2022. augusztus 9., kedd

Gyorskeresés

Gaming terv 2015-re, a klasszikus JRPG éve

Írta: | Kulcsszavak: jrpg . gaming . ds . psp

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Arra gondoltam, hogy 2015 nálam a klasszikus JRPG éve lesz és ehhez szerencsére rendelkezem két fontos hardverrel, Nintendo DS és Sony PSP. Hasznos volt a New Game Blitz olyan szempontból, hogy rávilágított, sokkal több játékot veszek, mind amennyi időm van és ebbe listába sajnos nem csak a pár eurós Steam-sale cuccok vannak. Ennek így nem sok értelme van, hacsak az nem, hogy támogatom a kiadókat :)

A játékra fordított időm nagy része most újra a WoW-ra megy el és ez még egy darabig így is marad, van még bőven mit elérni az új kiegészítőben és egyelőre még nem jutottam el arra a szintre, hogy unalmas lenne az egész. Persze az eddigi tapasztalatok alapján ez majd eljön, de akkor kell pihentetni a dolgot pár hónapig, addigra úgyis jön valami új tartalom.

Na de térjünk rá a JRPG témára. Konzolon nekem ez a kedvenc műfajom, stílusom és van jópár ma már klasszikusan számító játék, ami kimaradt nekem, ezeket szeretném most bepótolni és megnézni, hogy miként hatnak manapság. Persze nem ígérem, hogy mindent végigjátszok majd amit elkezdek, könnyen lehet hogy az idő nem volt túl jó hatással egyes játékokra.

Lássuk a tervezett játékokat:

PSP-n: Chrono Cross, Legend of Mana, Suikoden II és Xenogears. Mindegyik játék elérhető az amcsi PSN-en, szóval nem lesz gond beszerezni egyiket se. Ha jól tudom EU-ban hivatalosan egyiket se adták ki ezek közül, se régen PS1-re, se azóta digitálisan. Ami még sorra kerülhet, az a Grandia és a Valkyrie Profile. Persze, sok más is lehetne, de valahol meg kell húzni a határt :)

DS-en: Chrono Trigger, Radiant Histora, Dragon Quest IV és V. Ezeket már nehezebb lesz beszerezni, hisz digitálisan egyik se érhető el, de csak találok valami megoldást majd.

Ez így négy játék mindkét gépre. A HowLongToBeat adatai szerint átlag 30 órát jelent egy végigjátszás, hacsak a fő történetet nézzük, szóval azért ez elég sok időt igényel. Majd kiderül meddig jutok :) Ami még a terv része lenne, hogy esetleg valami olvasónaplóhoz hasonlóan dokumentálni az élményeket, hogy ezt itt fogom-e tenni, vagy valahol máshol, azt még nem tudom.

Hozzászólások

(#1) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
addikt

Harminc óra nekem a bemelegítés szokott lenni egy normálisabb RPG-ben, de azért hajrá. :) Majd várjuk folyamatosan a tapasztalatokat. :K

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#2) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1) üzenetére


ldave
nagyúr

Pont azért választottam ezeket, mert mind kicsit más (tematika, harcrendszer). Mindent megcsinálni ezekben is megvan 50-100 óra, de most nem ez a cél :) Régen egy FF részbe simán beletettem 150 órát.

A Slime draws near! Command?

(#3) boost


boost
addikt

Ez jó terv. Nálam az idei terv, hogy kevés játékot, de alaposan. Sajnos utóbbi ido"ben rákaptam, a gyorsan tolom, csak amit muszáj, hogy elobb végigvigyem, hogy elobb jöhessen az új cím stílusra.

https://ski.ihoc.net/

(#4) adalbert1


adalbert1
addikt

Számomra 2015 a backlog csökkentésének az éve lesz remélhetőleg, tervezem a PS3-Xbox360 vonal teljes kinullázását (oké, ez kicsit irreális elvárás, de talán legalább részben összejön :) ).

(#5) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
addikt

És melyik lesz a Steam-es játékok éve(i)? :)

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#6) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#5) üzenetére


ldave
nagyúr

Steam? Jó kérdés.

Ahhoz először is kellene egy erősebb laptop. Kickstarteren befizettem jópár játékra a kampány során (Divinity, Wasteland 2, Satellite Reign, Pillars of Eternity), melyek nem igazán futnak jól a mostani gépemen, de ott víritanak a Steam könyvtáramban. 10-15 fps-sel pedig sajna nem túl élvezetes ilyeneket játszani. WoW alap részletességgel 20-30 fps-sel megy, csapatban inkább 20, ami szintén néha már a játékélmény rovására megy.

A gamer laptop kategóriával az volt a gondom, hogy 17-18 inch-es gépek, az nekem meg túl nagy. A mostani CES-en viszont az Alienware bemutatto egy 15 inches laptopot, ami elég jónak tűnik ahhoz, hogy a fent említett játékokat elvigye, ha nem is ultra beállításokkal, de a mostani gépemnél nagyságrenddel jobban.

A Slime draws near! Command?

(#7) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#6) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Azt olvastam ezekről a gamer laptopokról, hogy elég hamar idejétmúlttá tudnak válni (már annak, aki kimondottan játékokra veszi).

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#8) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#7) üzenetére


ldave
nagyúr

Ha jól tudom akkor az Alienware-ben pont az a lényeg, hogy a CPU és a videókártya cseréhető benne, igaz drágább, mint a társai, de emiatt időtállóbb.

A Slime draws near! Command?

(#9) boost válasza ldave (#8) üzenetére


boost
addikt

Háát, én erro"l nem hallottam.

https://ski.ihoc.net/

(#10) ldave válasza boost (#9) üzenetére


ldave
nagyúr

MXM foglalat:

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.