2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

ebay, a becsület másodpiaca

Írta: | Kulcsszavak: ebay . átverés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Részben én is hibás vagyok, szeretek olcsón vásárolni, és hosszas ebay-ezés után néha nem nézek meg egy terméket kellő körültekintéssel rendelés előtt. De az eladók is hibásak, hiszen nem a fényképen lévő NYÁK elemzéséből kellene a felhasználónak rájönnie, hogy mit is akarnak eladni neki, a termék nevének is ezt kellene tükröznie.

De mi is történt? Hírdettek egy Pro Micro 32U4 replaces 328P Pro Mini Arduino-t (a hírdetést közben levették). Top seller, 99% fölötti elégedettség, nem is volt drága, sokan is vették már, hát megrendeltem. Ide is ért hamar, egy szerencsétlen pinout-os Pro Mini 328P. Átgondoltam, hogy mik a lehetőségeim. Vagy elmegyek a postára, és 2-300Ft-ért visszaküldöm, várok egy hónapot, és talán visszakapom a pénzem. Vagy visszautal az eladó 100-200Ft-ot, kárpótlásként. Esetleg nagyon elnézést kér, és újraküldi ugyanazt a kacatot, vagy ad 200-300Ft kedvezményt egy igazi Pro Micro-ra.

Eddig belementem abba, hogy a visszatérítésért cserébe nem húzom le az eladót, és használom a kicsit defektes terméket, az egyébként is alacsony árnál is olcsóbban, de most elszakadt a cérna. Én arra vágytam, hogy 3-4 héttel a megrendelés után egy Pro Micro legyen a kezemben, ezért fizettem, ebben egyeztünk meg. Úgyhogy behúztam egy negatív értékelést. Másnap jön a levél, hogy beszéljük ezt meg, mit tehetnének, hogy elégedett legyek a tranzakcióval. Megírtam nekik, hogy arról lekéstek.

Az ebay-es értékelésnek az lenne a célja, hogy az ember tudja, melyik eladó becsületes, pontos, forgalmaz jó termékeket. E helyett arról szól, hogy melyik eladó vesztegeti meg leghatékonyabban a vásárlóit. A kínaiak megveszik kilóra a mohó vevők becsületét. Miközben a vevő elfogadja a visszatérítést, újraküldött szemetet, elfelejti, hogy ezzel több tucat jövőbeli vevő tőrbecsalásában segíti a sunyi kis kínaiakat.

Sajnos nem lehet jobb rendszert csinálni, nincs az a rendszer, ami helyesen működik, ha a vevő és az eladó is érdekelt abban, hogy kijátssza. Úgyhogy kérek mindenkit, hogy ne szégyellje behúzni azt a negatív értékelést, akármit ajánl is az ebay.

Hozzászólások

(#1) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Az ebay-es értékelési rendszer egy nulla ebben a tekintetben (is) Ha valami kínai motyó kell akkor aliexpress. Régen ódzkodtam az aliexpresstől, de ott legalább minden terméknél külön meg lehet nézni az értékeléseket, és általában releváns az értékelés, tehát ha valami szar az le is van húzva

(#2) lajthabalazs válasza SUPREME7 (#1) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Valószínüleg az lesz a vége, hogy átállok én is.

(#3) Shinjike87


Shinjike87
aktív tag

Nekem nincs tapasztalatom az ebay-el kapcsolatban, de látom, kerülni is kell a jövőben. Hasznos kis iromány, köszönjük.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.