2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

ASUS TUF Gaming F15 - Korai volt az öröm. (v2)

Írta: | Kulcsszavak: Notebook . laptop . hina . Asus TUF . gamer laptop

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Végre volt lehetőségem és az Auchanban vásároltam egy Asus TUF Gaming F15 Fx506 os típusú gamer notit. Ezer éve vágytam már valami hasonlóra és most egy jó akció keretében jutottam hozzá.

Meg is vettem, elhoztam haza, Windows feltelepül, beállítom a dolgokat rajta és oké megy a gép. Hát a venti elég sűrűn pörög hangosan, de silent módban aksiról cirka néma. Na mondom jó lesz ez, de beárnyékolta az örömömet egy két dolog. Észrevettem, hogy először Youtube videóknál, vagy netezés közben képhibák jönnek elő pár pillanatra. Továbbá a baloldali kurzor AURA gomb egy idő után már nem csinált semmit. És a DTS hang aplikációt nem lehet letölteni sehonnan sem...

Na aztán szombaton játszottam rajta cirka bő félórát a GTA V el. Ordítottak a ventik, mondanom sem kell, de hát van teljesítmény 144Hz, minden beállítás majdnem maxon Full HD ban.

I5 10300H
8GB DDR4
Geforce GTX 1650 a fontosabb adatok.

Na aztán a játszás után,, videóztam és kezdtek súlyosbodni a képhibák, míg eljutottam a linken szereplőig.:

Géphiba videó

Na itt már tudtam hogy baj van. Hát mondom jól van nézzünk BIOS frissítést. Valamit csinált, de szerintem nem frissítette, csak újraindult. Mondom, oké, akkor Windows install. Itt már a telepítő közben is volt képhiba.
Aztán vissza BIOS ba hogy mik az értékek, hogy nagyon melegszik e, vagy valami. Hát már BIOS ban is volt, hogy a kép alsó részén hiba jelent meg.

Felhívtam az auchan, hogy akkor visszavinném, mert ez biza megadta magát. Mindezt szombat este 6 kor. Oké mondom csak a három nap miatt, mert szerdán vettem. Semmi gond oké szóltam, vigyem vissza elintézik. Ma odamentem az auchanba. Számtekes kolléga nézi a gépet, videókártya hiba szerinte. Mondom én szerintem is lehetséges simán. Telefon, vigyem az ügyfélszolgálatra visszaveszik és mehetek békével.
Odaérek az üsz-höz. Hát 5 perc pusmogás után, nem tudjuk visszavenni, mert a szombat is munkanap volt és kicsúsztam az időből. Hát de mondom egyrészt szóltam az üsznek másrészt meg ma nincs munkanap. Hát de akkor sem tudják visszavenni, "kapjam be" címszóval. Elküldik szervízbe. Mondom ne szivassanak már három napja van nálam a gép, azt most meg ki tudja lehet hónapokig várhatom, mire visszakapom. ÁÁÁ nem tart az addig 15 nap kb. Az mondom alapból három hét de nem baj. Jaaa hát lehet egy hónap is. Na most akkor mondom nem tart sokáig??? Szóval marha kedvesek voltak. És még ők mondták, hogy miért nem Szombat este 6 kor indultam el Újpestről Budaörsre, mert csak oda vihetem vissza. Hát mondom egyrészt, mert nem érek oda soha, másrészt az ügyfélszolgálatos mondta, hogy nyugodtan vihetem vasárnap, visszaveszik.

Szóval nem kicsit vagyok mérges. Gép meg persze sehol és ki tudja meddig fognak szórakozni vele és hogy kapom majd vissza. Mert én úgy adtam le, mint ami kijött a boltból persze. Szóval ez van szívás. Persze az Auchan ügyfélszolgálatának is megírom, hogy köszönöm a szívatást és csak 4 órát utaztam BKV val hót fölöslegesen.

Amúgy kíváncsi leszek, hogy mi a véleményetek a hibára. Az AURA gomb és a DTS-dolgon átlendülök, nyilván nem az Auchan vagy szervíz hibája, hogy az MS store ból egy nyamvad alkalmazást nem lehet leszedni.

