2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

A Qualcomm LTE chipje miatt késhet az új iPhone?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Reuters az egyik hivatalos forrására hivatkozva szellőztette meg, hogy az Apple LTE chipjének beszállítója, a Qualcomm egyelőre úgy tűnik, képtelen eleget tenni az almás vállalat növekvő gyártási igényeinek és ez akár az egész évükre rányomhatja a bélyeget. Paul Jacobs, a Qualcomm vezérigazgatójának elmondása szerint “ebben a fázisban nem tudják biztosítani azt a gyártási számot, amely az elvártnak megfelelne”.

Ez azért fontos tényező, mert a következő iPhone a várakozások szerint már LTE kompatibilis lesz, akárcsak a mostanság piacra dobott harmadik generációs iPad, ám emiatt sokan kisebb, vagy akár jelentős késésre számítanak az Apple zászlóshajójának megjelenési időpontját tekintve. Megijedni nem kell, ez maximum csak azt jelentheti, hogy kizárhatjuk a június-július környéki piacra dobást, és egyre valószínűbb (ha eddig még valakinek nem volt világos) a szeptemberi-októberi premier. Kérdés persze az, hogy az Apple ezzel mennyire nyom kényszerítő erőt a vállalatra, a teherbírásának hány százalékát követelik?!

Ahogy Bill Keitel – a Qualcomm pénzügyi igazgatója – elmondta a Reutersnek, a növekvő elvárások jelentősen növelt kiadásokat generálnak. Azt fogalmazta meg, hogy az “elvárások messze meghaladják a képességeket, így döntöttünk, és még több pénzt invesztálunk a gyártásba, hogy az igényeknek megfeleljünk. Akármikor az a tény áll fenn, hogy egy vállalatnak nem tudunk megfelelni, azonnal kétségbe esek, hiszen senki sem akarja, hogy ilyen hiba miatt egy ekkora cég mást válasszon helyette.”
Meglátjuk mi lesz, de az nyilvánvaló, hogy igazából senki sem várta egyébként sem, hogy az iPhone 4S-t nem hagyja az Apple legalább egy évig a piacon, mint első számú telefon.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.