2020. október 24., szombat

Gyorskeresés

Több londoni színház is eltörli a „hölgyeim és uraim" kifejezést.....

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Köntös László cikke:

A normalitásról

Több londoni színház is eltörli a közönség megszólításánál használt „hölgyeim és uraim" kifejezést, nehogy megsértse a magukat nem kizárólag két nem alapján meghatározó nézőket.

Törlik a „hölgyeim és uraim” megszólítást a londoni színházakban a gendersemlegesség jegyében - Origo

Valamikor, nem is olyan régen, még egyértelmű és magától értetődő volt, hogy mi a normális. Például az, hogy van férfi, és van nő. Van apa, és van anya. Például az, hogy van család. Például az, hogy van haza, és van nemzet. Például az, hogy van Isten.

De aztán megtanították nekünk, hogy amit normálisnak tartottunk, az csupán belénk ivódott előítélet. Mert tulajdonképpen, ha belegondolunk, mi is az, hogy férfi, avagy nő? Belénk nevelt szerep. Mi is az, hogy haza? Egy ránk hagyományozott érzelmi fikció. Mi is az, hogy nemzet? Törzsi maradvány. Mi is az, hogy isten? Vallástörténeti fenomén, egy letűnt tudatforma ittmaradt emléke.

Szóval megtanították nekünk, hogy minden, amit korábban normálisnak tekintettünk, csak egy ránk erőszakolt ruha, amelybe gyanútlanul belebújtunk, s még azt is elhittük, hogy a ruha mi vagyunk. Pedig az a ruha valójában egy zubbony volt, amely arra hívatott, hogy gúzsba kösse valódi önmagunkat.

Nosza hát, ideje öntudatra ébredni, s lázadni minden ellen, amelyet korábban normálisnak tartottunk. Elég volt már ebből a nyárspolgári csökevényből, legyen már végre szabad az egyén minden beléivódott előítélettől, s tartsa magát távol mindentől, ami hagyományosnak tekinthető, s amire valamikor az identitása felépült. Isten, haza, család mehet a darálóba, mert ezek mind az egyén fölé helyezett közösségi kényszerképzetek.

De ennek vége már. Nem normális dolog az, ha az ember csak úgy magától értetődően normálisnak tekinti azt, amit a hagyományból normálisként örökölt. Ezek a régi normalitások valójában csak egy elnyomó rendszer részei, s egyetlen céljuk, hogy az embert engedelmes rabszolgává neveljék. A keresztyénség, a hagyományos emberkép és családmodell, a nemzet eszméje, a nemzeti érzés valójában ennek az elnyomó hatalmi gépezetnek az eszközei, amelyek arra hívatottak, hogy az egyénnek még csak véletlenül se jusson eszébe, hogy el van nyomva, a szabadságát elvették.

Szabadulni kell tőlük, mi több, az egyén kiszabadítása a hagyományos normalitások zubbonyából maga a legfőbb jó, a magasabbrendű erkölcsi cél. Az egyént ki kell szabadítani abból a rettenetes történeti hagyományból, amely eddig gúzsba kötötte, s meg kell szabadítani normálisnak hitt tévképzeteitől. Az egyén attól egyén, szabad és független, vagyis normális, ha a hagyományos normalitást megkérdőjelezi egy magasabbrendű erkölcsiség nevében, s lenézően tekint a nyárspolgárok, a maradiak, a tradicionalisták normalitásainak világára.

Ez a normalitás új normája, amely úgy szereti megjelentetni magát, mint valamiféle felsőbbrendű morális kánon, sőt diktátum. S ha valaki merészel hagyományosan normális lenni, s azt mondani, hogy az Isten, haza, család fogalmi hármassága az identitás alapja, menten lecsap rá a tüzes ménkű, s lesz jó esetben maradi, anakronisztikus, szalonképtelen, populista, rosszabb esetben rasszista, fasiszta, szexista, xenofób, homofób, szélsőjobbos, aki immár kiírta magát az új normalitáskódex régi normalitásokat felülíró szalonközösségeiből.

Pedig dehogy van itt szó arról, hogy az új normalitáskódex apostolainak a célja az egyén szabadsága, amelyet úgy kívánnak elérni, hogy úgymond kiszabadítják a hagyományos normalitások világából. A cél sokkal inkább a hagyományos normalitások közösségi alapjának (Isten, haza, család) a szétzilálása, a társadalom atomizálása, belső kohéziós erejének felszámolása, hogy aztán létrejöjjön a történeti identitásától megfosztott tömeggyártott fogyasztó, aki ájultan omol össze a globális tőke mindent összemosó, egyneműsítő hatalma előtt, átengedve neki mindent, amit korábban normálisnak tartott, s ami emberré tette.