Lalikirály

Hozzászólások

(#1) sh4d0w


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Bocs, nem akarlak szivatni, de az ASUS TUF nem az a "gamer" kategoria, ami ajanlott. Ha betertel volna az itteni gamer notebookok topicba, elmondtak volna Neked vasarlas elott.

https://www.coreinfinity.tech

(#2) thiclyoon válasza sh4d0w (#1) üzenetére


thiclyoon
aktív tag

ROG Strix / Zephyrus változatoknál is előfordul ilyen, sőt, még rosszabb is (vagy van valami ROG UltraMega? :D ). Asuson belül pedig én nem mondanám kifejezetten nem ajánlottnak (ha ránéz az ember az árakra, látni fogja, hogy melyik milyen kategória), általánosságban pedig bátran tudom ajánlani az Asusokat - de persze ez csak az én véleményem, nyilván vannak jobb / rosszabb szériák / darabok.

"There are two rules for success: 1. Never tell everything you know." - Roger H. Lincoln

(#3) Luck Dragon

Mintha anno olvastam volna erről itt a milyen notebookot vegyek topicban.
Már mint a hibáiról , talán nem is volt ajánlott típus .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#4) KISDUCK válasza thiclyoon (#2) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hát sajnos a tuf széria nem a minőségről híres annak ellenére hogy a jútuberek ezt próbálják állítani.

(#5) _drk


_drk
őstag

A boltokban is él a 14 napos elállási lehetőség nem?
Mert akkor csak annyit kellett volna mondanod, hogy ez neked nem kell :D

Amúgy meg az ügyfélszolgálatosok szemetek voltak. Normális boltok nem cseszekednek ilyenekkel.
Ilyenkor kell Karen-nek lenni és csapatni a balhét, üzletvezetővel, mindenkivel.
Téged így simán elhajtottak, ők nyertek, te buktál. Jól végezték a dolgukat.

[ Szerkesztve ]

(#6) SunMount3r válasza _drk (#5) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Csak ha webshop-ból rendelted, amit lehet helyszíni átvétellel is a boltban, de szerintem ez itt most csak sima bolti vétel volt.

(#7) Skyline15


Skyline15
tag

Csak saját tapasztalatomat tudom megosztani, nálam mikor ezt csinálta asztali gépnél, azt hittem hogy GPU szórakozik, mert úgy nézett ki hogy GPU driver esett szét mindig.
Újratelepítettem, mindent is csináltam, beszéltem GPU gyártóval, végén arra jutottak küldjem vissza a kártyát, de nem tettem, mert random szembejött egy nagyobb memória KIT, megvettem, mert már rég óta növelni akartam a gépembe, kicseréltem, és meglepetésemre soha többet nem jött elő utána a hiba, nem a hiba miatt cseréltem RAM-ot, és a RAM-ok másik gépbe tökéletesen működtek, csak nálam abba a lapban az a RAM azzal a GPU-val nem akart működni megfelelően.

Nincs valami XMP profil bekapcsolva notin?

"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."

(#8) sh4d0w válasza thiclyoon (#2) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nem hitvitát kell folytatni, hanem elfogadni, hogy az Asusnak is van trékategóriás cucca.

A TUF laposok sosem voltak az ajánlottak között - persze tudom én, olcsó, meg "gamer", meg kutyafüle, de csodák az üzleti életben nincsenek. Ha olcsó, akkor nem gamer: i5, 8GB RAM, 1650 4GB - ezek átlagos cuccok, nem a mindenekfeletti teljesítmény ismérvei. Ha gamer, akkor nem olcsó.
Ha TUF, akkor f.s.

https://www.coreinfinity.tech

(#9) Lalikiraly


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog (1)

Sziasztok. Sima bolti vétel volt 10 havi kamatmentes részletre. Sajnos a kollégának igaza van, köcsögök voltak az ügyfélszolgálaton. Kívancsi leszek, hany nap lesz az említett 12-15 ből, ami ugye munkanap. Szóval minimum 3-4 hétre saccolom. Ugyanis az Auchan beküldi a szervízbe, talán egy hét alatt. A szervíz biztos ül majd rajta pár napig, hétig (bar elég jókat olvastam róluk) aztan megint egy hét mire az auchanba visszamegy. Szóval szívás. Persze ráírják majd hogy semmi baja azt heló.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#10) Lalikiraly válasza Skyline15 (#7) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog (1)

XMP profil? Hol mi? De az nem magyarazna meg, hogy a tapipad használatakor zúgnak a hangszórók, vagy időnként BIOS alatt is vibral a kép. Azért gyanakszok alaplapi VGA hibára.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.