2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

#12 Utazunk sorozat - Milánó (2/1)

Írta: | Kulcsszavak: Olaszország . Milánó . Bergamo . Első repülés . kirándulás . utazás . reptér . ferihegy

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Két napos gyors kiruccanás Milánóba

#Olaszország #Milanó #Bergamo #elsőrepülés

A következő kis kirándulásunk Olaszországba vezetett...(2019 Szeptember 27-28)

Sajnos csak 2 napra tudtunk elszabadulni az amúgy pihenésmentes hétköznapokból de még így is tökéletes volt. Több szövegrészletet értelmezhettek többes számban is. Ugyanis négyőnkből hárman repültünk, most először.

27-én reggel 6:15-kor indult a repülőnk. Az autót a Holiday parking-ban hagytuk a reptéren, 3 napra kellett fizetni a parkolójegyet ami - számomra - meglepő módon annyira nem is volt drága (4500ft). Mivel nekem ez volt az első repülésem nagyon izgatott voltam és nem kicsit voltam bezsongva

a felszállás nagyon fura érzés volt a gyomrom elkezdett liftezni, kicsit a fülem bedugult, de ami fent várt utána az szavakkal leírhatatlan volt
a leszállást viszont meg se éreztem, könnyed és gyors landolás volt

Reggel 8 órára már Bergamo nemzetközi repterén voltunk. Megkerestük az 1-es számmal jelzett buszt és megvettük az automatában a 24 órás jegyünket (5€/fő). A busszal felmentünk a végállomásig, majd egy bő 20 perces séta hegymenetben és elérkeztünk a bergamoi kastélyhoz (Castello di San Vigilio). Mivel sajnos időszűkében voltunk ezért be nem mentünk, elindultunk vissza és a jegyünket felhasználva felültünk a fogaskerekűre ami levitt minket az 1es busz végállomására, de onnan gyalog mentünk tovább lefele a vonatállomásra ahol megvettük a jegyünket Milanóba (5,5€/fő).

Amire figyelni kell, hogy érvényesíteni kell a jegyet mielőtt felszáll az ember a vonatra. Mi sajnos emiatt késtük le a vonatunkat mert nem találtuk az érvényesítő autómatát, ami a vágányok másik oldalán volt és csak 3db.
De egy kis pihenő után elindultunk a következő vonattal.

Milánó központjába érkezve vettünk 24 órás jegyet itt is (7€/fő) és elindultunk a szállásunkra (Mirage Hotel). A Hotel szép, kulturált és nagy volt. A recepciós kedves és segítőkész. A szálláson elfoglaltuk a szobát, vacsoráztunk és kidőltünk, mint egy zsák krumpli.

Folytatása következik...

#12 Utazunk sorozat - Milánó (2/1)
#13 Utazunk sorozat - Milánó (2/2)

További epizódok:
Utazunk sorozat - Összes epizód

Lali és Kati

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.