2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

TOMO Smart Power Bank (2x 18650 3.7V)

Írta: | Kulcsszavak: TOMO . Power Bank . 18650

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok! Egy 2db 18650-es Li-on cellát fogadó bankot mutatnék be nektek.
Származási hely Ebay - runhuiwholesale (407), elég ritka darab valamiért, de mint kiderült már fogásra is minőségi darabról van szó. Pl garanciajegy van hozzá mellékelve. Nem mintha érnék vele bármit is, de sokat elmond a milyenségéről.
Méretei: 13*5*3 cm
Súly: Elenyésző, inkább a cella fogja kitenni.

Bármilyen 3.7V-os 18650-es cellát befogad a leírás szerint. Intelligens töltő és egyben Power Bank is. Gyakorlatilag egy cellával is teszi a dolgát, töli a cellát vagy épp kiveszi belőle a kraftot. Található rajta egy 2 és egy 1A-es kimenet, mindez természetesen 5V-on. Mint a lenti videóból kiderül tartja üres járásban az 5.03 - 5.08V-ot. Terhelve 4.87V körül áll meg ami elég jó, ha azt nézem mihez vettem. >> BlackBerry Z10! És hát ő elég háklis a bemeneti feszültségre. 4.7V körül eldobja a töltést és leállít azt teljesen, majd felszólít a gyári töltő használatára. Vicces, de a számítógép USB kimenetét nem szereti, mert az bele bele kóstol ebbe a tartományba. Ellenben a kínai ~1000mA-es bankot szereti.

Bemenetként a jól megszokott micro USB-t kapjuk (5V/1A). Apróság lehet, de mind a 3 USB port szoros és nagyon passzol oda minden, nem lötyög nem mozog, nincs a bankon sorja, illesztési hiba, nem recseg, minden "lyukon van".
A bekapcsoló gomb töltés közben úgy funkcionál mint egy indikátor, az ellentétes oldalon lévő OLED kijelzőn mutatja a cellák töltését vagy teljes feltöltöttségét, eközben egy villás dugót is láthatunk, jó a szemnek. Újbóli megnyomásra kikapcsol, de továbbra is tölti a cellákat.
Power Bank üzemmódban egy kicsit más funkciót lát el. Első megnyomásra animálva bekapcsol és kb 1 percet vár arra, hogy valamit ráakasszunk. Ha terhelést érzékel a kimeneten egy kis szaggatott vonal kezd el mozogni a kimenet felett. Sajnos az USB doctort ha közbe iktatom áram mérésre akkor nem érzékeli a terhelést és akkor is kikapcsol a bank ha épp zajlik egy töltés. Ez nem baj csak érdekes.

A cellák remélhetőleg valódi kapacitással megáldott TrustFire lángnyelves 3000mAh-ás cellák. Ebből 2db van. Még érkezőben van az okosság ami meg fogja méri a kapacitásukat, egyelőre majd azt tudom megmondani hányszor tölti fel a telefonomat amiben 1800-as akku van. Minden esetre a cellák súlya rendben van. Ebay - tomtop_sales (178350 ) About tomtop_sales

Tartozékként egy minőségi fogású USB - Micro USB kábelt kapunk. Az eladó volt kedves azt írni, hogy elnézést kér, de a kábel csak fehér lesz. Mondom üsse kavics.

Egyelőre folynak a tesztelések, de a Hubsan X4 380mA-es akkuját a hozzá kapott töltővel tölti, illetve a telefonnal is jó barátságban van, 2A-es kimeneten már mértem 1.1A-es áramfelvételt.

Ez a kis okosság és hozzá a cella szumma kijön olyan 6200ft-ból. Lehetne vitatkozni rajta, hogy megéri e, mert ennél sokkal olcsóbban vannak bankok cellával, de ami ebben a felállásban biztos, az az, hogy tudom mi van benne.

Egyebek: A cellák töltése közben a bank ciripel, kis impulzusokat hallani, ahogy változik a bemeneti áram annak megfelelően változik a "dallam".

A bank merülés közben olyan 45 fokra melegszik fel, főleg dual módban.

Cellatöltést a telefonom 5V/850mA-es töltőjével próbáltam meg. :DDD Annyira nagyot akar kivenni belőle, hogy az USB doctor kijelzője vibrál és mint a képeken látszik igen igen csúcsra járatja, remélem nem nyírja ki. Idővel csökken az áramfelvétel. [link] - [link] - Brutális! 1A felett is ki-kivesz belőle amikor csak 850mA-t képes biztosítani.

YouTube

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nyitás!

Eddig szépen fűt dual töltés közben. Teló + Li-Pi 500mAh akku.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#2) kurtuzov válasza Kolondrum (#1) üzenetére


kurtuzov
(senior tag)

Izgalmas cucc. Olvasom a kálváriádat a Xiaomi 10400-as powerbankokkal. És ha jól sejtem most érkeznek panasonic 3100-as 18650-es akkuk. Ebbe fogod őket rakni?

Én is pont egy ilyesmin gondolkodtam el, újabb SGS3 akku vétele helyett. Jó lenne, ha megyünk valahova és mind a telefonok, mind a tablet is ehetne, ha kell.

A lényeg a cserélhető akku a power bank-ban.

