2018. július 22., vasárnap

Gyorskeresés

WayteQ xTab-9 Lehet, hogy mégis működik?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!
Hosszas töprengés után rászántam magam és vettem egy ilyet. Természetesen végigolvastam a fórumot, számbavettem jó és rossz tulajdonságokat. Ami rossz véleményeket olvastam, eltántoríthatott volna, de nem tette, hiszen akárhogy is nézzük:
4 mag
2 Giga Ram
8 Giga belső tárhely
4.4.4 Android
Nem létezik, hogy nem lehet kihozni belőle valamit!
Amire nekem kell:
PDF dokumentumok, Excel táblázatok, pénzügyi elszámolás, munkaközi fényképek (akár felhőből is telefon wifi megosztással), reggeli kávé mellett némi böngészés, e-mailek olvasása.
Minden egyébre ott a telefonom. Itt jön a csavar! A telefonom (kéretik nem megkövezni!) Win 8.1. Tehát, szükségem van az Onedrive alkalmazásra, régebbi dokumentumok a Dropboxon, az is kell. Családi képek a Google Drive-on, .... Nem sorolom tovább, telhetetlen vagyok.
Valamikor még a történelem előtti időkben S2 telómat addig szögelgettem, míg futott a hőn áhított ART környezetben. ZSÉNIÁLIS volt, tehát nyilvánvaló volt, hogy a 4.4.4 rendszerű masinán AKAROM!!!! az ART futtatási környezetet.

Nézzük hogyan is megy:
1. Beállítások - A táblagépről - Build szám - addig nyomkodni, míg egyszercsak Ön már fejlesztő.
2. Fejlesztői lehetőségek - Futtatási környezet
3. Gép ujraindul és itt a baj! Mindezt azután tettem, hogy már majdnem teljesen "beköltöztem".
Csipetnyi utánaolvasás után tudható, hogy ART környezetben több hely szükségeltetik. Nos, ezt tudtam, de hogy ennyivel? Nincs elegendő tárhely hibaüzenet, a gép használhatatlan.

Nézzük a megoldást:
1. Gyári állapot visszaállítása.
2. Amíg a gép tette a dolgát, a 8 gigás kártyámat a MiniTools progival ketté particionáltam. Csináltam 2 giga EXT4-et, 6 giga Fat32-t.
3. Kártya be, SuperSu telepít, (lett Root jog)
4. Link2SD telepít, felismeri a 2. particiót.
Eredmény:

Eddig tetszik.
Link2SD-ben a felhasználói appokat átlinkeltem a 2. particióra, majd a beállításokban kértem, hogy az újonnan telepített dolgokkal is ezt tegye.
Ezután átváltottam a futtatási környezetet.

Majd jött a költözés. Miután MINDEN ami nekem kell feltelepült, ezt kaptam eredményül:

Halkan jegyzem meg, hogy amire nincs szükségem azt jegeltem.
Határozottan ugrósabb lett a masina.

Engedelmetekkel még egy megjegyzés: Az éppen nem használt appokat NEM kell bezárogatni, bízzuk ezt a rendszerre! Azért van 2 giga ram, hogy használatban legyen! A szabadon maradt hely nem dolgozik, ergó, akkor minek?

Köszönöm a figyelmeteket! Aki cáfolni szeretne, ne fogja vissza magát!

OFF Akinek ezek után még kifogása van a géppel, annak javaslom, hogy induljon suzukival gyorsulási versenyen! OFF vége.

Hozzászólások

(#1) fecus


fecus
(senior tag)

Szia!

Megnéznéd a gép topic-jában a hozzászólásomban lévő linket! Ha jól értem ott mindent áttett az illető az SD-re, még a rendszert is. Már a 152-től érdekes. Sajnos nekem nem derült ki milyen android verzió fut nekik a gépen.
Azért kérdezem, mert nekem a play állít meg mindent ha jönnek a frissítések, és a play a Te esetedben maradt a lassú, belső flash-en. Jól gondolkodom?

(#2) Lacics25 válasza fecus (#1) üzenetére


Lacics25
(fanatikus tag)

Szia!
Milyen linkre gondolsz? A rendszert nem lehet áttenni SD-re, nem is érdemes. Az SD sollal lassabb mint a belső tár. A lényege a 2. particiónak, hogy megnöveléssel tehermentesíti a belső tárhelyet.
Mivel 1 giga hely van csak a programoknak, ezen nem igazán fér el sokminden. Az SD-n létrehozott 2. partición csak kiegészítő adatok vannak, maga az app marad a belső tárhelyen.
Azt, hogy a play letöltéskor lassul a gép, én is észrevettem, keresek rá valamilyen megoldást, bár ART környezetben ez nem annyira zavaró.

(#3) Lacics25 válasza fecus (#1) üzenetére


Lacics25
(fanatikus tag)

Még egy apró kiegészítés:
[link]

Ezzel a módszerrel letilthatod az automatikus frissítést, így nem akasztja meg a gépet a legváratlanabb helyzetekben.

(#4) fecus válasza Lacics25 (#2) üzenetére


fecus
(senior tag)

Erre. Itt a 152. hozzászólástól éppen azt elemzi, hogy ezek a jószágok az olcsóság miatt régi flash-el szereltek. A 10-es kártya gyorsabb. Ezt én is lemértem és 5-ször gyorsabban olvas a gép a külső SD-ről mint a belső tárhelyről.
Ha igaz amit ír a mount2sd-vel áttette a data mappát. Csak azt nem találom, hogy melyik verziójú android alatt.

(#5) szumoo@gmail


szumoo@gmail
(kvázi-tag)

Jól értem, hogy az ART csak a programok indítását gyorsítja fel, a futását nem?
Vagyis a telepítéskor fordítás miatt helyet veszítek a háttértáron, de gyorsul az alkalmazás indítása, hiszen nem runtime kell lefordítania.
Viszont amint lefordult és elindult az alkalmazás pontosan ugyanolyan gyors, mintha eleve lefordítva töltötte volna be a rendszer a memóriába.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.