2020. szeptember 26., szombat

Gyorskeresés

#3 Utazunk sorozat - Szombathely (3/5 nap)

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!
Szombathelyi nyaralásunk 3. napja következik. Fogadjátok szeretettel.

Nos, mint ahogy eddig is a szállón elfogyasztottuk a reggelinket, majd az előre megtervezettek szerint elindultunk Sárvárra, természetesen a Nádasdy Ferenc Múzeumba avagy a Nádasdy-várba. A vár megnézése előtt a város főterén is tettünk egy rövid sétát, ahol egyébként óránként induló városnéző kisvonat is van. Én azokat imádom.
Maga a vár fantasztikus, nagyon jó állapotban van, a kiállításon rengeteg minden látható. Sok az olvasnivaló is Nádasdy Ferencről. Milyen huszár, illetve katona volt. Csaták leírása. Maguk a termek is nagyon szépek. Csak ajánlani tudom a megtekintését.

Következzen néhány kedvcsináló kép:

Majd tovább-mentünk Kőszegre a Jurisics várhoz. A városban itt is tettünk egy rövid sétát, de semmi különös sajnos. Mint ahogy azt kell mondjam, hogy a Jurisics vár tökéletes ellentéte a Nádasdy várnak... Sokkal szegényesebb a kiállítás és sok helyen nem is lehet egyáltalán fotózni, pedig azokon a tárgyakon aztán nincs is mit. Kevés a kiállítási tárgy, kevés a történet és ingerszegény az egész, a látogatható terület is igen csekély. Maximum 2 óra időtöltésre jó. Konstatáltuk, hogy nem éri, érte meg az árát...

Azért itt is következzen néhány kép:

A hely megtekintése után pedig visszaindultunk Szombathelyre, ahol még a szállásra érkezés előtt vacsorát vadásztunk magunknak.

Hamarosan folytatjuk a 4. nappal. :)

További epizódok:

Utazunk sorozat - Összes epizód

#1 Utazunk sorozat - Szombathely (1/5 nap)
#2 Utazunk sorozat - Szombathely (2/5 nap)
#3 Utazunk sorozat - Szombathely (3/5 nap)
#4 Utazunk sorozat - Szombathely (4/5 nap)
#5 Utazunk sorozat - Szombathely (5/5 nap)

Lali és Kati

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.