2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Alaplap VLOG - Harmadik rész

Írta: | Kulcsszavak: VLOG . BLOG . Youtube . Youtuberkedés . Alaplap . Thealaplap

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Elérkezett a Youtube VLOG-om bemutatásának és indulásának harmadik része.

Nos az előzőekben ugye ott tartottam, hogy milyen hardverek és hogy állnak a rendelkezésemre.
De ebben lesznek változások már napokon belül. De előtte kitérnék egy kis malőrre úgymondottan. Ugyanis kaptam kölcsön egy Panasonic HC-V270-es típusú videókamerát, amit itt rögtön beius mutatok.

Majd egy menü bemutató és egy kis teszt:

Nos én annyira nem vagyok vele megelégedve, persze simán lehet az én bénaságom is, Fényképezni sem nagyon tudok, ezért mindent automatán szoktam hagyni...

Na de térjünk rá egy kis malőrre az eddigi felvételeimmel kapcsolatban.
Ugyanis írtam, hogy a telefonba beszoktam dugni egy kis pici mikrofont, hogy jobb legyen a hang, de én balga azt már nem vettem figyelembe, hogy a telefon alap kamera programja nem használja azt a kis mikrofont, így aztán várhattam a csodát.

Így próbának áttértem a Cinema FV5-programra és a végeredmény miatt véglegesen át is fogok rá térni.
Hogy miért? Mert drasztikusan jobb a kép és hangminőség, plusz ugye kezeli a külső mikrofont, ami miatt ég és a föld a különbség. Ez is megér egy külön részt.

A továbbiakban még arról lesz szó, hogy terjesztem a csatornámat és merre felé. Ugye ma már alap az Instagramm, a twitter, a twitch aztán sorolhatnám még snapchat ilyesmi. Meg hát persze alap a facebook is.

A következő részekben ezekről is lesz szól.
Köszönöm szépen, hogy elolvastad eme szösszenetemet.

A VLOG elérhetőségei:

Facebook
Youtube
Twitch
Instagram
Twitter

Alaplap VLOG - Első rész
Alaplap VLOG - Második rész

Vígh Lajos

Hozzászólások

(#1) #81733120


#81733120
törölt tag

Szia!

Belenéztem a videókba, egy rövid véleményt - építő jellegű kritikát - szeretnék írni.
A hang, talán ezen kéne javítani, mivel ez a legeslegfontosabb. Ha a nézők nem hallják rendesen a videódat, akkor valószínűleg hamar meg fogják unni. Szerintem ilyesféle videóknál a hang valamivel fontosabb, mint a kép, de utóbbival sokkal kevesebb probléma van. De gondolom idővel majd ez is csak jobb lesz. :K
A közösségi oldalakkal kapcsolatban: nem érdemes létrehozni különböző fiókokat, pl. Instagram, Twitter, etc., ha azt nem használod, és nincs rajta tartalom. Inkább először csak csinálj például egy Facebook oldalt, és oda töltögess fel; aztán ha később szeretnél "terjeszkedni", akkor jöjjenek az oldalak aprólékosan. Arra figyelj, hogy a követők rendszeres, friss tartalmat kaphassanak, mivel ellenkező esetben úgy gondolhatják, hogy "Minek kövessem, ha nem is posztol."
Nyelv: a videó végén vegyesen (nyelvi részt nézve) láttam a "Köszönöm, hogy megtekintetted!" és társai mondatokat. Fontos, hogy döntsd el: magyar, vagy angol nyelvű videókat szeretnél készíteni. Mert ha magyarul beszélsz ugye, akkor szerintem a szöveg is csak magyar legyen, de persze ez csak az én meglátásom. :R

Sok sikert, így tovább! :) :R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.