2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

Külföldre, de miért?

Írta: | Kulcsszavak: utazás . külföld . család

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A szüleim nagyon szeretnek külföldre utazni. Ezzel alapvetően nincs problémám, bár mondjuk azt nem értem, hogy képesek egész évben azért megvonni nagyon sok mindent maguktól, hogy elmehessenek repülővel egy 2-3 csillagos szállodába félpanzióval (ez kb 250-350 ezer ft). Na, de mindegy, menjenek.

(A kép csak illusztráció.)

Viszont minden évben, mióta megszülettek a gyerekeink nagy vita, hogy elvigyék-e őket vagy sem. Az érvek, hogy micsoda élményt adnak a gyereknek, meg hogy együtt lehetnek, és stb. Ez mind szép, de azt nem értem, hogy miért kell ahhoz külföldre menni, hogy együtt lehessen a gyerekekkel, mikor egy házban élünk.
A másik, hogy egy hazai kirándulás, nyaralás miért nem ad akkora élményt, mint külföldön nyaralni?

Édesanyám állandóan bizonyítani akar nekem. Folyton azzal az indokkal viszi el a gyerekeket akár egy sétára is, hogy engem kíméljen. Soha nem kértem erre, és nem is tudom, miért alakult ez ki benne. Hiszen, ha csak spontán elvinné őket sétálni, az legalább olyan jólesne nekem is, és a gyerekeknek is. Helyette mindig megy ez a körítés.

Mikor főiskolára jártam, férjem pedig dolgozott, a gyerekek náluk voltak, és az a 2 nap is elég volt neki ahhoz, hogy kifárasszák. Ezt ő maga mondta többször is. Tehát nem értem, hogy mi ez a fene nagy ragaszkodás ehhez az egy hetes külföldi úthoz.

A másik szívfájdalmam, amivel viszont őt nem szeretném szembesíteni, az az öregsége, hiszen sokszor dekoncentrált, hamar kifárad, nem tud lépést tartani 2 gyerekkel, akik igencsak sokat vitatkoznak, sok energiát elvesznek. Külföld messze van, sok minden történhet... Őket is féltem, ha kint vannak.

Próbáltam neki elmagyarázni, hogy miért nem értek egyet az úttal, hogy mik az aggályaim, de sajnos sértődés lett a vége. Anya nem érti, hogy én miért nem értem, és én sem értem, hogy ő miért nem ért engem.

Szóval egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy megértsem és jobban átláthassam ezt. Meg hát, az ismeretségi körömet végigkérdezve a nagyszülők a gyerekeket itthon viszik el nyaralni, ha elviszik, mert ez nem igazán jellemző.

Hozzászólások

(#1) gamerkiller


gamerkiller
(senior tag)

Külföld jobb, szebb, kultúráltabb, barátságosabb. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#2) _Voyage_


_Voyage_
(fanatikus tag)

Itthon hova vinnél el? A balatonra, ahol maximum 3szor kirabolják, drágább a kaja/pia/szállás, mint külföldön? Vagy esztergomba, szegedre, egerbe, debrecenbe? Nem hinném, hogy a gyerekek az efféle városnézést élveznék.
Azt már annál inkább, hogy külföldön nyugodtan el vannak, ott a meleg vizű tenger, homokos part, tudnak homokozni, játszani, le is barnulnak tőle, elmennek este sétálni, bevásárolni, sokkal másabb feelingje van, mint itthon lenni.
Mi 15 éve minden egyes évben megyünk nyaralni, mikor hova, de leginkább olaszországba, tengerpartra.
Voltunk franciaországban is, spanyolországban is, mind-mind sokkkkkkkkkkkkkkal jobb volt, mint amikor a balatonon voltunk egy hétig. Ezerszer szívesebben megyek el külföldre bárhova nyaralni, mint itthon bárhova. Sőt, itthon szinte sehova nem megyek szívesen. :U :(

Mellesleg gondolom anyukád is jobban élvezi, hogy külföldön van, mint itthon.

De egyébként nem tudom hova megy, hogy 250-350.000ft, autóval, 5 embernek 9 nap olasz tengerparton, kajálással, mindennel együtt megvolt 200.000ft-ból. :)

[ Szerkesztve ]

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#3) carrot


carrot
(fanatikus tag)

Persze nem ismerem, de így elsőre az is benne lehet Anyudban, h te/ti már felnőttetek, családot alapítottál, s attól fél egyre kevesebb szükség lesz rá, fél tán a kirekesztettségtől.
Szerk. jah, most olvasom együtt laktok, akkor az utóbbi mind1, de az anyuk ilyenek nehezen tudnak nem beleavatkozni, ok türelem kell...
Gyerekek ha elég nagyok, sztem is miért ne (világotlátni), de így bármiféle tanács nehéz ha nem ismered az embert.

