2019. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Power Bank

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Se szeri, se száma az ebayen, egyéb shopokban kapható vésztöltőknek - az olcsóbb kategóriák jellemzően kamu kapacitásúak, ha nagyon vacak az elektronika, még a rácsatlakoztatott készüléket is tönkre tehetik!

kb. 2-3 hónapja vettem ebayen egy FY-03 "márkájú", 30000mAh kapacitású power bankot, azzal a jelszóval, hogy ha a fele igaz, akkor máris jó. Sajnos majdnem csak a ráírt kapacitásnak a hetede az igaz. Annyiból "jó" csak ez a power bank, hogy attól nem kell félnem hogy kinyírja a rákötött eszközeimet.

Csatlakozókkal elég tisztességesen el van látva, szinte mindenféle készülék csatlakoztatásához találunk adaptert a csomagolásban.

Összesen 4 LED van a dobozán, és egy "bekapcsoló" gomb, aminek megnyomásával ellenőrizhetjük a telepek rendelkezésére álló kapacitását. Ezek a LED-ek töltés közben az éppen rendelkezésre álló kapacitás szerint villognak, 25% lépcsőkben láthatjuk a rendelkezésre álló energiát.

Ha hozzácsatlakoztatunk egy-egy eszközt, a power bank magától bekapcsol, és megindul a töltés, a töltés végén pedig magától kikapcsol. 2db csatlakozó van a dobozon, az egyikből 1A, a másikből 2,1A áramot tudunk kiszippantani, a két csatlakozónak köszönhetően egyszerre két eszközt tudunk így egyidejűleg tölteni. A ZTE telefonomat amiben 2400mAh kapacitású akksi van, átlag 2,5x tudom feltölteni. Még így is azt mondom, a kemény ~4000ft-ot így is megérte.

Kis kutakodás után rátaláltam egy oldalra, ahol sokféle ilyen eszközt elég szakértő módon tesztelnek, itt teszteltek olyat is, amit a szerző egyenesen gyilkos power banknak nevezett, mivel a töltő az adatvezetékekre is ad áramot, így könnyen lehet hogy az első töltéssel a rákötött készüléket is kinyírjuk!

Ezt a kütyüt a szerző azért kicsit megbuherálta, és egy valóban ütős power bank lett az eredmény:

A kapacitása enyhén megsokszorozódott, mint ahogyan a töltési ideje is (több mint 1 nap! :Y )

Összességében látszik, hogy csodák nincsenek, 18650-es akksi adja ezeknek az eszközöknek a lelkét, az olcsó cuccokba egyszerűen nem fér bele hogy minőségi cella legyen bennük. Ez még csak az egyik oldal, a másik a filléres elektronika, ami a kínai tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően a készülékünk meghibásodását is okozhatja.

Aki szeret barkácsolni, és hajlandó később minőségi akksikat vásárolni, annak lehet jó ez a cucc, de elegendő a legolcsóbbat megvenni belőle - a kapacitás jó eséllyel ugyan ez lesz (~4400mAh). A későbbiekben tervezem valami jobb 18650-es akksik beszerzését, és a moddingot én is meg fogom csinálni. Így már lesz egy valódi power bankom :DDD

Konklúzió:

Összeségében nem bántam meg a vásárlást, de jó lett volna ha tud 10000mAh-s kapacitást, akkor maximálisan elégedett lennék a készülékkel. Mindenesetre megnyugtató hogy nem készülék gyilkos elektronika van benne, és jó pont nálam, hogy a későbbiekben még "tuningolhatom" is.

A fentebb linkelt oldalt érdemes olvasgatni, sok okosság le van írva (van olyan cucc ami 5,3V-ot ad le - kinyírja a cuccod pl.), de a lényeg mindenhol ugyan az: kerülni kell a nagyon olcsó, filléres cuccokat, és keresni kell minőségi darabokat, mint pl. a Xiaomi power bankja, (megbízható helyről) vagy aki kicsit ért a barkácsoláshoz, van kedve/ideje, kapható külön elektronika, 18650-es akksi, és D.I.Y össze kell rakni egyet. (igaz, így már rögtön nem filléres lesz a pótenergia :C - de lesz kapacitás rendesen ;) )

Hozzászólások

(#1) daenerys


daenerys
(tag)

nekem szerencsém volt a választással, csak én rontottam el az első ilyen töltőmet (rátöltöttem használat közben). 5000 mAh-s volt a kapacitása, és azt hozta is biztosan.

(#2) Tamás88


Tamás88
(őstag)

Nekem is van egy power bankom, és azt nagyon szeretem. 12000mah van ráírva, és a telefonomat legalább 5-ször fel tudom tölteni. Külföldi vagy hosszabb utakra kötelező kellék, és megállja a helyét. És hasonló a képen lévőre, csak Allpowers van ráírva, fekete és kisebb, de súlya az van.

(#3) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

TOMO 2x 18650

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#4) kurtuzov


kurtuzov
(senior tag)

Pont ez a DIY téma érdekelne. SymbianOS TOMO oldalán már írtam is, hogy egy jó töltőt és hozzá jó akkukat szeretnék (akár 26650 is) és ezekhez egy korrekt elektronikájú power bankot.

[ Szerkesztve ]

(#5) tvamos


tvamos
(PH! nagyúr)

Szoval veszek egy ilyen powerbankot, cserelek benne telepet, meg elektronikat, es jo is lesz. Tutteros! :))

Minden, amit leirtam, csak a szubjektiv velemenyem, a valosaggal valo barmi nemu egyezes csak a veletlen muve!

(#6) ORCA58


ORCA58
(PH! addikt)

Pénteken hozott a GLS egy ajándék külső aksit a T-...-től. nem tudtam, hogy jár azbegy héttel korábban vásárolt készülék mellé, örültem neki. A típusa THUMBOX PWERTUBA 4400mAh. A próbák során kellemes meglepetés ért. Az Ascend G6 2000-es aksiját 2x töltötte fel, úgy hogy elérte a 100%-ot. Ez persze nem teljes töltöttség, mert töltés után szinte percek alatt visszaesett 92%-ra, utána azonban szépen ment. 5 óra feletti képernyő időt értem el vele.
A mellékelt kábel -gondolom a biztonság kedvéért- csak töltésre alkalmas, adatátvitelhez nem is érzékeli a teló. Biuztos nincs is benne erre vezeték.

[ Szerkesztve ]

(#7) Jarod1


Jarod1
(PH! addikt)

a mai nappal indul a tescoban a lab31 power bankok árusítása többféle, valaki vett már ebből a márkából?

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#8) kurtuzov válasza Jarod1 (#7) üzenetére


kurtuzov
(senior tag)

Láttam én is.Kérdés mi van a műanyag ház alatt...

(#9) v1kt0hr


v1kt0hr
(fanatikus tag)

Szevasztok!
Melyik power bankot ajánljátok androidos készülékhez 10000ft-ig bezárólag?

Lenovo y510p, OnePlus 6, https://hardverapro.hu/apro/uj_oneplus_6_nylon_bumper_case

(#10) kurtuzov válasza v1kt0hr (#9) üzenetére


kurtuzov
(senior tag)

Eredeti Xiaomi 10400-as az szerintem nem rossz.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.