2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

Folytatásra váró játékok TOP5

Írta: | Kulcsszavak: top5 . wii . ps3

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az előző generáció lassan lezártnak tekinthető (PS3, X360, Wii), így hát gondoltam összeírom, melyek azok a kedvencek, melyeknek csak egy rész adatott meg, én pedig szívesen vennék egy folytatást.

Warhammer 40,000: Space Marine - Relic Entertainment

A Relic Entertainment csapata leginkább a kiváló stratégiai játékairól ismert (Homeworld, Company of Heroes, Dawn of War), de 2011-ben a TPS műfajban is bemutatkoztak a Space Marine játékukkal. Maga a játékmenet sajna nem volt igazán kiemelkedő, nekem nagyon tetszett a hangulat, a zene és a látvány teljesen jól megidézte a WH40K sötét és kegyetlen világát.

R.U.S.E. - Eugen Systems

Adott tény, hogy konzolra nehéz hagyományos értelemben vett valósidejű stratégiai játékot készíteni, hisz az irányítás teljesen más, mint PC-n, azonban van fejlesztő, aki próbálkozott ilyesmivel, több-kevesebb sikerrel. A R.U.S.E. a jobban sikerült konzolos stratégiai játékok közé tartozik. A történet eléggé sablonos 2. világháborús egyveleg, de a játékmechanika eléggé jól volt és teljesen jól megoldották a fejlesztők a konzolos irányítást is.

The Last Story - Mistwalker

A legtöbb japán szerepjáték végigjátszása 50+ órát jelent és többjátékos móka sincs bennünk. A Final Fantasy atyjának Wii-re készült játéka, a The Last Story mindkét alapszabálynak ellentmond, a játék viszonylag rövid és van benne online móka. Emellett persze az összes JRPG sablont felmutatja :)

Dragon's Dogma - Capcom

A HD konzolok ideje nem igazán kedvezett a japán játékfejlesztőknek, a legtöbbjük sokáig nem talált rá a megfelelő útra. A Capcom lényegében két Resident Evil, Lost Planet és végtelen Street Fighter 4 mellett nem is nagyon csinált mást. Ezért is volt számomra meglepő tőlük a Dragon's Dogma, melyben nagyon jól sikerült ötvözniük a nyugati és a japán RPG-k stílusát.

Végül pedig egy kakukktojás következik, mert bár ennek a játéknak készült folytatása, de az sajnos méretben és minőségben nem ért fel az elődhöz:

Valkyria Chronicles - SEGA

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.