[ Szerkesztve ]

(#4) Wictor


Wictor
(senior tag)

Én az elmúlt 18 és fél évem alatt sehol (értsd: se belföld, se külföld) nem nyaraltam egyetlen napot sem. Mégis megvagyunk az ősökkel. Nekem mondjuk már az is elég, ha napjában párszor találkozunk itthon... :D

Ui: és mégis felnőttem.

[ Szerkesztve ]

(#5) madstunt


madstunt
(PH! addikt)

Hát én bizony az utóbbi 5 év alatt a tavalyi nyarat kivéve (mikor nővéremmel balatonra elmentünk 1 hétre) csak egy-kétszer voltam Pécsen nővéremnél több napra az albérletében mikor még ott tanult.Külföldön meg 20 év alatt tavalyelött voltam először(és azóta se voltam) és akkor is egy EU-s program keretében(A Német-francia-svájci hármashatár német oldalán Achernben és Konstanzban 4-4 nap).

Nem hiszem hogy akkor sokkal kevesebb problémám lenne vagy jobb ember lennék ha többet utaztam volna eddig életemben

Aki azthiszi itthon csak a Balatonra lehet elmenni nyaralni az megérdemli

(#6) eastsider válasza _Voyage_ (#2) üzenetére


eastsider
(PH! nagyúr)

nem tudom mi a baja minden magyarnak a Balatonnal... :W
ha nem laknék itt mellette, nem is akarnék külföldre menni...
drágább? mihez képest? olcsóbb, mint a horvát tengerpart.
kirabolnak? ugyan ennyi az esélye külföldön is
Istenem... :W

ez a nyomorék média, ami megy...

[ Szerkesztve ]

(#7) ladybug válasza madstunt (#5) üzenetére


ladybug
(őstag)

Ezt nem értem én sem. Tavaly voltunk Pécsen 4 napot. Csodálatos nyaralás volt. Kirándultunk, sétálgattunk. Utána pedig a salgótarjáni rokonokhoz mentünk el, és ott voltunk majd' egy hétig. Végigjártuk az egész környéket, a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Nagyon szép a táj, maga a város nem. Egy csomó élménnyel tértünk haza.

Egy gyereknek már az is nagy élmény, ha beül az autóba, és elutazik otthonról. Neki maga az utazás élmény, ha csak 40 km-rel arrébb megy is el.

eastsider: A Balaton nincs messze tőlünk, és bizony minden alkalommal rácsodálkozunk. Magyarországon egy csomó szép hely van, és nagyon kulturáltan lehet üdülni bárhol. Csak körül kell nézni.
A Dunakanyarnál 3 éve voltunk. Az a vidék is gyönyörű.

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#8) eastsider válasza ladybug (#7) üzenetére


eastsider
(PH! nagyúr)

igen! gyönyörű!
csak fent ezt sem szeretik.. és le kell rombolni ezt is...

szerintem simán flanc/sznobság ez a menjünk külföldre nyaralni, hogy megmutassuk, hogy van mint a tejbe aprítani... a helyett, hogy a magyar turizmust támogassuk...

ladybug: köszi:) ha érdekel nézz be a streamembe: [link] találhatsz egyéb érdekességeket is :)

[ Szerkesztve ]

(#9) ladybug válasza eastsider (#8) üzenetére


ladybug
(őstag)

Nagyon szép felvételek.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#10) Csemike


Csemike
(lelkes újonc)

A nyaralásról úgy tudnék beszélni, mint a Forrest Gumpban Bubba a rák-ételekről. :) Van balatoni, tengerparti, a hegyekben túrázós, vízparton henyélős passzív, kulturális élményekre építő, folyamatosan utazgatós... :) Mindegyiket szeretem, külföld, belföld jöhet mind. :R

Bár még nincsenek gyerekeim, így lehet, hogy könnyen beszélek, de ne menj rá lelkileg, ha egy kicsit el akarják vinni az unokákat külföldre. :) Én elengedném őket, ha a gyerekek is szívesen mennének. Valószínűleg nem emberevők közé viszik őket, és mivel nyugdíjasok, nem gondolnám, hogy esetleg este bezárják őket a hotelszobába, hogy elmenjenek egy goa partyra. :))

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.