2019. június 19., szerda

Gyorskeresés

A Sharp magas pixelsűrűségű LCD-k gyártásába kezdett

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Sharp a minap jelentette be, hogy április elérkezésével egyidejűleg igazán magas DPI-vel (pixelsűrűséggel) rendelkező kijelzők gyártásába kezdett a piac elvárásainak való megfelelés végett.

A fent látható táblázatból az az először igazán szembetűnő, hogy megjelent egy 32″-os kijelző, amelynek felbontása az elképesztő 3840×2160 pixel. Ez előrevetíti azokat a már régóta húzódó felvetéseket, hogy az Apple igyekszik – kijelzők tekintetében – ismét drasztikusan megújítani az iMac szériát, amelynek várható piacra dobását idén júniusra várják.

A másik két adat szintén figyelemre méltó, hiszen egy tabletekbe szánt 7″-os és egy 10″-os kijelző is feltűnik a kínálatban. Utóbbi már felveszi a versenyt (sőt meg is előzi) az új iPad kijelzőjének felbontásával, hiszen 2500×1600 pixelről beszélünk, amely 300 ppi-t jelent az új iPad 264 ppi értékével szemben. Ami a 7″-os verziót érinti, ott is már csak egy 217 ppi-s megjelenítőt találunk, amely mutatja is, hogy nem ez az a szegmens, amelyben a Sharp kiugró értékeket kíván mutatni.

Ráadásul a Sharp igyekszik egy olyan technológiát használni, amely lehetővé teszi az eddigieknél vékonyabb kijelzők gyártását. Ezt egy továbbfejlesztett IGZO oxidos félvezetővel képesek elérni, amellyel egy vékonyabb tranzisztoros réteget képeznek, így növelve a láthatóságot és betekintési szöget, valamint csökkentve a kijelző fogyasztását.

Szumma szummárum júniusban minden bizonnyal egy új, 32″-os iMac várható ismét egy elképesztő kijelzővel, de mind a 7″-os, de főleg a 10″-os konkurens táblagépek felbontása is jelentősen nőni fog. Az Apple megint irányt mutatott, amelyet úgy tűnik, mások is igyekszenek követni.

Teljes cikkem az iPhoneHungary.hu-n!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.