2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Emberközeli kapcsolatok

Írta: | Kulcsszavak: barátság . bizalom

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Örök életemben szerettem emberek között lenni. Szeretek kommunikálni, beszélgetni. Akár mindennapos, akár más dolgokról.

Az orvosi váróban is majd megőrülök, amikor mindenki, mint a kuka ül a székén, és nem szól a másikhoz. Látszik rajta, hogy unja magát, mert nincs nála egy könyv vagy újság, vagy esetleg fél, hogy vmi rossz hírt kap, de ahelyett, hogy megszólítaná a mellette ülő embert, csak bámul maga elé, esetleg a kezeit tördeli.

Több kérdés merült fel bennem: Miért félünk egymás bizalmasai lenni? Miért félünk egymás barátai lenni? Hová tűnt a bizalom? Miért nem vagyunk nyitottak?

Egyre kevesebbszer ülnek össze az emberek, és beszélgetnek egymással, figyelnek a másikra teljes energiájukkal, és igyekeznek tanácsot adni egymásnak, vagy a másik örömét átérezni.

Sajnálom, hogy itt a városunkban is nehezen találok vkit, akivel időnként egy jót beszélgetnénk, kikapcsolódnánk. Elfoglaltak, családosak vagyunk, de néha jólesik kimozdulni a megszokott rendből, és vmi mást csinálni csak pár óra erejéig.

Én nem szeretnék ezen változtatni. Tekintsenek naívnak, de én szeretek barát lenni, törődni a másikkal.

Minden barátságban szükséges egy bizonyos vágyódás, amely összeköti- és forrasztja a lelkeket; ellenben a megunásig való együttlét, amely nem ismeri időnként a távollét okozta vágyat, az elteltség túlsága folytán eltávolítja az embereket egymástól. (Platón)

Hozzászólások

(#1) Racecam


Racecam
(HÁZIGAZDA)

Remélem nemsokára találkozunk és beszélgethetünk egy jót, drága barátom, Kedves Katica!! :)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#2) Tüzi


Tüzi
(PH! addikt)

Tegyük hozzá, hogy csak ebben az országban divat ez.
Egyszer menj ki October Fest-re Münchenbe, az lesz igaz igazi Kánaán számodra :)

Amúgy teljesen jogos az írásod. Dehát társadalmi szinten igen messze vagyunk attól a szintől, hogy egymáshoz szóljunk. Én akkor untam meg, amikor egyik napon direkt köszöntem mindenkinek. Kedvesen, udvariasan. 47 embernek köszöntem, 6 köszönt vissza, a többi hülyének nézett, sőt, még finnyáztak is. Azóta nem köszönök senkinek, csak ha köszön nekem.

Na most, ha már a köszönéssel gondban vannak az emberek, akkor miként szeretnél velük beszélgetni? :)

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#3) ladybug válasza Tüzi (#2) üzenetére


ladybug
(őstag)

Jaj, egyszer talán eljutok oda. 1997-ben voltam kint 1 hónapra Németországban. Nagyon jól éreztem magamat. Sokkal nyitottabbak egymással az emberek. Bármelyik étterembe mentünk be, mindengyik tulajdonosa odajött velünk beszélgetni egy pár szó erejéig.

Szerencsére kisváros lévén nincs meg ez a fajta viselkedés, amit leírtál. Nálunk mindenki mindenkinek köszön, alapvetően mindenki "figyel" a másikra. Viszont többet nem mernek, a mindennapi vagy esetleges hetenkénti beszélgetésig kevesen jutnak el. Azt hiszem, egy nagyvárosban még rosszabbul érezném magamat.

Racecam: Én is szeretlek... :B

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#4) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Én folyton leszólítok mindenkit buszon, vonaton, buliban,
munkahelyen új munkatársakat..
Persze inkább csak lányokat..
Meg is kapom néha a magamét..ehhehh.. :D

De általában nem bánja senki.
Persze elgondolkodhatunk rajt, miért nem inkább Ő kezdeményezett?
Talán van egy kis gátlásosság az emberekben.
Na például az öreg nénikben nincsen, ("Szervusz aranyoskám, hát Te merre utazol, ideülhetek melléd?"), de úgy általában nem szeret senki öreg nénik mellé ülni a buszon, pont ezért.. Legalábbis én fiatalok körében érzem jól magam..

Azért tényleg kár, h sokszor síri a csend körülöttünk. :(

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#5) Viszlát


Viszlát
(PH! addikt)

Lehet, hogy van valami az arckifejezésemben, de valahogy engem mindig megtalálnak a kommunikatív emberkék... persze a semmiről beszélnek általában órákat, én meg már ölni tudnék.

De amúgy értem mire gondol Ladybug, csak az éremnek mindig két oldala van. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#6) joghurt


joghurt
(PH! addikt)

Az érem másik oldala: Csak azért, mert kénytelen vagyok ott ülni a váróban, még nem feltétlenül a beszélgetést tartom a legjobb időtöltésnek. Jobban leköt egy könyv, vagy akár egy aktuális gondolatmenet. És azt meg pláne utálom, ha ilyenkor egy szófosó zaklat. Kérdezel? Közöd hozzá? Rám öntöd a saját nyavalyád? Kinemszarjale?

"Enjoy the Silence" és az antiszociális vadmalac

A tej élet, erő, egészség.

(#7) localhost válasza Viszlát (#5) üzenetére


localhost
(Közösségépítő)

Hát mikor a HÉV-megállóban megszólít a beszélgetni vágyó, hogy "Uram vegyen borotvát, olcsón adom" - akkor nekem is van valami az arckifejezésemben?

Vagy csak lehet, hogy nem látszik rajtam, merthogy szakállas vagyok?

Visszakérdeztem, maga szerint azért van szakállam, mert nincs borotvám?

Persze lehet, hogy csak egy jót beszélgetni akart és így gondolta feloldani saját szorongását, megnyitni valahogy a párbeszédet?

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8) tildy


tildy
(PH! nagyúr)

Aki nyitott , azzal az infóval visszaélhetnek. Hát ezért , gondolom én .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9) csapos2 válasza tildy (#8) üzenetére


csapos2
(PH! addikt)

Te visszaélnél?

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#10) tildy válasza csapos2 (#9) üzenetére


tildy
(PH! nagyúr)

Tudatosna nem , nem hinném.
De nem mindenki jóravaló ember.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.