2021. május 12., szerda

Gyorskeresés

Az új facebook "vírus"

Írta: | Kulcsszavak: facebook vírus . youtube redirect . chrome add-on

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A napokban sokak panaszkodtak arra, hogy bekaptak egy vírust a facebook-on, ami állandóan átirányítja őket a youtube-ra. Én is benyaltam, mert a barátnőm nem figyelt, és megnyitotta a linket ami egy videóhoz irányította. Én legalábbis már csak ennyi információt kaptam az eseményről. utólagos kereséssel az előzmények között ezt az URL-t találtam:

http://www.otoliked.org/chrome.php

Egy Video Player nevű oldal ugrik elénk, ami az oldalon való bárhova kattintás után felajánl egy Chrome add-on telepítését. Sokan nem figyelnek, és csak elfogadják, elvégre mit is árthat még egy plugin a sok mellett... Pedig esetünkben DE(!) árthat, ha gépünknek nem is, de az idegeinket felőrölheti. Mert ez nem vírus ahogy sokan hiszik, nem malware, ahogy én hittem sokáig, és nem is rootkit. Csak egy egyszerű add-on. Na jó, nem is olyan egyszerűm mert ezután(ha engedélyeztük persze) bizony ott lesz mindenhol! Ha új lapot nyitsz, ha az előzményeket, beállításokat, vagy bármit meg akarsz nyitni, ott lesz a youtube, és megálljt parancsol a júzernek. Na de ha már beszedtük magunknak ezt a kis "aranyosságot" hogyan is szabaduljunk meg tőle?

Én mikor rájöttem hogy mivel is van dolgom valami rémleni kezdett a chrome azon tulajdonságáról, ami az opciók elérését engedélyezi adott url beírása után. Rá is kerestem, és ezt találtam:

http://www.howtogeek.com/104631/find-hidden-features-on-chromes-internal-chrome-pages/

Ezzel a tudással felfegyverezve, már nem is problémás az a probéma. Csak beírjuk a keresősávba hogy chrome:\\extensions, és utána már csak töröljük a Watch Video App nevű extension-t, és már készen is vagyunk!

Az okosabbaknak írom, hogy az extension eredeti neve: jgehgofphholaefdofgkppkabgpfabhj_13536.crx aki tud, kezdjen vele valamit. Köszönöm!

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A linket kiszedtem a biztonság kedvéért. Amúgy ez olyan kémprogram féle is lehet. :(

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#2) Neil Watts válasza lezso6 (#1) üzenetére


Neil Watts
veterán

Konkrétan az is. Ha mást nem nézek akkor is megemlíthető, hogy a vágólap tartalmát mindenképp nézi.

Üdv. core2

[ Szerkesztve ]

(#3) Franklin


Franklin
addikt

Egy ismerősöm gépén is ez volt, nem engedte megnyitni a Chrome beállításokat, tehát nem is tudtam törölni a bővítményt.

Szerencsére a böngésző memóriakezelőjét nem tiltotta le és ott figyelt a Watch Video App nevű extension, rögtön sejtettem, hogy az lesz a ludas.

Beírtam keresőbe a nevét és 4. találatra ezt a Logout-os cikket dobta ki :-)

Köszi a megoldást! :R

(#4) kurahmaru válasza Franklin (#3) üzenetére


kurahmaru
csendes tag

Örülök, hogy segített, elvégre azért írtam :)

kurahmaru felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Kurahmaru

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.