Hát elcseszett egy világ felé haladunk. :( Nekem már attól hányingerem van, hogy "férfiak" gyermeket szülnek: https://www.blikk.hu/aktualis/gyermeket-szult-egy-nemet-ferfi/yxlxekd, https://24.hu/elet-stilus/2017/08/01/gyereket-szult-egy-transznemu-ferfi/. Véleményem szerint már ezt sem szabadna megengedni, hogy keverjék a két nemet mindenféle operációkkal, nemhogy gyermeket szülni egy átoperált embernek. Aztán meg már az is probléma, hogy az embereket hölgyeimnek és uraimnak szólítják. Katasztrófa komolyan..... :W

Hozzászólások

(#1) icemad


icemad
veterán

Elolvastam azt a cikket... :(((
Hát gyalázat az egész... Beteg egy világban élünk.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#2) pet007


pet007
aktív tag

Ajanlom csak neked akkor a Junior cimu filmet! (94bol valo film) ;] ;]

(#3) mickemoto válasza pet007 (#2) üzenetére


mickemoto
senior tag

Nem most kezdődött, csak most tart ott ahol tart. Filmek mindíg is így működtek. Jó előre elültetik a gondolatot a néző fejében.

A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#4) Hieronymus


Hieronymus
őstag

A hír lassan terjed a hír.
Az eredeti írás majdnem kettő éves.

Ez a divat is elmúlik majd egyszer. Nagyapám ezt mondta a szocializmusra.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#5) Syl


Syl
nagyúr

Nem értem mi azzal a probléma, hogy ha például egy férfinek született egyén nőnek érzi magát és átoperáltatja magát. Miért zavar ez bárkit is? Sokkal nagyobb probléma és a történelem ezt hatványozottan bizonyítja még a mai napig is, hogy valaki kiáll és kijelenti, hogy van Isten.

Words cannot express how much i don't care

(#6) icemad válasza Syl (#5) üzenetére


icemad
veterán

Akkor a pedofilizmust, nekrofíliát, tömeggyilkos hajlamokat is fogadjuk el? Ha ez nem betegség, akkor azok sem azok.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#7) Hieronymus válasza icemad (#6) üzenetére


Hieronymus
őstag

Nem következik a nemi identitás váltásából, hogy a pedofília vagy a sorozatgyilkos hajlam elfogadható lenne lenne.
A transzszexualitás kevésbé káros a társadalomra, mint a családon belüli erőszak. Ha valaki ettől érzi magát jobban, akkor tegye. Felénk az álláshirdetések is a három nemi állapot megjelölését szokták, (általában) tartalmazni.
Én annyiban toleráns vagyok, hogy elfogadom, hogy vannak ilyen emberek. De nem tartom értéknek.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#8) buherton válasza Syl (#5) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog

Személy szerint nekem nem az egyénnel van gondom, hanem azzal, hogy az ő példája is ösztönözni fogja a többieket az átoperálásra. Egy ilyen műtét szinte csonkítással ér fel és utána fájdalomban fogja leélni az egész életét. Ráadásul nem kapja meg azt, amit akar, mert nem ugyanaz. Ez nem jó irány.

Pedig a tudomány jelenlegi állása szerint létezik(ett) Isten, aki (ami) megteremtette a világunkat.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#9) Viktor77 válasza buherton (#8) üzenetére


Viktor77
félisten

"Pedig a tudomány jelenlegi állása szerint létezik(ett) Isten, aki (ami) megteremtette a világunkat."

Ez szimplán csak nem igaz.

Some people move on, but not us ... not us

(#10) janeszgol válasza buherton (#8) üzenetére


janeszgol
veterán

De te ezt honnan tudod? Te is átoperáltattad magad? A nemváltó műtéteket mindig megelőzi a pszichiátriai vizsgálat, legalábbis Magyarországon. Ha okés, akkor mehet a dolog. Legalábbis kettő éve még ez volt. És miért ne tehetné meg? Ki vagyok én, hogy ennek ellenálljak? Csak ne tegyék a képembe reklámként.

Isten sosem létezett, nem vágom milyen tudományról beszélsz. A mesében van.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.