál javára. Te sem tudsz. A haverod se tud.": van pár forgalmi helyzet, amikor az automata egyértelműen rosszabbul vált, mint a kézi.

most nem teljesen világos, hogy tanácsot kérsz, vagy csak ez a cikk egy pilot a valódi vásárlás leírásához, hogy addigra gyűjtsünk össze minden véleményt és majd ott legyen egy nagy háború :P :P :P

szóval ha kérdés, nem ártana tudni, mennyit akarsz rászánni, milyen évjáratot keresel, és miért nem veszel egy rendes opelt? első generációs insigniát én nem vennék, mert nehéz, második generációs insigniát ilyen kis kocsi után szokni kell, de, szerintem, nézd meg. vagy astra. a kombi astrák már egy ideje nagyobbak, mint a b5.5-ös passat.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.