2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Prológus+ Egy kis főhatalom szerelés

Írta: | Kulcsszavak: Razer . imperator . microkapcsoló fix

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hahh! Végre én is felszabadultam a világháló eme remek csücskébe, hogy elárasszam a netet idiótábbnál kreténebb meglátásaimmal, és tapasztalataimmal!(Egyenlőre ennyit magamról, a többit majd morzsánként, ha kíváncsiak vagytok rám. :D )

Gondolom mindenkinek aki valamikor találkozott a Razer márka Imperator nevű gyöngyszemével, feltűnt, hogy sorhibás a szegényke, és a mikrokapcsolója előszeretettel hal meg akár fél év intenzívebb kattogtatás mellett.
Namármost szerény személyem is vásárolt egy Imperatort,(haszáltan - tudom "hűű-hóóó mekkorapancser, használtan vesz egeret" De hát akit nem ismernek el eléggé...) ami sajnos hibás volt, de az eladó "elfelejtette" megemlíteni. Szóval muszáj volt nekem nekiveselkedni. Lépésekben leírom hogy fixáltam a problémát:

1. lépés: Kerestem egy videót a szétszerelésről(elbűvölően csicsereg a kishölgy nemde?)

2. lépés: Követtem az útmutatást, és szétkaptam a drágát(ha már használod egy ideje, akkor pucold is ki, jót tesz neki).

3. lépés: Szétszedtem a mikrokapcsolót is. Na most itt lesz a turpisság, mivel szinte az összes fórumon a "cseréld ki a mikrokapcsolót, gyerekjáték!"(Meg az any*tok - A szerk.). Ha lenne otthon pont olyan mikrokapcsolót, és lenne forrasztópákám, esetleg használni is tudnám ok. De ezek hiányában csak a legmultifunkcionálisabb eszközhöz nyúltam, a CELLUXhoz(:Y)!

4. lépés: A cellux mellé csak egy körömcsipesz, és egy körömvágó olló kell. És persze precizitás, nyugalom, és stabil kezek! Ha szétszedted a mikrokapcsolót, akkor a fedél kivételével mindent rakj össze a fent látható ábra szerint, DE(!) a tetejét még ne kapcsold vissza rá, Vágj egy nagyából 2mm x 2mm nagyságú darabot a celluxból és figyelj rá hogy ne érintsd meg kézzel a ragadós felületet a kézen lévő zsír miatt! Használd a körömcsipeszt(Ha már másra nem jó, csak szerelésre - A szerk.) és óvatosan tedd a mozgó rézlapra a lefogó mellett/alatt(kicsit lógjon ki, a csaltakozás a celluxlap közepén legyen). Ha ezzel megvagy, (és mégcsak hatszor ugrott szét a kezedben - A szerk.), akkor rázárhatod a tetejét, de vigyázz a műanyag gombocskával, előszeretettel csúszik le, szóval csak óvatosan!

5. lépés: Szereld össze az egeret, és máris megoldódott a problémád. Ráadásul kettőt nyersze ezzel a megoldással, mert elvileg halkabb is lett bal kattintás. Nálam legalábbis. :)

Sok szerencsét, remélem informatív, és követhető voltam. Véleményezzetek nyugodtan, bírom a negatív kritikát is, és csak ritkán húzok karóba embereket. :D

Hozzászólások

(#1) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Ha sorhibás, akkor nem kellett volna nekik visszahívni? :F

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || "Fixen gépbe rögzített vinyót ne nevezzünk már tárolásnak, az max átmeneti tár." by Dr. Akula

(#2) kurahmaru válasza KaiotEch (#1) üzenetére


kurahmaru
csendes tag

Passz hogy mit akartak, csak azt tudom, hogy 10-ből 8 rendelkezik ilyen hibával előbb, vagy utóbb.

kurahmaru felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Kurahmaru

(#3) kurahmaru válasza KaiotEch (#1) üzenetére


kurahmaru
csendes tag

Most néztem utána, ezért jöttek ki a későbbi 4G, és 2012 modellek.

kurahmaru felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Kurahmaru

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.