2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Django Reinhardt afgán volt!

Írta: | Kulcsszavak: étterem . menekült . kaja

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"Körítés - Gasztrohét másképp" címen a héten a hazánkba érkező menekültek ételeivel lehet ismerkedni néhány pesti étteremben. Nekem a Dzsángó esik útba az Angyalföldi út - Csángó utca sarkán, úgyhogy ma ott ebédeltem afgánt.

A hely egészen pici, 4 asztal + a pult van bent (kb. 15 fő, plusz kint is van két asztal, de az már kicsit sportos most), ilyen alteros kinézetű, festett falakkal (rajta többek között Django Reinhardt), lomizott-lájk bútorokkal. Arra kíváncsi lennék, hogy a helyhez találták a nevet (Csángó - Dzsángó), vagy egy nagy Django Reinhardt rajongó keresett helyet imádata emlékének.

Kaja a hely méretéhez mérten pár főétel + leves (lehet reggelizni és szendvicseket enni is), köztük vega étel is. Van doboz, lehet elvitelre is kérni. Kártyával is lehet fizetni.

Relatív korán szoktam ebédelni, lassan már végeztem, amikor elkezdtek szállingózni a környező irodákból a dolgozó emberek a betevőért, többségük dobozol, páran helyben fogyasztanak.

Az afgán napi kaja hagymás máj (kebab-e-jigar) volt rizzsel, árpával(?) és sok zöldséggel, mindez 1290 Ft-ért. Finom volt, bár keveset szoktam enni, ezért nekem kicsit sok volt az adag (legközelebb rákérdezek, hogy van-e kis adag). Hely, kiszolgálás, étel: 5/5.

UPDATE: Van fácséjuk.

UPDATE2: Van kis adag 890-ért, és azzal is bőven jól lakok. :R

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.