2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Moszkvai nyaralás utazási irodával egyedül?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

19 évesen soha nem voltam még, csak a környező országokban kocsival, ezért szeretnék kérni segítséget "hozzáértőbbektől".

Mivel valahogy vonzz Moszkva, az orosz nyelv, az ottani érdekességek(múzeumok nem) a metró, ezért most nyáron tervezek kiutazni. Egyedül kétlem,hogy menne az intézés, ezért szeretnék utazási irodán keresztül menni. Angolul alapszinten tudok, nincs vizsgám de értem, amit meg nem azt az 1-2 szót lefordítom fordítóval.

Szóval az a kérdésem,hogy lehet az irodákkal egyeztetni külön nem kötött utakról? Kijutás, szállás onnantól szerintem ellennék 1 héten át, megnézném ami érdekes. Amit eddig láttam nekem nagyon kötött és "rövid", kevés szabadidővel. Én felfedezni akarok sétálva, nem turistabusszal.

Aki jártas ilyenben, kicsit tudna tanácsokat adni, segíteni ebben? :))

Előre is köszönöm.

Hozzászólások

(#1) DonElvis


DonElvis
tag

Áholy,

Szerintem Moszkva nem az a kategória, ahová feltétlen szükséges bevonni egy utazási irodát. Repülőjegyet meg kell venni, (két és fél óra az út) de ne felejtsd el, hogy vízumot kell intézz. Az angol tudásoddal konkrétan semmit sem érsz, elenyésző azon személyek száma, akik beszélnek idegen nyelvet. A legfontosabb tanács amit adnék, hogy keress egy moszkvai kontaktot, aki baj esetén segíteni tud neked.

Ami nem számít, az nem érdekel

(#2) snecy20


snecy20
veterán

Szüleid mennyire lelkesednek majd az ötletért? :))

(#3) GreatL


GreatL
senior tag

Semmit nem fogsz érni az angolnyelv-tudásoddal. Legyen nálad egy okostelefon internettel okvetlenül. Google Translate és maps nélkülözhetetlen lesz.

Egyemberes utazásoknál el kell kerülni az utazási irodákat. Csoportos utazás esetén is csak akkor érdemes őket megnézni ha a csoportkedvezményből látszik is valami.

Mindenképpen javaslom hogy először menj el pár tesztútra a környéken Európában. A moszkvai útra pedig keress útitársat.

Intel Core i7-9700K | SNSV RTX 3080 STRIX OC | Xiaomi Mi 9

(#4) laskr99


laskr99
addikt

Igen, ez a gond, ahány ember annyi dolgot hallottam már. Volt ahol azt mondták,hogy elég az angol, mert populárisabb helyeken angolul is kint van. Ahol meg nincs ott google fordító. Ha esetleg mennék egy csoporthoz csatlakozva(ott is adnak szabadidőt) akkor meg nem tudom milyen lenne. Az 1000 út utazási irodát nézegettem. Az iroda nekem tuti kell, mivel vízumot egyedül ők tudnak "könnyen" intézni.

(#5) szipipeti válasza laskr99 (#4) üzenetére


szipipeti
csendes tag

Talán nem releváns...
Mi a '80-as évek elején voltunk (akkor még) IBUSZ szervezésén belül... és hát eltelt egy pár év...
Változtak a viszonyok ott is, itt is... a körülmények is...
Van látnivaló... érdemes erre előkészülni...
A ciril abc-t mindenképp memorizáld, (ha nem tanultad az oroszt) anno én igen, így könnyebb volt... Kell, hogy egy táblát, boltfeliratot, reklámot megérts fordító nélkül is...
(Kevés az angol szöveg, csak a kötelező helyeken...) Dúrvább a mentalitás, mint nálunk: "aki ide jön tanuljon", szóval nem kényeztetik a túristát...
A bejáratott népszerű megszokott útvonalakról nem nagyon praktikus letérni...(mint ahogy a "nyócker"-be sem megy be az ember, csak óvatosan...)
Ha maradna az orosz vonal, és rugalmasabb vagy, akkor Moszkva helyett SztPétervár! Egyforma drága, de szebb, kulturáltabb, tisztább, rendezettebb...
És ne egyedül....
Az utazási iroda árának 2/3-ából megoldod egyedül is...azonos, vagy jobb minőségben...

(#6) laskr99 válasza szipipeti (#5) üzenetére


laskr99
addikt

Igen, ezt mondták,hogy ABC. Meg akarom tanulni, mivel vonzz a nyelv is és meg is akarom emelt szinten tanulni. Akkor lehet nézek valami mást és később megyek oda :O

(#7) Misi1979


Misi1979
őstag

Vigyel dualsimes telefont, vegyel bele helyben sim-kartyat, amire aktivalsz egy mobilnet-elofizetest.

Javaslom erre a celra a helyi mobilszolgaltatok boltjat, pl MTS vagy Megafon, ott tuti beszel majd valaki angolul es segit aktivalni a netet. Enelkul es hasznalhato orosztudas nelkul kb meg vagy lőve. Ami koltseghatekonyabb, kisboltokban, pavilonokban prepaid csomag vasarlasa - ehhez nem kernek utlevelet sem:) de jellemzoen oroszul lesz leirva kb minden.

Ugyan van valtozas, kb 10 eve jarok ki - a fiatalok tobbsege (akiken latod, hogy potencialisan diakok!) beszelnek angolul, amerikai sorozatokat neznek. A magyarokat legtobben kedvelik, szoval no para.

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#8) Fred23


Fred23
veterán

Még mindig meg tudok lepődni azon, hogy valaki mondjuk Horvátország vagy Olaszország helyett Moszkvát veszi célba! :D

(#9) szipipeti válasza laskr99 (#6) üzenetére


szipipeti
csendes tag

Hozzáteszem! Könnyen tanulható!
Tapasztalat: oroszból általánosban 5-6-ik osztályban 2-es, 3-as voltam végig,,, A 6 és a 7-ik osztály között voltunk egy túrán (3 hét) és ez alatt annyira felszívtam az orosz nyelvet, (olvasás beszéd), hogy bőven elég volt a két utolsó évre az 5-öshöz....(mondjuk ez inkább az orosz nyelv oktatásának minőségét és súlyát jelzi)
Szerintem az angoltól könnyebb, érthetőbb.... Első szó amit megtanulsz: :DD Глобусы (ejtsd: glóbusz) a magyar GLÓBUSZ konzerv után... Az oroszok a "konzerv" termékeket hívják Глобусы-nak... Anno vagonszámra exportáltuk...
Ami a legfontosabb: nincsenek meg azok a "garanciák" mint az EU-s utazásoknál...kevébé vag védve, mint turista és mint ember...
De ne hagyd ki, ha lehet...
Tretyakov képtár, Vörös tér, Metro állomások, SztPéterváron az ERMITAZS kötelező és az AURORA cirkáló (nem régen újították fel...)

[ Szerkesztve ]

(#10) laskr99 válasza szipipeti (#9) üzenetére


laskr99
addikt

Kettőt néztem ami ezeket érinti, szentpétervár+moszkva 4-4 nap és van a sima 5 napos moszkva. Majd gondolkozom, főleg moszkva az ami engem nagyon érdekel( főleg a Metro széria után :DDD )

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.