Én egy ilyen kombóra gondoltam:

- Ehhez a TOMO-hoz hasonló bank (jó az egy akkus is, de pl érdekelne egy 26650-es verzió is)
- mellé egy jó akkutöltő pl Nitecore D2
- és egy jó akku pl Nitecore NL189

Amint látod, az utóbbi kettőre vannak ötleteim, és inkább vagyok hajlandó kifizetni a magasabb árat, de az legyen a tartalom ami ami a feliratokon szerepel. (remélem nincs sok Nitecore hamisítvány...)

Nem feltétlen Nitecore kell, jó nekem a Pana, stb is, csak az is legyen :)

(#3) kurtuzov


kurtuzov
(senior tag)

Na sikerült belefutnom valami zavarosba TOMO kapcsán:
ez ami neked is van
ennek más a logója

a másik kamu? vagy egy régebbi modell?

(#4) kurtuzov


kurtuzov
(senior tag)

Ehh már nem enged szerkeszteni...
Az ebay-es eladó akitől vetted, ott is másfajta kép van fent, mit amit végül kaptál.
Esetleg meg tudod kérdezni, hogy mi a logó változás oka?

(#5) kurtuzov


kurtuzov
(senior tag)

Nos engem is felcsigázott a téma, de még több gyanús dolgot találtam.
Itt zöld az előlapi megvilágítás. Vajon melyik a jó? Melyik hamisítvány? Vagy csak verzióváltás? Melyik az újabb?
Bár ez a V8-4.

[ Szerkesztve ]

(#6) kurtuzov


kurtuzov
(senior tag)

Itt van zöld kettes. Nem micro USB a bemenet sem....
Most írtam rá az eladóra, mit tud erre mondani.

(#7) Kolondrum válasza kurtuzov (#2) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Xiaomi 10400? Nekem? Közöm sincs hozzá. :)

A panasonicok nem jönnek. Lassan 1 hónapja. Le is mondtam róla. Már úton van németből a Sanyo 2600-as 3.7V-os nem védettek. Mert mára kiderült az a legjobb a bankba.

A TOMO 4.1V-ig tölti a cellákat, esetleg 4.13-ig. Az meg azért nem oké, mert 4.2-ről tudja azt ami rá van írva. Ennek a másik fele a cut-off feszkó. A bank 3V-nál kb lekapcsol, pontosabban vibrál az OLED és hol tölt hol nem a teló. Érdemes rá figyelni a végén. Namármost itt is az van, hogy nem 3V-nál kell érteni a kapacitást. Hanem pl 2.75-nél. Ergo kevés olyan cella van amiből ki lehet venni a maxot külső töltő nélkül. Ez az elmélet, mert tesztelni nem tudom. A trustfire cellák már nincsenek meg. 1650-et tudtak /db a 3000 helyett.
Most használt laptop akkukkal kísérletezek, van itt amit elvben 4.35-re kéne tölteni stb. Majd ha megjöttek az új sanyok akkor kiderül mit tudnak a TOMO-ban és ha nem megy, akkor odaadom havernak aki feltölti nekem 4.2-re. Úgy is megnézem.

A két link ugyan az, röviden tömören, sőt más néven is fut 7 ezer forintos ár magasságában. Ezzel ne foglalkozz. Az OLED kijelző színével se. Ami meg nem micro USB-s az régebbi modell. Több ilyen banknál láttam, hogy régen nem micro USB portos volt.
Attól akitől rendeltem azt küldi amit láttál.

[ Szerkesztve ]

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#8) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kisebb harcot vívok egy Imax B6-éert ha olcsón összejön lesz, ha nem marad így minden.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#9) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én a részeltekben elvesző fajta vagyok és figyelemmel kísérem az akkuk töltését. Még nem teljesen körvonalazódott, de akkunként 590mA árammal toltja őket ha nulláról indul. Együtt a kettőt szerintem a töltőm kis kraftja miatt 1A-al tölti. Masszívan 990mA-t mutat. Az áramfelvétel a cellák közel 4.1V-os feszültségénél kezd csökkenni. Bekapcsolt világítással hallani az impulzusokat amiket a celláknak ad. HA közben mérem is akkor látható, hogy a feszültség század értéke ugrál annak megfelelően ahogy kapja az impulzusokat. Ha lekapcsoljuk a töltést akkor szinttől függetlenül az elején nagy árammal megnyomja majd beáll az akku töltöttségi szintjének megfelelő értékre.
Ugye milyen szép? :DD

[ Szerkesztve ]

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#10) kurtuzov válasza Kolondrum (#9) üzenetére


kurtuzov
(senior tag)

Volt egy olyan sejtésem, hogy a TOMO töltésre kevésbé lesz jó, mint visszatöltésre.
Ezért is szeretnék egy jó töltőt. Az Imax B6 úgy látom egy kicsit túl van spécizve egy multiméterre lés társaival felszerelt hobbiszobába képzelem inkább el, nem hétköznapi használatra. (PL hogy az asszony is tudja használni)

Emiatt is néztem egy Nitecore D2 töltőt. Jók ezek?

Lelkesen bólogatok a különböző V és mA adatokra, de be kell valljam ez még teljesen új. Nem vagyok mérnök, a fizika órák rég voltak, amit tudok az az alap, hogy a NiMH akku 1,2V-on ad le és minél jobb az Ah kapacitása annál tovább. A Li-*** akkuk lelkivilágát nem ismerem, ebbe fogom magam beleásni. Persze érdeklődő laikus mélységig.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.