2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Messenger: Levél a Microsoftnak

Írta: | Kulcsszavak: msn . wlm . messenger . microsoft

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tisztelt WLM klienst fejlesztő csapat!

A jó indítás jegyében szeretném leszögezni, hogy hosszú ideje megelégedéssel használom a Messenger szolgáltatást, mely segítségével napi kapcsolatban tudok maradni messze lévő családtagjaimmal és barátaimmal.

De!
Szeretném, ha elmagyarázná nekem valaki Önök közül, hogy miért próbálják minden erejükkel leszoktatni az embereket a Messenger használatáról?
Az utóbbi időkben 3-4 nemhivatalos patch telepítésével kell kezdeni a Messenger használatát, hogy az, a folyamatos fejlesztések ellenére megmaradhasson egy használható üzenetküldőnek.

* Miért kell külön programot használnom ahhoz, hogy eltüntethessem a teljesen fölösleges és zavaró reklámokat? Hogy egyszerre több klienst indíthassak? Hogy a nekem fölös funkciókat kikapcsolhassam? Ha egy külső program segítségével ezt megtehetem, akkor a Messenger miért nem ad rá lehetőséget?

* Miért kellett erőltetni az új fotómegosztó rendszert, mely nem csak teljesen használhatatlan ebben a formájában, de átgondolatlan és hibás is. Átgondolatlan, mert hatalmas felületeket takar ki a szövegből, az eddigi kicsi, előnézeti képek helyett, alapból nem kínálja fel a mentés lehetőségét, sőt nem is látszik, csak ha a megfelelő helyre húzzuk az egeret, és hibás is, mert mentés esetében nem írja automatikusan a fájl neve mögé annak kiterjesztését, sok hozzá nem értő felhasználó esetében a fájlok használhatatlanságát okozva.

* Miért vettek ki a 2011-es kliensből olyan funkciókat, amiket sokan használnak és a hiányuk az égvilágon semmit sem javít a kliens használhatóságán? Gondolok itt a csak felhasználónév megjegyzésére jelszó nélkül, vagy a nicknevek használatára? Teljesen értelmetlen volt ezeket letiltani, csak annyit értek el vele, hogy sokan szinte pár percnyi használat után visszatérnek egy régebbi kliens használatára.

* Miért nem kapunk semmilyen formában hivatalos értesítést az egyes változások okairól? Említhetem itt az éppen aktuális esetet, melyben központilag letiltották a 2009-es kliensben a linkküldést. A WLM blogon kívül sehol nem kaptunk értesítést ennek okáról, vagy egyáltalán arról, hogy a "hiba nem a mi készülékünkben keresendő", azaz nem a felhasználó gépével van baj, hanem központilag letiltották a funkciót. Akár egy felugró ablak bejelentkezéskor, de teljesen kézenfekvő lett volna egy emailes értesítés a bejelentkezésre használt címre is.
Ezen lépésük egyébként is érthetetlen, mert a vírus, amelynek terjedését meg szeretnék ezzel akadályozni, már évek óta jelen van, ezért bőven lett volna idejük patchelni a 2009-es klienst a 2011-hez hasonló módszerrel, mert az állítólag immunis ez ellen. Ezen kívül a módszer hatástalan, mert aki eddig volt olyan naív, hogy rákattintott a linkekre, az most is megteheti, hogy bemásolja azt egy böngésző címsorába.

És végezetül:
Miért nem hallgatnak arra a milliónyi felhasználóra, aki az enyémhez hasonló gondolatokat fogalmaz meg nap, mint nap az Interneten? Miért nem kapunk soha értelmes választ ezekre a kérdésekre? Vagy legalább értelmes indoklást a látszólag értelmetlen butításokra?

Tisztelettel: Lenry

Hozzászólások

(#1) S.J.M.


S.J.M.
(senior tag)

Miért nem hallgatnak arra a milliónyi felhasználóra, aki az enyémhez hasonló gondolatokat fogalmaz meg nap, mint nap az Interneten?

Tökéletesen megfogalmaztad az én véleményemet is, kb. ezen okok miatt tértem vissza 10 perc után a 2009-es verzióra + A-patch és MSN Plus.

Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.

(#2) madstunt


madstunt
(PH! addikt)

nekem tetszik az új fotómegosztás bár amióta megvan az n900 csak arról vagyok fenn szinte

a nickek kiiktatása meg egy olyan lépés amivel szerintem csak mégjobban a Livehoz akarják fűzni

(#3) RootRulez válasza S.J.M. (#1) üzenetére


RootRulez
(PH! félisten)

+1

═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════

(#4) FPéter


FPéter
(fanatikus tag)

Én a linkek letiltása után tértem át végleg gtalkra, hát ne vicceljenek már...
A 2011-es kliens pedig tényleg úgy szar ahogy van. Életemben nem láttam még ennyire elbaltázott elképzelést, és ez abszolút nem megszokás kérdése. Megszoktam anno a 4-5ös verziók után egy csomó felesleges dolgot: a csilivilit, a sok egyedi hangulatjelet, a profilképeket, minden kacatot. De ez a 2011es kliens ez tényleg mi a halál?

A leveledben egyetlen dolgot nem értek, mégpedig hogy miért várod el a reklámok letiltóságát, ti. ebből él a szolgáltatás.

(#5) Lenry válasza FPéter (#4) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

a saját reklámjaiból? mert eddig MSN és IE8 reklámon kívül mással nem találkoztam. persze, ha mást is reklámoznak, akkor persze, oké.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6) koxx


koxx
(MODERÁTOR)

Még egy ok a skype használatára. Sajnos nekem is a legtöbb ismerősöm msn-en van fent.
Az újakat nem is próbáltam, megmaradtam a 8.5.xx verziónál amíg működik.

(#7) Móci


Móci
(PH! addikt)

Nem is az a legnagyobb baj, hogy egy rakás szar az egész, hanem az, hogy szerintem 'kötelezővé' fogják tenni win7-en.
Én kínzom vele magam, de nem sokáig fog ez menni. Hogy tudnak ennyi embert szó szerint leszarni, s kiadni egy ilyen idiótaságokkal telepakolt klienst?
Áh, menjenek bodzát szedni inkább.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#8) FPéter válasza Lenry (#5) üzenetére


FPéter
(fanatikus tag)

Áh nekem van ott minden, T-mobile, stb.

(#9) Tibiajax


Tibiajax
(PH! kedvence)

ezt el is szándékozol küldeni nekik, vagy csak nekünk, most, ide.......?

mindenkinek megvan az ára bankjegyekben.. igen, a tiéd is.

(#10) bubi92 válasza Tibiajax (#9) üzenetére


bubi92
(őstag)

szerintem gyűjtsünk aláírásokat:D:D:D :C
amúgy én is felraktam és max 5 perc múlva már a régi volt újra fent.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.